Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19037 hozzászólás a témában

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern

Ennek a 100-as leftynek mekkora a beepitesi magassaga? A 29er pbr90-rol tudok egy 480-as adatot, de az tonkreteszi a fejcsoszoget a jelenlegi 100-as 500mm beepitesu fox-hoz kepest... Koszonom, ha van lehetoseged lemerni nekem.

Most nem tudom mérni, de 510 mm-es adatot találtam róla.

Legújabb szívásom ezzel a remek villával:
160-as tárcsával szereltem volna fel a Magurát, de nem megy. Túl széles a féktest és a gyári adapteren nincs neki elég hely... kabaré  :D 
CannondaleExperts-en foglalkoznak a témával, két megoldás van. Vagy használok nagyobb tárcsát, vagy utómegmunkálással lesz hely az adapteren. 
Biztos jön még majd valami, ami miatt sokadjára megbánom, hogy a Cannondale mellett döntöttem... :unsure: 
Egy normális hozzáállású cégtől már kapnám a nagyobb féktestekkel kompatibilis adaptert, de ez a prémium márka megengedheti, hogy magasról szarik az emberre. 
A hab a tortán, hogy az adapter visszarakása közben beletört a villába a csavar, remélem lesz vagy 10 nap ennek a beszerzése is..

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás
Ennek a 100-as leftynek mekkora a beepitesi magassaga? A 29er pbr90-rol tudok egy 480-as adatot, de az tonkreteszi a fejcsoszoget a jelenlegi 100-as 500mm beepitesu fox-hoz kepest... Koszonom, ha van lehetoseged lemerni nekem.

Kész!
Teljesen shimano mentesen :D

20170913_140149.jpg
20170913_152002.jpg

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Az a baj, hogy több story-t tudok az "élettartamgarisváz" témakörben, mikor röhögve elhajtották a sporttársat a probléma esetén. (Trek több is (Nella), GT, stb,..)

Soha ne legyen rá szükséged és neked tényleg tartson sokáig a vázad, csak én ezt már nagyon kétkedve fogadom.

Azért nem félek túlságosan, mert nem vagyok se nehéz, se erős és mindig levegős a hátsó fékem. :)

Lifetime gari ügyben bennem is van némi kétség, bár nem itthoni beszerzés, szóval lehet, hogy gond esetén korrektebb eljárásra számíthatok. Ha pedig nem, tudok egy jó vázépítő/javító mestert. :)

Kisherceg módosította - 2017. szeptember 28. - 21:23

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Nagy öröm, hogy Unit is hasonló papuccsal rendelkezik. (Szerencse, hogy life-time gari van hozzá... :) )

Az a baj, hogy több story-t tudok az "élettartamgarisváz" témakörben, mikor röhögve elhajtották a sporttársat a probléma esetén. (Trek több is (Nella), GT, stb,..)

Soha ne legyen rá szükséged és neked tényleg tartson sokáig a vázad, csak én ezt már nagyon kétkedve fogadom.

Marci

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
jó,lehet,hogy nem kellett volna egybemosnom a papucsot a kitámasztással (a hiányával) , de arra gondoltam. a linkeden is akad jópár,ami nem tűnik túl masszívnak tárcsafékkel használva. de ne offoljunk, ha lesz újdonság, rakok be képet :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

nincs bajom a márkával, de az a papucs simán tervezési hiba.. csodálom,hogy van belőle ép példány (van?..)

Mire gondolsz? A paragon (féle/fajta/hasonmás) papucsokat elég sok bringán használják. Nem mondom, hogy hibátlan, az mtbr-en külön topicja is van, de a Ritchey-nél inkább a lánc- és támvilllák összekötésének hiányára tippelnék (meg a silány/alulméretezett csövekre). Nagy öröm, hogy Unit is hasonló papuccsal rendelkezik. (Szerencse, hogy life-time gari van hozzá... :) ) Személyes kedvencem az on-one slot-dropout-ja. Egyszerű, nincs mozgó biszbasz, hibátlan. (jó, vannak kisebb hibái, de sosem fog feltekeredni a vázra, vagy rcsegni, vagy ilyesmi...)

adytu6u3.jpg

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
nincs bajom a márkával, de az a papucs simán tervezési hiba.. csodálom,hogy van belőle ép példány (van?..)

volt itt szó nemrégiben az összecsukott papucsú Ritchey vázról. véletlenül ráakadtam a srác beszámolójára.

https://bikepro.hu/csepcsenyi_marton

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Érdekes, haverom aluváza sok-sok évig bírta a Rohloff-ot (tárcsafékkel) bármilyen probléma nélkül.

Egy agyváltó miért gyilkolná a vázat jobban ?

Marci

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Szerintem Rohloffal bármilyen nem arra készült váz kinyírható.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

volt itt szó nemrégiben az összecsukott papucsú Ritchey vázról. véletlenül ráakadtam a srác beszámolójára.

https://bikepro.hu/csepcsenyi_marton

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

es meg a dagadt testem is elbirja. .)

Izomtéridõninja-geológus!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

klasszikus! :) ;)

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

legujabb vas:
21273169_1643025859061852_70026914074262

• Kisherceg kedveli ezt

Izomtéridõninja-geológus!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Hát nehéz kérdés ez....Egyszerűen nem érdeklik ezek a fejlesztések. Teló, karbon, dropper, tárcsafék, maratonok...teljesen hidegen hagyja, nem érdekli kicsit sem. A teleszkópot próbálta néhány hónapig - nem szerette, kivette. De pl. jellemzően az okosteló szükségét sem érti, neki bőven elég a 3310-es Nokia. Ő ilyen kis konzervatív. Csak szeret bringázni és neki bővel elég ez a bringa. Meg nem is akar rá költeni sokat, feleslegesnek érzi ennél drágább bringára ülni. Már felültettük haver 29esére, nem jött lázba. Most próbálom rábeszélni a tubeless kerékre, mert elég sok baja van a felütésekkel. Erre nagy nehezen igent mondott.

marton módosította - 2017. szeptember 27. - 00:32

Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Egy haverom 26os acél merev váz, merev villával, 580as kormánnyal nyomja. Kb megrekedt a 2000es évek legelején a fejlesztésben. Lefelé sokszor lenyomja a 29es össztelós bringásokat, felfelé kb mindegyiknél ügyesebb a legszarabb terepen is. De ilyen extra tehetségből kevés van. Csak mikor vele tekerek, mindig jókat mosolygok. Ő meg jókat mosolyog a haver 1millás karbon fullis, dropperes,....full-extrás csodáján.

mindennel egyetértek, amit írtál (plusz amit arn írt, azzal is), egy kérdésem lenne: ennél a haverodnál mi az indok? biciklizni akar és ehhez pont megfelel neki a 20 éves bringája, vagy az élmény része, hogy ezzel a cangával ver le mindenkit? egyszer azért próbáljon ki egy fullmerev 29er bringát! ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ez is csak egy technikai hobby, ami a ferfiaknak felhivas egy jo kis kutyuzeses butykolesre :) legalabbis reszemrol messze nem arrol van szo, hogy mire van szuksegem, az az egyik oldala, a masik, hogy szeretek foglalkozni a technikai reszevel is. akkor meg miert ne?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Neked hiszek, nem kevés tapasztalatot szereztél az utóbbi években különböző felnikkel és gumikkal.

De én azt mondom, hogy először mindenkinek meg kellene tanulnia lejtőzni, az alapvető technikai dolgokat bármikor tudni használni. 
Hiába van alattam a csúcs XC gép egyszerűen béna vagyok hozzá  lefele..
Amíg a 21mm-es ENVE M50 kerekekkel (tudom jövőre szélesedik) és a virsli gumikkal állva hagynak, vagy amíg Barbinak is elég a RaceKing elől hátul az obertrauni XC pályára addig nem fogok semmit a kerekekre :D

Sokszor hallani, hogy a mostani XCO pályák alapvetően igénylik az össztelóst 25mm-es felnivel, dropper csővel és természetesen boost agyakkal... hogyne, azért nyert a 45 kilós Yana merevbringával világkupa összetettet dominálva az egész szezont. Persze el lehet adni a sok nagyon jó újítást a tömegnek, akik ugyanúgy nem tudnak bringázni. 

Alám rakhatnak bármit, amíg az első komolyabb akadálynál beszarok. Arról ne is beszéljünk, hogy esések után hetekbe telik mire kiheverem az emléket.
A legelső montimmal voltam szerintem a legbátrabb 12 éve, 26-os kerékkel, 1,9"-os alig mintás gumikkal és V-fékkel.

Nagyon igazad van ! Pont így érzem én is. Én is azt látom, kevesen értik azt meg, hogy nem a technika megy helyetted az úton, hanem TE irányítasz.

Nem mondom, nagyon sokat segít az új, jó technika. De a fő hangsúly a pilótán van.

A 45 kilós a te bringáddal is győzne. Vagy az én 27,5ös, sokéves bringámmal. :D

Egy haverom 26os acél merev váz, merev villával, 580as kormánnyal nyomja. Kb megrekedt a 2000es évek legelején a fejlesztésben. Lefelé sokszor lenyomja a 29es össztelós bringásokat, felfelé kb mindegyiknél ügyesebb a legszarabb terepen is. De ilyen extra tehetségből kevés van. Csak mikor vele tekerek, mindig jókat mosolygok. Ő meg jókat mosolyog a haver 1millás karbon fullis, dropperes,....full-extrás csodáján.

• dzsonhee kedveli ezt
Marci

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Neked hiszek, nem kevés tapasztalatot szereztél az utóbbi években különböző felnikkel és gumikkal.

De én azt mondom, hogy először mindenkinek meg kellene tanulnia lejtőzni, az alapvető technikai dolgokat bármikor tudni használni. 
Amíg a 21mm-es ENVE M50 kerekekkel (tudom jövőre szélesedik) és a virsli gumikkal állva hagynak, vagy amíg Barbinak is elég a RaceKing elől hátul az obertrauni XC pályára addig nem fogok semmit a kerekekre :D

Sokszor hallani, hogy a mostani XCO pályák alapvetően igénylik az össztelóst 25mm-es felnivel, dropper csővel és természetesen boost agyakkal... hogyne, azért nyert a 45 kilós Yana merevbringával világkupa összetettet dominálva az egész szezont. Persze el lehet adni a sok nagyon jó újítást a tömegnek, akik ugyanúgy nem tudnak bringázni. 

Alám rakhatnak bármit, amíg az első komolyabb akadálynál beszarok. Arról ne is beszéljünk, hogy esések után hetekbe telik mire kiheverem az emléket.
A legelső montimmal voltam szerintem a legbátrabb 12 éve, 26-os kerékkel, 1,9"-os alig mintás gumikkal és V-fékkel.

A mostani XCO pályák leginkább a laposabb fejcső szöget igénylik, ebbe az irányba mozdultak el a gyártók, a merev össztelóst meg váltogatják sokan a pálya profiljának megfelelően, már ha, a bringa szponzornak van össztelósa is!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
A raceking jo is elolhatul :) max ha saras, akkor kell ovatosabban. En mindenkinek ajanlanek egy cxel valo terepezest par evig, utana az xc gep is tanknak fog tunni.

arn módosította - 2017. szeptember 25. - 20:55

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern

Hétvégi tapasztalat, az ilyen érdekelni szokta a még ide néha be-bekukkantó fórumtársakat. ;)

XR1501-es kerékszettet tettem vissza az Acros helyére, ami 21mm belső szélességű a 25mm-es Acroshoz képest. Egyik napról a másikra egy kissé bizonytalanabb lett a bringa eleje úgy, hogy az Acroson elég keskeny, 2.25-ös Rocket Ron volt (valóságban inkább 2.1-es) elől, a DT keréken meg az új 2.25-ös, már-már enduro mintás Nobby Nic van fenn. Szóval, nem annyira a marketingesek agymenése ez a "jobb a széles felni"-dolog.

Emellett fenntartom, hogy belsős rendszerrel simán jók és vállalhatóak a keskeny felnik. Tubeless esetén viszont jobb lehet a szélesebb felni.