Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19047 hozzászólás a témában

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern

gySsM5x.jpg

1x11el, telotav nelkul. 9.5kg (pedal nelkul).

Az Addix gumik is nagyon eresztik magukból a folyadékot? 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

gySsM5x.jpg

1x11el, telotav nelkul. 9.5kg (pedal nelkul).

• karakoram, dzsonhee és Vejne kedveli ezt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

az a korfuresz ott hatul nagyon kemeny.

sajátomon csak 42-es végű lesz, max 46.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

egyéjszakás kaland volt ...de q..a jó  :)

az a korfuresz ott hatul nagyon kemeny.

Izomtéridõninja-geológus!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

egyéjszakás kaland volt ...de q..a jó  :)

37203041010_61deb0351b_b.jpg36790670243_a841cecaa9_b.jpg37203040670_706019158c_b.jpg

Bikertigger módosította - 2017. október 03. - 12:02

• zeezoltano és Vejne kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

180al meg elobbre... :)

az én súlyomhoz teljesen feleslegesnek érzem

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Új Magurák rendesen leiskolázzák a konkurenciát, 2 160-as tárcsával ott vagy, mint egy Shimano/Avid/Formulával 180/160-al.

180al meg elobbre... :)

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern

De megerte azert a par grammert es gyengebb fekhatasert a 180at 160ra cserelni?

Most lett volna idom/kedvem probalgatni a ket meretet ketfele betettel. Egyebkent mar volt rajta 160as tarcsa az M8000-es XT feknel, de az a gyari betettel kritikan aluli teljesitmenyt nyujtott.

dzsonhee módosította - 2017. október 01. - 11:28

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Új Magurák rendesen leiskolázzák a konkurenciát, 2 160-as tárcsával ott vagy, mint egy Shimano/Avid/Formulával 180/160-al.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
De megerte azert a par grammert es gyengebb fekhatasert a 180at 160ra cserelni?

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern

Ennek a 100-as leftynek mekkora a beepitesi magassaga? A 29er pbr90-rol tudok egy 480-as adatot, de az tonkreteszi a fejcsoszoget a jelenlegi 100-as 500mm beepitesu fox-hoz kepest... Koszonom, ha van lehetoseged lemerni nekem.

Most nem tudom mérni, de 510 mm-es adatot találtam róla.

Legújabb szívásom ezzel a remek villával:
160-as tárcsával szereltem volna fel a Magurát, de nem megy. Túl széles a féktest és a gyári adapteren nincs neki elég hely... kabaré  :D 
CannondaleExperts-en foglalkoznak a témával, két megoldás van. Vagy használok nagyobb tárcsát, vagy utómegmunkálással lesz hely az adapteren. 
Biztos jön még majd valami, ami miatt sokadjára megbánom, hogy a Cannondale mellett döntöttem... :unsure: 
Egy normális hozzáállású cégtől már kapnám a nagyobb féktestekkel kompatibilis adaptert, de ez a prémium márka megengedheti, hogy magasról szarik az emberre. 
A hab a tortán, hogy az adapter visszarakása közben beletört a villába a csavar, remélem lesz vagy 10 nap ennek a beszerzése is..

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás
Ennek a 100-as leftynek mekkora a beepitesi magassaga? A 29er pbr90-rol tudok egy 480-as adatot, de az tonkreteszi a fejcsoszoget a jelenlegi 100-as 500mm beepitesu fox-hoz kepest... Koszonom, ha van lehetoseged lemerni nekem.

Kész!
Teljesen shimano mentesen :D

20170913_140149.jpg
20170913_152002.jpg

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.125 hozzászólás

Az a baj, hogy több story-t tudok az "élettartamgarisváz" témakörben, mikor röhögve elhajtották a sporttársat a probléma esetén. (Trek több is (Nella), GT, stb,..)

Soha ne legyen rá szükséged és neked tényleg tartson sokáig a vázad, csak én ezt már nagyon kétkedve fogadom.

Azért nem félek túlságosan, mert nem vagyok se nehéz, se erős és mindig levegős a hátsó fékem. :)

Lifetime gari ügyben bennem is van némi kétség, bár nem itthoni beszerzés, szóval lehet, hogy gond esetén korrektebb eljárásra számíthatok. Ha pedig nem, tudok egy jó vázépítő/javító mestert. :)

Kisherceg módosította - 2017. szeptember 28. - 21:23

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.686 hozzászólás

Nagy öröm, hogy Unit is hasonló papuccsal rendelkezik. (Szerencse, hogy life-time gari van hozzá... :) )

Az a baj, hogy több story-t tudok az "élettartamgarisváz" témakörben, mikor röhögve elhajtották a sporttársat a probléma esetén. (Trek több is (Nella), GT, stb,..)

Soha ne legyen rá szükséged és neked tényleg tartson sokáig a vázad, csak én ezt már nagyon kétkedve fogadom.

Marci

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
jó,lehet,hogy nem kellett volna egybemosnom a papucsot a kitámasztással (a hiányával) , de arra gondoltam. a linkeden is akad jópár,ami nem tűnik túl masszívnak tárcsafékkel használva. de ne offoljunk, ha lesz újdonság, rakok be képet :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.125 hozzászólás

nincs bajom a márkával, de az a papucs simán tervezési hiba.. csodálom,hogy van belőle ép példány (van?..)

Mire gondolsz? A paragon (féle/fajta/hasonmás) papucsokat elég sok bringán használják. Nem mondom, hogy hibátlan, az mtbr-en külön topicja is van, de a Ritchey-nél inkább a lánc- és támvilllák összekötésének hiányára tippelnék (meg a silány/alulméretezett csövekre). Nagy öröm, hogy Unit is hasonló papuccsal rendelkezik. (Szerencse, hogy life-time gari van hozzá... :) ) Személyes kedvencem az on-one slot-dropout-ja. Egyszerű, nincs mozgó biszbasz, hibátlan. (jó, vannak kisebb hibái, de sosem fog feltekeredni a vázra, vagy rcsegni, vagy ilyesmi...)

adytu6u3.jpg

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
nincs bajom a márkával, de az a papucs simán tervezési hiba.. csodálom,hogy van belőle ép példány (van?..)

volt itt szó nemrégiben az összecsukott papucsú Ritchey vázról. véletlenül ráakadtam a srác beszámolójára.

https://bikepro.hu/csepcsenyi_marton

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.686 hozzászólás

Érdekes, haverom aluváza sok-sok évig bírta a Rohloff-ot (tárcsafékkel) bármilyen probléma nélkül.

Egy agyváltó miért gyilkolná a vázat jobban ?

Marci

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Szerintem Rohloffal bármilyen nem arra készült váz kinyírható.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.125 hozzászólás

volt itt szó nemrégiben az összecsukott papucsú Ritchey vázról. véletlenül ráakadtam a srác beszámolójára.

https://bikepro.hu/csepcsenyi_marton