zscs, on 07 Jun 2018 - 11:19, said:
Mars: XT váltó és váltókar, valamint a lánc adott volt, jött a bicajjal és meghagytam. Jobban kedvelem a Shimano váltást, mint a SRAM-ot, szuper a rapidfire 'feature', egyszerre sokat és gyorsan lehet váltogatni le és fel.
A hajtómű most erőmérős és csak azért cseréltem, mert egyrészt Watt-alapon résztávozom, másrészről a Wattok sok mindenről árulkodnak.
Egyébként teljesen jó lett volna a gyári XT hajtókar.
Hátsó X01 sor is már bő 1 éves. Tapasztalataim szerint tartós, még a 42-es alu tányér része is. Mellékesen még könnyű is. ~263-265 gramm, szemben a gyári XT-vel, ami 400+ volt.
Többi alkatrész tényleg mind elfekvő volt vagy a másik bicajról tettem át, kivétel csak a neon-zöld Magura MT8 fékszett, amit hónapokon át vadásztam, mire sikerült szereznem. (Na jó, a pedál az szintén új.)
Köszi a részleteket!
A neonfék pont kell rá, ez nem is kérdés, ráadásul akárhogy is, de most ez az egyetlen olyan fék ami nem csak könnyű, de működik is rendesen.
Az a pedál azért elég durva, Téged nem érint a 85 kilós súlyhatár, amit limitként írnak rá? Mindig elgondolkozom az ilyesmiken, hogy mondjuk a magam 82-83 kilójával akkor aggodalom nélkül gyűrhetném-e vajon kockázat nélkül.... Pusztán a 95g spórolás miatt nem lett inkább xtr?