Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Ki milyen bringával nyomul?
Indította
Endroo
, 2006. január 10. 21:43
Írta 2008. június 19. - 22:36

meg szabad kérdeznem, ennek mi is a felhasználási területe? amúgy pofás, egyben van

Írta 2008. június 19. - 22:35

Írta 2008. június 17. - 09:18

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2008. június 15. - 14:02

mert nem úgy hirdetted hogy: "Géppuska hangú agy eladó"
akkor biztos elvitték volna.
na bocsi off vége.

na bocsi off vége.
Írta 2008. június 15. - 13:21

na ja ez lesz az.
kb egy honapja kérdeztem keréképítésbe h az ilyen 5 "iparis" b+ agyakban hogy van az 5 csapágy? 2 a tengelyen és 3 a kazi alatt vagy fordítva?
kisherceg, rabbit: ti tulajok vagytoktudjátok?
Megkérdeztem a sógort a dologról:
Ez valami quando csúcs CC-s agy átszitázva. 5 kalapácsos 4 csapágyas: kettõ a mechanikánál és két vékony az esernyõoldalon. Viszont nem sok ember van, aki ilyet már szét is szedett.
Ha még találsz elfekvõben, csak ajánlani tudom (a gyorszárat leszámítva).
Kisherceg, végül nem adtad el azt a kerékszettet? Emlékszem sokat mérgelõdtél a "vevõkön".
Ja VV, félreértettelek: Egyszerû gondolatmenettel, ha már húzózár,akkor agy is, akkor meg már miért nem 10 mm-es? De annak árfolyamtól függõen egy 70-80-as költségvetése van, + macera a küllõbeszerzés, ami persze másik cégnél van "kimérve". A niplivel már nem kockáztattam legutóbb, vettem egy százas dobozzal.
inkább majd új hátsókereket építek/építtetek, ugyanilyen felnivel ha fejlesztésbe kezdek.
Hoppá, akkor Sala azon kevés ember egyike...

Írta 2008. június 15. - 13:10

koca: én azt tudom, hogy nekem ez a második ilyenem, mert az elsõ hibás volt. isszonyatosan kattogott tekerés közben. ráadásul nem folyamatosan, hanem mikor kedve volt. szerencsére gariban cserélték. sala egyszer belenézett, de hogy a csapágyak hogy vannak kiosztva, azt nem tudom, sajna.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2008. június 15. - 13:01

na ja ez lesz az.
kb egy honapja kérdeztem keréképítésbe h az ilyen 5 "iparis" b+ agyakban hogy van az 5 csapágy? 2 a tengelyen és 3 a kazi alatt vagy fordítva?
kisherceg, rabbit: ti tulajok vagytok
tudjátok?
kisherceg, rabbit: ti tulajok vagytok

Írta 2008. június 15. - 12:59

Hát gyönyörû! A váz az ilyen polír színben volt gyárilag, vagy ez valami házi polír és újramatrica? (Ha házi akkor igen ügyes volt aki csinálta) Grat.
Írta 2008. június 15. - 12:49

nem az a géppuskahangú, hatkalapácsos?
(olyan nekem is van, klassz darab
)
edit: ilyen
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
(olyan nekem is van, klassz darab

edit: ilyen
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2008. június 15. - 12:42

azt elárulnád rabbit hogy hátul milyen b+ agyad van?
mert én b+ heliumon gondolkozok egy uj kerék építése ügyén
az viszont ha minden igaz alu rotoros.
mert én b+ heliumon gondolkozok egy uj kerék építése ügyén

Írta 2008. június 15. - 12:33

Nem thru-boltra gondoltam, hanem a hagyományos méretû tengellyel készített változatokra.
http://www.dtswiss.c...WS/RWS-MTB.aspx - acél
http://www.dtswiss.c...-MTB-titan.aspx - titán
A villán a fék merevsége tekintetében szerintem sokat számit a PM-s rögzítés is.
http://www.dtswiss.c...WS/RWS-MTB.aspx - acél
http://www.dtswiss.c...-MTB-titan.aspx - titán
A villán a fék merevsége tekintetében szerintem sokat számit a PM-s rögzítés is.
Írta 2008. június 15. - 12:25

Köszönöm az elismerõ szavait mindannyitoknak, jó fejek vagytok, tényleg.
Igyekszem minden felmerülõ kérdésre reagálni, illetõleg érdemi információkkal is szolgálni.
Elõször is, VV, igazad van, de még jól mûködik ez a „kereplõs” B+ agy. Acélrotoros, de így is 342 g. Én még a régi Shimano agyakon nõttem fel, ahhoz képest.... Majd egyszer.
Viszont érdekes kérdés, hogy merevvázban van-e szükség Thru Bolt-ra (hátul)? Pláne 160-as tárcsánál. Nekem most ezen az elsõ próbakörön a hátsófék meg sem nyikkant, ami szerintem a rendes belsõ mechanikás húzózárnak (csak flanc az XTR) és az új váz merevségének köszönhetõ. Egyértelmûen jobb ezen a platni, mint a KTM-en.
Új SID. Reba Teamrõl váltottam rá, ahhoz hasonlítva olyan ez, mint annak egy luxus változata, az állító, kupakok, váll (ahogy egybesimul a vázzal), még a bowdenbekötés szempontjából is. Több rugalmasságot én nem éreztem, viszont a fék sokkal jobb rajta (de lehet, hogy ehhez a Thru Bolt is kellett). Tömege vágva 1 496g volt, bõ száz grammal kevesebb a Rebánál. Szerintem ez gyakorlatilag csak annyi, hogy a SID-et nem lehet 115 mm-re kihúzni.
Most 115 psi-n használom alul-felül a ~73 kilómhoz, alapban a 20%-ra ül. Mozgása? Hasonlóan Assasinbug írt a nyeregrõl: le-le kell pillantani, hogy tényleg ott van-e?
Láncvédõ: házi gyártmány, egy csík 14A-s belsõbõl és fekete szigetelõbõl áll. 34g, tisztítható, nem csúszik el soha, elfér a gumi mellett. Az õsidõkbõl, régi ördögbot építõ hagyományokon alapszik tán.
Komplett súly: mindent külön lemértem levélmérleggel, így excelben szummázva, menetkészen 10 318g, ezt a fürdõszobai mérleg is "igazolta".
Ja, igen Kisherceg: tudod, karbonbetegség. Matyiéról sem hallok sokat mostanában.
Igyekszem minden felmerülõ kérdésre reagálni, illetõleg érdemi információkkal is szolgálni.
Elõször is, VV, igazad van, de még jól mûködik ez a „kereplõs” B+ agy. Acélrotoros, de így is 342 g. Én még a régi Shimano agyakon nõttem fel, ahhoz képest.... Majd egyszer.
Viszont érdekes kérdés, hogy merevvázban van-e szükség Thru Bolt-ra (hátul)? Pláne 160-as tárcsánál. Nekem most ezen az elsõ próbakörön a hátsófék meg sem nyikkant, ami szerintem a rendes belsõ mechanikás húzózárnak (csak flanc az XTR) és az új váz merevségének köszönhetõ. Egyértelmûen jobb ezen a platni, mint a KTM-en.
Új SID. Reba Teamrõl váltottam rá, ahhoz hasonlítva olyan ez, mint annak egy luxus változata, az állító, kupakok, váll (ahogy egybesimul a vázzal), még a bowdenbekötés szempontjából is. Több rugalmasságot én nem éreztem, viszont a fék sokkal jobb rajta (de lehet, hogy ehhez a Thru Bolt is kellett). Tömege vágva 1 496g volt, bõ száz grammal kevesebb a Rebánál. Szerintem ez gyakorlatilag csak annyi, hogy a SID-et nem lehet 115 mm-re kihúzni.
Most 115 psi-n használom alul-felül a ~73 kilómhoz, alapban a 20%-ra ül. Mozgása? Hasonlóan Assasinbug írt a nyeregrõl: le-le kell pillantani, hogy tényleg ott van-e?

Láncvédõ: házi gyártmány, egy csík 14A-s belsõbõl és fekete szigetelõbõl áll. 34g, tisztítható, nem csúszik el soha, elfér a gumi mellett. Az õsidõkbõl, régi ördögbot építõ hagyományokon alapszik tán.
Komplett súly: mindent külön lemértem levélmérleggel, így excelben szummázva, menetkészen 10 318g, ezt a fürdõszobai mérleg is "igazolta".
Ja, igen Kisherceg: tudod, karbonbetegség. Matyiéról sem hallok sokat mostanában.
Írta 2008. június 15. - 10:55

Tegnap összepiszkoltuk;) Élõben sokkal szebb!
Õ nem ázott el, de én igen:-/
Az elsõ agyban nem sima gyz van, hanem ilyen:
http://www.dtswiss.c...-thru-bolt.aspx
thru bolt, 9mmes átmenõtengely...
SID mozog rendesen, kanyarodik simán, sztem nincs ott gond a merevségel.
karbon? nem. miért? csak. Azt hiszem így lehetne röviden összefoglalni...
Súlyra meg kamuzott vmit, de annyi biztos nincs, mert nagyon könnyû
(még 2 számjegyû)
ja és a nyereg az hihetetlen kénylemes, semmi extra nincs rajta, egyszerûen nem tûnik fel, h ott van.
Õ nem ázott el, de én igen:-/
Az elsõ agyban nem sima gyz van, hanem ilyen:
http://www.dtswiss.c...-thru-bolt.aspx
thru bolt, 9mmes átmenõtengely...
SID mozog rendesen, kanyarodik simán, sztem nincs ott gond a merevségel.
karbon? nem. miért? csak. Azt hiszem így lehetne röviden összefoglalni...
Súlyra meg kamuzott vmit, de annyi biztos nincs, mert nagyon könnyû

(még 2 számjegyû)
ja és a nyereg az hihetetlen kénylemes, semmi extra nincs rajta, egyszerûen nem tûnik fel, h ott van.
Írta 2008. június 15. - 09:21

Kész lett
És ez szó szerint igy van

Írta 2008. június 15. - 01:03

Én beneveztem volna egy Storck Rebel Carbonra. Ilyen setup megérdemel egy csúcs vázat.
Írta 2008. június 14. - 22:57

tudod a jobbaknak...

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. június 14. - 20:49