Kifejezetten jó kis bringa lett ez!
Nézegettem a geo táblát, ez viszonylag rövid váznak számít a mai világban, igaz? A 20-as avagy a 18-as méretet vetted? Egyébként nagyon szimpatikusak a szögek és a kidolgozás, szépen megtanultak vázat építeni, azért az inbred ss-em messze nem volt még ennyire szépen kidolgozva, és pontatlan is volt, de még úgy is imádtam 
Őszintén kíváncsi lennék arra, hogy mi volt a gond a unit-al? 29-er kerekekkel egy igazán klasszikus bringának kellene lennie elméletileg. Túl hosszú volt esetleg? A 27,5+ tapasztalatokról is szívesen olvasnék, azzal mi volt a gond? Esetleg túl pogózós, vagy lomha? A dropper post belső elvezetésének hiánya valóban érthetetlen, de ha amúgy sem tervezted a beszerzést, akkor nem ez volt gondolom a fő érv az eladás mellett.
köszönöm!
igen, valóban rövidnek számít manapság, főleg a reach érték, ami nagyon észrevehető, főleg a viszonylag hosszú unit után. most 80-as stucni van rajta, de 90-es a terv, mert ekkora volt az inbreden is. a rövidsége nagyon érződik, ami egyrészt előny (lassú, "mókuskerekes" mászókák, technikásabb felfelék, ahol "lépegetsz" felfelé és az általam nagyon kedvelt szűk ösvények), másrészt hátrány is (gyors, tekerős szakaszokon szűkösnek érzem). 18-as, menet közben nagyon hasonlít az inbredre, annyi különbséggel, hogy furcsa mód stabilabbnak, biztonságosabbnak tűnik a rövidsége ellenére. van egy rövid, de nekem mégis kicsit mumus meredek rész itt a közelben, tegnap és ma is simán, para nélkül lejöttem rajta. a kidolgozása tényleg szebb valamivel, mint az inbred, bár nekem azzal sem volt gondom (biztos szerencsém volt, másoktól is hallottam, hogy nem volt hibátlan az inbredjük). de azért ez (is) egy olcsó váz, nem lehet tagadni. örülök, hogy nem csak én vagyok az egyedüli inbred rajongó errefelé.
nagyon kíváncsian várom, milyen lesz az új változat!
a unit: hm-hm... most írjak rosszat róla, miközben éppen árulom?
hát jó...
-> a 27,5+ kerekekkel nekem nehézkes volt, még úgy is, hogy cseréltem benne belsőket 350->220gr. ha csak egy kevés sár volt, a gumik (WTB Trailblazer) alig tapadtak, visszajelzés alig volt. kényelmesnek nem volt kényelmes a bumbi gumiktól (ebben benne lehet a váz/villa merevsége is - a régi cruxom szerintem rugalmasabb) ellenben mindig éreztem, hogy meg kell dolgozni érte, hogy azt csinálja, amit akarok.
-> 29er változatban végülis egészen jó volt, főleg tempósabb szakaszokon, a csiki-csukin nem igazán volt elemében, bár elboldogultam vele. felfelé nagyon jól ment (már úgy hozzám képest), de a lassabb, technikás mászásoknál (szerintem) jobb az on-one. viszont kiállva mindig jól éreztem magam a uniton és az üléspozíció is ezen a legjobb az összes eddigi bringám közül (hosszabb reach és 74 fokos üléscső). amit utáltam, hogy nehéz felemelni/átemelni az elejét. szóval gyorsnak gyors, alapvetően kényelmes, de nagyon kell figyelni, hogy minek nem akarom odadörrenteni az orrát, mert a hossza (meg gondolom a nagy kerekek) miatt nem jön fel olyan könnyen mint egy kiskerekű (igazából szerintem kifejezetten nehezen jön fel, de biztosan csak én vagyok satnya). benn van az apróban, nyilván alkuképes, etc., de nem leszek nagyon szomorú, ha megmarad, látok benne fantáziát. 
ami kicsit (nagyon) bosszant, hogy nem a 2016-os unitot vettem, az kicsit rövidebb, jobban tetszett a színe és olcsóbb is volt. franc se gondolta, hogy a pluszos cucc ekkora mellényúlás lesz nekem...
* a fentiektől függetlenül, senkit nem szeretnék lebeszélni a 27,5+-ról, hiszen mindenkinek más a preferenciarendszere, a fizikai és egyéb adottságai és persze másként érzékelünk/értékelünk dolgokat.
**...és igen, vehettem volna karbont/össztelóst/etc, bármit, ami out-of-box plug-and-play és valószínűleg jobb/gyorsabb/szebb/könnyebb/modernebb, mint a bringáim együttvéve,de mint mondtam, ez egy hobbi és engem így szórakoztat, a magam ide-oda csapongó, mellékvágányról zsákutcába száguldós, majd az ütközőről vérző orral visszapattanós módján. 
edit: közben azon derülök, hogy ez a 45650B arányait tekintve mennyire hasonlít egy másik, régi bringámhoz.

Edited by Kisherceg, 2017. November 04. - 00:20.