oké, szóval kicsit több mint két éve van meg a Ronin. elsőre nem igazán "hittem" benne, de végülis így két év után kezdem látni, hogy jó ez azért... nagyon is! igen, az erdőben is szoktam "országútizni", ami szerintem továbbra is hüJeség, de nagyon jó! kicsit mint az egysebizés: alapjában értelmetlen, de nagyon király.
...és mint ilyen, lassan alakulgat is a bicaj. gondoltam, megosztok egy friss képet, de a ma esti tekerés alkalmával készült fotók minden lettek, csak jók nem. legközelebb próbálok jobbat.
amik eddig alakultak a bicajon:
- kerékszett: ezt még az elején kapta, saját fűzés, Deore agyak, SunRingle Helix TR SL felnik (a felnik megvoltak - jelenleg kedvencek, az agyak pedig olcsók és megbízhatóak)
- féktárcsák: Avid g3, a trp fékek rendes működésre bírásának hozadékai, évek óta a fiókban várták a helyüket. (sajna az agyak miatt kell a CL-->6csavar adapter is, szerencsére az is volt a fiókban... )
- külsők: Maxxis Rambler. ez ajándék volt, nagyon meg vagyok velük elégedve. ...éééés mostantól tubelss!
- stucni: Syntace 90mm, ez is régről megvan, leértékelt bikevalami.de szerzés
- nyeregcső: Zolkow Zolitól kölcsönbe', talán BBB, könnyebb mint a gyári és nem forog el a vázban (szerintem már el is felejtette, hogy nálam van)
- nyereg: WTB Silverado teszt-edisön bolhás szerzés
- Avid BB7 Road fékek, friss szerzemény a TRP helyére. így végre fékezni is lehet a bicajjal, nem csak lassítani. a teljes képhez tartozik, hogy elöl azért kellett bele a Jagwire organikus betét, de így nagyon jó, mint ahogyan megszoktam a Uniton is.
- XT hajtómű és 38T NW tányér: kísérleti jellegű módosítás, egyrészt a csámpás lábaim kényelmét hívatott szolgálni, másrészt így kevésbé rugdosom a hátsó BB7-et (éljen a láncvillára féket mozgalom....) ez vissza fog menni a montira, de valszeg a gyári 34/50 Tiagra kar helyett keresek egy hasonló montis kart. ha valakinek van eladó slx, xt triple 104bcd karja eladó, nyugodtan jelezze!
edit: - ja, rajta van a nejem gyerekkori bicajáról valami noname villogó. meglepően jó fénye van.
...és ami még nincs, de lehet:
- keskenyebb kormány, "rendes" flare-rel
- kiegészítő fékkar a felső fogáshoz (ebben jelenleg kicsit bizonytalan vagyok, kell-e?)
- kuplungos váltó (ezért Rabbit a "hibás", elültette a fülembe, hogy a 10s GRX kompatibilis a 4700 Tiaga karral...)
#authorronin
Kisherceg módosította - 2023. május 08. - 20:58