azt hiszem VV tudom mire gondolt!
Jelentkezz be Regisztrálj
Ki milyen bringával nyomul?
Írta 2009. július 29. - 22:17
azt hiszem VV tudom mire gondolt!
Írta 2009. július 29. - 22:16
Írta 2009. július 29. - 22:09
De én is azon gondolkodok,hogy hol van ebben ennyi súly. Lehet,h ki kéne húznom a nyeregcsövet és megnézni,hogy nincs-e tele a csõ sárral.
Elöl valamilyen schwalbe belsõ van,de fogalmam sincs,hogy milyen, hátul meg egy Hutchinson Green tube DH belsõ 370 grammal.
Az elsõ váltórendszer marad.Kipróbáltam nélküle,de nekem hiányzott,így ment vissza.
A gumik egyenlõre "mindennapos" használatban vannak,de aszfalton csak óvatosan fékezek. Viszont,ha nagyon kopnának,akkor lehet,hogy le lesznek szedve. Bár aszfalton leggyakrabban a meridával megyek,így nem hiszem,hogy gyorsan elkoptatnám feleslegbe a kaisert. Amúgy katalógus szerint kerek 1 kg a gumi darabja.
Meglestem a kormány 338 gram, a stucni 170 ,a nyeregcsõ 306 g katalógus szerint. Ezekbõl ergo nem nagyon lehet érdemleges súlyt leszedni baráti áron. De a belsõ logikusnak tûnnek.
Írta 2009. július 29. - 22:00
Még hogy nem sok? Meg vagy te keveredve. Az enyém majdnem 16 kiló, hasonló kategóriájú vázzal, és az bizony sok. Egyébként tudom, hogy hol lehetne belõle lefaragni még legalább fél kilót.
Igaz, mondjuk én az enyémet vettem alapul, ami azért egy méretesebb váz, meg duplavállas, stb
Írta 2009. július 29. - 21:57
A sebesség mindent megold.
Írta 2009. július 29. - 21:53
Amúgy 18.1 az nem sok egy ilyen géphez.
Még hogy nem sok? Meg vagy te keveredve. Az enyém majdnem 16 kiló, hasonló kategóriájú vázzal, és az bizony sok. Egyébként tudom, hogy hol lehetne belõle lefaragni még legalább fél kilót.
Írta 2009. július 29. - 21:52
csak úgy nosztalgiából, Õ volt az :14 alatt?Az nem zsebpiszok.De gondolom,hogy nem ballonos kerekekkel.
.

de mondom ez ilyen agressziv cc setup volt. bár mostani setup szerint könyebb lenne, a crosmax st-vel (és nem lehet gyenge bele, a mostani supremeket gyárilag azzal szerelik) igaz a dhx air meg picit nehezebb mint az rp3 . gumiból meg kapna ust fat albertet. illetve pike helyett talas 36 de az kb egy súly. basszus lenne egy ilyen váz normális állapotban, eladnám anyámék házát és megvenném.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. július 29. - 21:48
Meg megfontolnám hogy kell-e az elsõ váltórendszer, mer akkor mínusz 1 váltókar,mínusz 1 váltó és mínusz 2 tányér, bár nem ismerem a stílusod, lehet hogy neked kell az elsõ váltó is.
Amúgy 18.1 az nem sok egy ilyen géphez. Azok a Conti gumik milyen súlyba vannak?
Kíváncsiságból lemértem az enyém, 18.3 kiló pedig ezen a gumin kívül minden könnyû(1.3kg/db)
Viszont az összképen sokat dobott az ülés. Én nem bírom ha egy DH/FR gépen ilyen pufi nyereg van
Rocsinak igaza van belsõ ügyben, énis ilyen 200grammos dekatlon belsõket használok gond nélkül(+olcsó is)
Írta 2009. július 29. - 21:38
ja, és a kaiserek mindennapos használatban vannak? mert nekem is vannak, de szemmel láthatóan kopnak. viszont nincs gumi, ami akár csak megközelítené...
házi ust-t meg szerintem felejtsd el. rakj a kaiserekbe könnyû cc-s belsõt, azt csá. én a legkönnyebb maxxis belsõket használom, gond nélkül.
egy levegõs dhx meg 60-70 körül van ám már.
Írta 2009. július 29. - 21:22
A kormány is elég új. Azzal karácsonyra leptem meg magam.
Még a kormányszár,kormánycsapágy és a nyeregcsõ merült fel gondolatban nálam is.Fõleg az utóbbiból nem tud valaki ajánlani valamit? Haverok a thomson-t ajánlgatták.
14 alatt?Az nem zsebpiszok.De gondolom,hogy nem ballonos kerekekkel.
Gondolkoztam ezen a levegõs tagon is,de akárhogy számolgattam csaknem nyerõ a csere. 100-120 egy ilyen tag (DH). Ha ezt eladom,még a fele sincs meg,míg egy titán rugó 15-30 ezer körül beszerezhetõ tudtommal. Bár tény,h súlyban sokat nyerek egy levegõssel.
Ezen a házi UST dolgon én is elmélkedtem. A mostani Bikemagban pont tárgyalják részletesebben. Majd átrágom.
Még az agyakon gondolkodok,hogy nem-e túl nehezek, bár minõségileg ezekkel is nagyon megvagyok elégedve. Elöl marzo QR20, hátul novatech 10mm-es gyors zárral.
Közben átnyálaztam nagyjából a nyeregcsöveket és -50 grammért nincs kedvem 20 ezreket kifizetni.
Írta 2009. július 29. - 20:20
amúgy szerintem nem rossz a nyereg a géphez. amúgy tényleg a gumikkal lehetne lefaragni a legtöbbet. (ha radikális akarsz lenni akkor UST rendszer, aminél kisebb nyomáson se ütöd fel a gumit, bár nem olcsó se a felni, se a gumi). vagy lehet házilag gyártani belsõnélküli rendszert, csak nem tudom mennyire üzembiztos.
Írta 2009. július 29. - 20:19
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. július 29. - 20:09
a vaz es a villa nem egy konnyusuly kategoria, de nyilvan azokat nem fogod lecserelni. a gumi lenne a kovetkezo lepes, de azt meg akarod tartani.
lehet faragni kormany-kormanyszar-nyeregcso kornyeken, de amig a bringa tobbi resze ko nehez, addig egy konnyebb stucnin nyert 30grammot ugysem fogsz eszrevenni.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. július 29. - 19:45
De,hogy félig témánál legyek,ma lecseréltem a nyerget (nyergelés topic lehet,h aktuálisabb lenne). Sajnos nem kaptam fekete Skinny nyerget és bátran bevállaltam a kígyómintásat. A fotó beállítása nem az igazi.
A kijelzõket lecsavaroztam. Talán késõbb egy titánrugó sokat segíthetne.
Írta 2009. július 29. - 17:23
Írta 2009. július 29. - 12:03
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. július 29. - 10:48
Írta 2009. július 29. - 10:31
mondjuk jobban megnézve, , hát lehet hogy igazad van..
nem vagyok otthon a régi nikolaiokban, csak nagyon szeretem az ujakat, és a formavilágát tekintve nekem elfért volna hogy ez niko. mondjuk 90es évekbõl..
Írta 2009. július 29. - 10:18
én meg azt mondom hogy igenis kérje meg az árát!.. eluralkodott egy olyan trend hogy mindenki szaré hugyé akar vázat venni. persze ez itt nem egy jellemzõ eset, csak az elvek...
"mer használt", meg "van az íbéjen ennyiért ilyen meg annyiért olyan"
de annyi blood nincs a pussyjában hogy lerendelje, mer nem tudja hogy kell.
ez egy kult bike, tessék megtisztelni.
félreértés ne essék, én is eléggé mai géppel nyomom, de biztos nem adnám oda a nico-t váltópénzér
--- az más kérdés hogy nem így szerelném ---
a fent említett váz,soha a büdös életben nem volt Nicolai,és nem is lesz!
amúgy a többiben igazad van!
Írta 2009. július 29. - 10:07
"mer használt", meg "van az íbéjen ennyiért ilyen meg annyiért olyan"
de annyi blood nincs a pussyjában hogy lerendelje, mer nem tudja hogy kell.
ez egy kult bike, tessék megtisztelni.
félreértés ne essék, én is eléggé mai géppel nyomom, de biztos nem adnám oda a nico-t váltópénzér
--- az más kérdés hogy nem így szerelném ---

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére