Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19037 hozzászólás a témában

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern

fotóztam egyet. Telefonnal, elég béna. Kb. ilyen most a gép.
IMG_2569.jpg

Storm SL tarcsak? Nem rezonal tole az egesz bringa?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

fotóztam egyet. Telefonnal, elég béna. Kb. ilyen most a gép.

IMG_2569.jpg

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

egy ilyen 7kg alatti csodaval nekem is fenntartasaim lennenek...

http://ax-lightness....eagle-12-speed/

ha csak a fektarcsabol indulok ki, azert arulkodo, hogy eztazt bealdoztak a suly oltaran.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern

720-as. Remélem 1 évet kibír anélkül, hogy eltörném.

Légyszi ne kérdezd meg, milyen ez egy kormány, mert zéró különbséget érzek a korábbi karbonhoz képest ;)

Csak nem törik, egy Schmolkehez képest még mindig kő nehéz,  az én Syntace kormányomról ne is beszéljünk...
Jó lenne egy megateszt legalább a nagyobb márkák könnyű termékeiről, ahol végletekig terhelik őket.  
Jól hangzik a Tune Turnstange kormánynál is a 110 kg limit, a felhasználási terület all-mountain kategóriáig, de ha belegondolok, hogy közel 10 dekával könnyebb a Syntacenél nem biztos, hogy rányomnék a vásárlás gombra :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

a karbon elvileg nem "farad", igy miert ne birna? :) meg asszem ot ev gar van ra.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

es milyen a kormany? :) a 720as verzio? most 115 eurnal olcsobban nem nagyon latom.

720-as. Remélem 1 évet kibír anélkül, hogy eltörném.

Légyszi ne kérdezd meg, milyen ez egy kormány, mert zéró különbséget érzek a korábbi karbonhoz képest ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

nekem pont a 17° volt a lényeg, szerettem volna lejjebb vinni a kormányt úgy, hogy a stucni alatt még marad egy spacer. 4-5 hónapot vártam, mire durván leakciózták, de megérte, kevesebb mint féláron vettem. Ahogy a 134 grammos PRC kormányt is (70 EUR volt). Ami a bicajomon van, gyk. minden akciózott cucc és 30-70%-kal olcsóbban vettem.

(A Magura MT8 fékszettet meg tárcsákkal, kiegészítőkkel, mindennel együtt 268 EUR-ért, és ebben benne van a postaköltség is. Utólag bánom már, hogy nem egyszerre 2 szettet vettem...) :)

Még azt leírnám azért, hogy a Canyon gyári nyeregcsövön kívül nekem már szinte minden szanaszét van grammozva a cajgán így is, a stucni volt az utolsó, amit lecseréltem. Míg a kerékszett meg a többi nem könnyű, ezen grammozni totál értelmetlen és fölösleges pénzkidobás.

es milyen a kormany? :) a 720as verzio? most 115 eurnal olcsobban nem nagyon latom.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Off

Hétfőn cseréltem egy Syntace Megaforce2 (80 mm) stucnira, na az nem kolbászol. Szép darab nagyon. 

Viszont most érzem, hogy a régi bringán lévő Syntace F109 mennyire nem merev ehhez képest (a kormányom 720 mm-es, Syntace Vector). Súlyban több mint amelyekről előttem szó volt, csavarokkal mindennel együtt 141 gramm. 

stucninal szvsz nagy csodak nincsenek... 130-170g az erosebb, nagy elolapos verzio. igy ha lecserelem a kb 150gos canyont, vhol felaldozom a funkcionalitas egy reszet, vagy sulyban minimalis az elteres. azt a sulycsokkentest meg nem szeretem, ahol vmi a hasznalhatosag rovasara megy.

arn módosította - 2017. szeptember 14. - 14:33

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

nekem pont a 17° volt a lényeg, szerettem volna lejjebb vinni a kormányt úgy, hogy a stucni alatt még marad egy spacer. 4-5 hónapot vártam, mire durván leakciózták, de megérte, kevesebb mint féláron vettem. Ahogy a 134 grammos PRC kormányt is (70 EUR volt). Ami a bicajomon van, gyk. minden akciózott cucc és 30-70%-kal olcsóbban vettem.

(A Magura MT8 fékszettet meg tárcsákkal, kiegészítőkkel, mindennel együtt 268 EUR-ért, és ebben benne van a postaköltség is. Utólag bánom már, hogy nem egyszerre 2 szettet vettem...) :)

Még azt leírnám azért, hogy a Canyon gyári nyeregcsövön kívül nekem már szinte minden szanaszét van grammozva a cajgán így is, a stucni volt az utolsó, amit lecseréltem. Míg a kerékszett meg a többi nem könnyű, ezen grammozni totál értelmetlen és fölösleges pénzkidobás.

zscs módosította - 2017. szeptember 14. - 13:41

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Off

Hétfőn cseréltem egy Syntace Megaforce2 (80 mm) stucnira, na az nem kolbászol. Szép darab nagyon. 

Viszont most érzem, hogy a régi bringán lévő Syntace F109 mennyire nem merev ehhez képest (a kormányom 720 mm-es, Syntace Vector). Súlyban több mint amelyekről előttem szó volt, csavarokkal mindennel együtt 141 gramm. 

karakoram módosította - 2017. szeptember 14. - 13:32

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ez egy kalloy uno kormányszár a gyártótól eltérő matricával. Ebayen 5-6eft-ért kapható ingyen postával.

akkor legalabb az egyik beszallitojuk megvan :D arra is kivancsi lennek, hogy a karbon cuccaikat honnan veszik (a nyeregcsovet es a kormanyt).

arn módosította - 2017. szeptember 14. - 12:53

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ez egy kalloy uno kormányszár a gyártótól eltérő matricával. Ebayen 5-6eft-ért kapható ingyen postával.

• Vejne kedveli ezt

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

jah ez igaz montinal. annyira nem szeretem kavarni a brandeket... az prc meg annyival olcsobb masnal, hogyha kormanyt es nyeregcsovet cserelek, mas nem hiszem, hogy szoba jon. viszont ezzel a megoldassal fenntartasaim vannak (a 17 fok nekem tul sok a tiednel).

139501_00_d.jpg

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Passz... Van egy 90mm, +/- 6-fokos Syntace F149-em, "tuningolt", Syntace Ti-csavaros, az 120g. Arról váltottam és valamivel merevebb volt, mint ez.

Hozzá kell tennem, nincs olyan szituáció, amikor feltűnne menet közben. Még sprintnél sem. Kanyarokban például a rugózós villák+kerék+külső csavarodnak, kúsznak, úsznak meg alapvetően. Mondjuk úgy, ezek csavarodásnak tekinthető eredőjéhez képest egy kevésbé merev kormányszár már nem tűnik fel.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

a giantre is vettem wcst, de fel nem kerult, miutan giant stucni mellett is lattam :) nem ert meg -50got.

van kivetel, ami relativ konnyu, de nem tekeredik? syntace?

arn módosította - 2017. szeptember 13. - 22:00

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Nem, ez nem a 2-részes. Ez egy ilyen, 90mm, +/- 17 fok, lefelé fordítva. https://r2-bike.com/...8-mm-PRC-ST1-17

Szerintem nem valami merev.

zscs módosította - 2017. szeptember 13. - 21:15

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Az a prc stucni a ket reszes elolapos? Eleg merev?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Ha már grammok. Csak merev villával mértem az enyémet még késő tavasszal. Na most felcsigáztatok és megmértem a DT Swiss villával. Kereken 9.2 kg, meglepődtem rajta, többre számítottam!

Pedállal, 1 kulacstartóval, Superstar alu Garmin tartóval (43g) és Garmin 520-szal együtt. A DT villához fent van a lockout kar is (~50g lehet bowdennel), plusz egy Riesel design-féle DT sárvédő (~50 gramm lehet).

No egy kis spy foto az ízlésficamos cockpitről! :)

IMG_2566-800x.jpg

zscs módosította - 2017. szeptember 13. - 20:54

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Már csak holnap derül ki, ma zárva volt délután a bolt...

Jo alapanyag az biztos, egyik haver most tolt egy 8.7kgos f29et. De messze vagyok en ettol.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern

Szep! Sulyra mennyi lett?

Már csak holnap derül ki, ma zárva volt délután a bolt...