Ez a link elvileg szabadon hozzáférhető: https://drive.google...b_ggx3p_qPxaxw/
Nehéz szavakba öntenem a tegnapi 32 km-es terepes próbaút élményét... mintha e-bike-on ültem volna
Ugyanazt az útvonalat megtettem már a Kona Unittal egysebességesen (32/18) és a Bianchi Zolderrel, az idők 1:48 és 1:41 voltak. Most a váltós Konával 1:42 alatt ment és sehol sem kellett kiállnom a megfelelően könnyű fokozat hiánya miatt.
Váltási teljesítményben rosszabbra számítottam egy mechanikus Deore szettől (amit youtube videó alapján állítottam be) - meglepő, hogy már ez a kategória is milyen jó.
Ezzel együtt már hiányzik az egysebességezés (vonz benne az önszívatás és egyszerűség) és alapvetően azért tettem rá a váltót, hogy kipróbáljam, mennyire jön be a hatékonyabb terepezés. (magányos farkas típus vagyok, nincs helyben olyan ismerősöm, akinek a montiját szívesen elkértem volna egy rendes sározós edzésre)
A hosszabb távú tervem a következő: Kona Unit egysebességesen téli/játszós/specifikus edzőbiciklinek PLUSZ egy könnyű, karbonvázas, merevvillás monti váltóval maratonokra, versenyekre. Koncepcionálisan tetszik a Decathlon ajánlata (Rockrider MTB Race 900 GX Eagle szettel, Mavic Crossmax alumínium kerékkel) vagy egy használt modern merevfarú és abba vennék egy merev karbon villát.
Milyen a SRAM GX a Shimanokkal összehasonlítva? (SRAM-om még sohasem volt) Van egyéb olyan pro/kontra/egyéb tényező, amire érdemes odafigyelnem vagy megfontolnom?
Kösz,
Nálam is karbon és full merev az MTB (is ), imádom, +1.
GX Eagle volt fent bringámon nem ajánlom, ezt a bringámat is első körben XX1 AXS váltással de GX sorral/lánccal hajtottam és nem volt tökéletes. X01-XX1 nagyon jó de drágább. Szerintem ha nem top Sram (csak MTB vonal, mást nem ismerek) akkor a Shimano Deore.