Aha, de hozzá kell tennem, majdnem minden alkatrészt lecseréltem rajta.
Jelentkezz be Regisztrálj

Ki milyen bringával nyomul?
Írta 2018. június 07. - 09:45

- Kisherceg kedveli ezt
Írta 2018. június 07. - 09:41

Ennél a váznál a láncvilla hajladozik hátsó forgáspont hiányában? Elég lágy és mindent kisimító rugóút alakul így is hátul, szinkronban az első villa mozgásával? (Persze ha az első villa is digitális, és csak becsapódásra reagál, akkor nem kérdeztem semmit.)
Egyébként jó kis céleszköz lett ez, jó látni, hogy minden részletében a konkrét funkciójára összpontosítottál, és sehol sem akar se több se kevesebb lenni az elvártnál.
Salzkammergut régióban csak tekerészel, avagy ez már célzott felkészülés a maratonra? Idén meglesz 6 órán belül?
Rendelj száraz időt, én eddig mindháromszor áztam, jó lenne végre kipróbálni szárazon
Kicsit vissza a bringára: milyen váltás-hajtás van rajta, milyen fogkiosztással?
Köszi!
A támvilla hajlik, mostanában szinte minden XC fully ilyen már. Új Speci Epic WC, az új Scott Spark, Centurion, stb.
Az első villa nagyon szépen mozog. Szebben, mint a cajga hátsó traktusa. Kormányról lockolható elől és hátul egyszerre, 2-állású karral. 'Lockout' vagy 'fully open' a két állás. Még szoknom kell, hogy mozog a hátulja, nem érzem annyira jól, mint a merevfarút, pedig még a kettő bringa geója is kb. ugyanaz. Igaz, 2012 májusa óta nem volt fully-m (max 1-2x teszteltem kölcsön bringát) és még alig 300-400 km-t mentem vele.
Túráztunk csak itt, a Salz B útvonalának csak ezt a DH részét érintettem. Nekem bejön a Salz vizesen is. Tulajdonképpen az idő majdnem mindegy, csak túl nagy hőség ne legyen!
Hajtás.
Lánc: a gyári, valamilyen 11-es Shimano Deore (600-as kódú vagy mi)
Hajtómű: Quarq DZero XX1 Eagle (DUB)
Lánctányér: SuperStar Components Raptor oval, 32T
Lánctányér csavarok: 4x Wolftooth 10mm
Hátsó sor: 11-es SRAM X01 (1195), 10-42t
Váltó: Shimano XT SGS
Váltókar: Shimano XT
Pedál: XPedo M-Force 8 Ti
Írta 2018. június 07. - 08:30

Nem vagyok egy nagy lejtőző, sőt. Azért a múlt héten mikor láttam, majd' 2 percet javítottam az Ewige Wandon (Salzkammergut Trophy köves, sziklakertes része), pedig éreztem, nem is eresztem annyira és tudnék gyorsabban menni, ott meglepődtem.
Íme, az eszköz:
Ennél a váznál a láncvilla hajladozik hátsó forgáspont hiányában? Elég lágy és mindent kisimító rugóút alakul így is hátul, szinkronban az első villa mozgásával? (Persze ha az első villa is digitális, és csak becsapódásra reagál, akkor nem kérdeztem semmit.)
Egyébként jó kis céleszköz lett ez, jó látni, hogy minden részletében a konkrét funkciójára összpontosítottál, és sehol sem akar se több se kevesebb lenni az elvártnál.
Salzkammergut régióban csak tekerészel, avagy ez már célzott felkészülés a maratonra? Idén meglesz 6 órán belül? Rendelj száraz időt, én eddig mindháromszor áztam, jó lenne végre kipróbálni szárazon
Kicsit vissza a bringára: milyen váltás-hajtás van rajta, milyen fogkiosztással?
Írta 2018. június 06. - 19:02

Nem vagyok egy nagy lejtőző, sőt. Azért a múlt héten mikor láttam, majd' 2 percet javítottam az Ewige Wandon (Salzkammergut Trophy köves, sziklakertes része), pedig éreztem, nem is eresztem annyira és tudnék gyorsabban menni, ott meglepődtem.
Íme, az eszköz:
zscs módosította - 2018. június 06. - 19:03
- arn kedveli ezt
Írta 2018. május 24. - 20:20

Írta 2018. május 16. - 14:39

Írta 2018. május 15. - 23:55

Írta 2018. május 09. - 06:16

megkapta a karbon kormanyt, hatul meg lecsereltem a szivargos thunder burtot racing ralphra (speed snakeskin). tobbet tenyleg nem piszkalom
9.43kg, kiegeszitokkel 9.88kg.
Nagyon jól néz ki
- arn kedveli ezt
Írta 2018. május 07. - 10:18

A pro kormany ar/ertekben tetszett, szinben is frankon passzol. Eredetileg canyont akartam, de dragabban masfelszer nehezebb kormany nem er annyit. Ha canyon bringa melle veszed, akkor lett volna hasonlo arban, viszont korabbi vasarlasra nem vonatkozik.
A nyereg a wiggle fele cosine carbon, de persze ezt is a velo gyartja. Korabban vettem egy titant, mindkettot szeretem.
Ar/ertek aranyra mentem ra, grammozos alkatreszek nincsenek rajta.
- Vejne kedveli ezt
Írta 2018. május 07. - 09:52

megkapta a karbon kormanyt, hatul meg lecsereltem a szivargos thunder burtot racing ralphra (speed snakeskin). tobbet tenyleg nem piszkalom
Szép bringa! Talán egy kis fekete még nem ártana rá
A PRO kormány, mint a márkahűség egy eleme került fel, vagy ár/érték arány?
Néztem a videókat is, szerintem simán csak a gumik kolbászolnak ennyit, a kerék teljesen jónak tűnik. Magam részéről sem találkoztam még olyan gumival, ami tökéletesen simán futott volna, ilyen pici szitálás mindig látható valamiért, pedig én sem az olcsó gumikkal járok, most éppen rocket ron van fent.
Írta 2018. május 07. - 08:17

Szép építés!
Milyen nyerged van pontosan?
Írta 2018. május 06. - 20:58

arn módosította - 2018. május 06. - 20:58
- karakoram, dzsonhee, TripleB és 2 további fórumtag kedveli ezt
Írta 2018. január 18. - 08:11

Szerintem magában a gumiban van ennyi egyenetlenség. 2016-ban volt ilyen problémám egy pár Scwalbe 2.25-ös külsővel, cserélve is volt garanciában, mégis volt/van oldalirányú mozgása.
Lehetséges. Majd vizsgálódom még, de annyira nem zavaró.
Írta 2018. január 17. - 10:12

Amúgy gondolkoztam azon, hogy most akkor a felni túl keskeny és amiatt járkál el oldal irányba a gumi vagy a küllők lazák?
Szerintem magában a gumiban van ennyi egyenetlenség. 2016-ban volt ilyen problémám egy pár Scwalbe 2.25-ös külsővel, cserélve is volt garanciában, mégis volt/van oldalirányú mozgása.
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
Írta 2018. január 17. - 07:06

lájkolom a sufni-tunigolt alkatrészeket a Bringán!
azt látom, hogy 2,6-os gumik, de mennyi hely van körülöttük?
Elöl nincs gond, ott 8-10mm hely maradt. De hátul már van, mert ha nagy nyomatékkal megyek (vagyis ha gyorsulok), akkor beleér párszor váz (chainstay) egyik oldalába. Ott nincs is több hely 3 mm-től oldal irányokba.
Szóval hátulra nem tanácsos már ekkora, rájöttem. Talán a 2.4-es még elmenne. Jah, meg nekem 19mm-es a felnim is. Tudom ,ez se ideális ilyen méretre már, de nem DH-zok, meg nem vadulok annyira, hogy esetleg lefordulhat a felniről. A következő bicajomnál már figyelek erre is, mert nekem bejön a plusszos méret amúgy. A fatbike már kevésbé.
Amúgy gondolkoztam azon, hogy most akkor a felni túl keskeny és amiatt járkál el oldal irányba a gumi vagy a küllők lazák?