amúgy nekem is ölöslegesnek tûnik a 3 tányéros rendszer. én is max nagy lejtõn, országúton használok 44-11-et, de ott is inkább 44-12-t. amit általában tekerek (slick gumival országúti edzésen) az 44-14, szal az mindenképpen kell. a kistányét meg idén csak akkor "használtam" amikor beállítottam az elsõ váltót. tehát van létjogosultsága kéttányéros rendszernek, csak az nem tetszik, ha egyikrõl a másik tányérra váltasz elöl, akkor (majdnem) az egész sort végig kell váltani, így meg csak 2-3 fokozatot.
Elõször szerintem számold ki az áttételeket mielõtt baromságokat beszélsz, hogy kellene már az egész sort átváltani ha kistányérra akarsz váltani? 38×32 1,19es áttételt jelent, ha ennél kisebbet akarsz, akkor 24×21 már kisebb, igaz minimális a különbség, mert ez 1,14es áttétel. Ha értelmesen váltasz, akkor 24×24-28-32 ami kistányéron játszik, ez pedig ugyanúgy 2-3fokozat.

Aki kérdezte a tányérokat: 38as acél shimano, 24es valami hõkezelt acél ami épp elõkerült a fiókból, beszerzési hely pedig Probike. Asszem én hoztam el az uccsó 38ast.