Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19047 hozzászólás a témában

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Zoli, menő gép!

Kapós lett ez a modell, látok párat baráti körben és dícsérik is rendre! ;)

A fully-mat már rég nem fotóztam, de a merev most igazán vesekőtörő lett ismét.

...és igen, becsúsztam vele 8 kiló alá. Mindenestől... :) (7.96 kg úgy, ahogy a fotón látod)

KG3bkMmXcmQp3Aql4jMYy9OycCStR50G0sUJkcJC

zscs módosította - 2018. október 04. - 20:16

• Rabbit, arn, zeezoltano és 1 további fórumtag kedveli ezt

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Biketigger már 10 éve nincs merevseggű montim :)

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

nu végre 1 hátul is rugózó szerelvény :)

grat

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Meg van a Rozi is az 100/100 ez is 29, de 140/140. Igaz a képen szerintem inkább néz ki 26-os nak :D .  Problémád volt, arról beszéltünk és 13 óra meló után örültem hogy ülök a fenekemen. :)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

https://photos.app.g...uNCwX5En4JuwNk8

Nem is buszkelkedtel, mikor beszeltunk ☺
Jo gep lehet!
120/120mm volt az elozo?

Paul Vitti módosította - 2018. október 02. - 23:20

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

https://photos.app.g...uNCwX5En4JuwNk8

• Paul Vitti, Rabbit, arn és 1 további fórumtag kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

a centrifugalis ero miatt szet fog terulni a tomloben. max akkor szempont, ha alig forog a kerek. tubelessnel is megfigyelheto a jelenseg :)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

engem ez az egész annyira azért nem érdekel, de ha már látszólag tudományosan vizsgálnak valamit... könyörgöm... beletöltök VIZET a tömlőbe, ami meglehetősen szabadon áramlik ide-oda, tehát pont nem hozza azt a hatást, ami miatt egy merev súly ott többet jelent? most ez komoly?

A "mérés" eredményétől teljesen függetlenül... ennyire f*szok nem lehetnek.

13km-es emelkedon 1070 szinttel (Alpe d'Huez) nem egesz 2 perc hatranyt jelent egy 1.8kg-al nehezebb kerekszett. Kemeny 4%...

http://www.training4...-on-alpe-dhuez/

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

azért kerekeknél a perdület miatt van az a szorzó (pí? mindegy is), ami miatt a kerületen többet ér ugyanaz a gramm...

13km-es emelkedon 1070 szinttel (Alpe d'Huez) nem egesz 2 perc hatranyt jelent egy 1.8kg-al nehezebb kerekszett. Kemeny 4%...

http://www.training4...-on-alpe-dhuez/
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Pontosan ! Az ember a legfőbb dolog itt. A bringa az csak néhány % lesz. Persze, legyen egy jól működő bringád, ha lehet legyen könnyű is. De kb 90% az emberen múlik.

Ha megcsinálnád az összehasonlító tesztet, odaküldeném a 3 gyerekes haverom, aki néha csak havonta megy egy rövid tekerésre, 26os acél váz merev villával, 8 sebesség és felső váltókar. Mi csak mamutkergetőnek hívjuk. A súlyát ne is kérdezzétek. Na most, mi meg a karbon bringáinkkal és az évi 10ezer km tekerésemmel csak a hátát látom a csókának, felfelé is, lefelé meg a 29es full-telósokat is lehagyja...

Én néha rá gondolva nem költök a bringámra, a grammozást is elhagytam. Ha valami újat kell venni persze lehetőleg a könnyebbet keresem de csak úgy a grammokat nem kergetem. Az emberi tényező sokkal fontosabb.

azert gondolom nem egesz nap csak a gep elott ul, es ez az osszes mozgasi tevekenysege :)

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Pontosan ! Az ember a legfőbb dolog itt. A bringa az csak néhány % lesz. Persze, legyen egy jól működő bringád, ha lehet legyen könnyű is. De kb 90% az emberen múlik.

Ha megcsinálnád az összehasonlító tesztet, odaküldeném a 3 gyerekes haverom, aki néha csak havonta megy egy rövid tekerésre, 26os acél váz merev villával, 8 sebesség és felső váltókar. Mi csak mamutkergetőnek hívjuk. A súlyát ne is kérdezzétek. Na most, mi meg a karbon bringáinkkal és az évi 10ezer km tekerésemmel csak a hátát látom a csókának, felfelé is, lefelé meg a 29es full-telósokat is lehagyja...

Én néha rá gondolva nem költök a bringámra, a grammozást is elhagytam. Ha valami újat kell venni persze lehetőleg a könnyebbet keresem de csak úgy a grammokat nem kergetem. Az emberi tényező sokkal fontosabb.

Mást sportol? Mert azért az a rendszeres futás meglepő erőt tud adni bicajozáskor is.

Ha nem, akkor induljon versenyeken, mert őstehetség  :) .

Nem gúnyosan írtam, mert vannak ilyen emberek, ha nem is sokan.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.686 hozzászólás

• ultio kedveli ezt
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Nyilvan a hasonlo koru homogen alkatreszcsaladokrol van szo, gyakran az x evvel kesobb megjeleno alacsonyabb kategoria megkap sokmindent felulrol, plusz a bugfixeket. Az m8000 nem a kedvencem, szvsz az elozo szeria jobb volt.

A perdulet... annyira sokparameteres az egyenlet, hogy nehez megmondani, egy komplett bringan mi mennyit szamit. Csak egy komplex teszterrel lehetne. De szerintem a dragabb bringanal altalaban minden jobb, es a sok apro dolog osszeadodik, ezert erzed jobbnak - konnyebb, hatekonyabb, jobb anyagok, geo, stbstb. De amig bringarol beszelunk, az ember lesz elso parameter.

arn módosította - 2018. szeptember 30. - 21:56

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

azért kerekeknél a perdület miatt van az a szorzó (pí? mindegy is), ami miatt a kerületen többet ér ugyanaz a gramm :) de mindegy is, én azt szoktam mondani magamnak, ha már pénzem nincs könnyű bicajra, hogy aki engem lehagy fölfelé egy könnyű bicajjal, az valószínűleg akkor is lehagyna, ha cserélnénk ;-)

a draga bringan tuti finomabban mukodnek az alkatreszek, az deore-xt is nagy lepcso, es az xtr is finomabb, mint az xt. a suly viszont szerintem a legnagyobb placebo :) nem tudom, hogy jol szamolok e...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

a draga bringan tuti finomabban mukodnek az alkatreszek, az deore-xt is nagy lepcso, es az xtr is finomabb, mint az xt. a suly viszont szerintem a legnagyobb placebo :) nem tudom, hogy jol szamolok e...

azért ez sem feltétlenül mindenre. pont itt mondta vki hogy az slx kar finomabban műxik mint az xt, aztán kipróbáltam  3 márka 2-2 azonos vázra épített bringáinál (hogy a bovden/vezetés ne lehessen befolyásoló tényező). és tényleg. a váltó mindig xt volt. de a 7. darab amire xtr hátsó váltó volt ráakasztva  sem volt meggyőzőbb. (tisztán xtr nem próbáltam, de az nem is kéne- nics rajta kijelző :))

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Én azért kedvelem és preferálom a magasabb kategóriás alkatrészeket mert maga a kerékpározás élménye jobb azokkal. Nem leszek sokkal gyorsabb a kedvenc emelkedőimen a könnyebb keréktől (lehet gyorsabb vagyok de nem érdekel), de mennyivel jobb azokkal gyorsítani, hajtani mint a nehezebbekkel! Váltás ugyan ez, valahogy finomabban jár minden.  

de pl ha tudsz folyamatos 200 wattot, te vagy 80kg, a bringa 10. akkor az 2.22w/kg. most ha minden ugyanaz, csak a bringa +2kg akkor az 2.17w/kg. ez 2.3% visszaeses. az a ket kg min 2x arszorzot jelent a bringanal.

ha rosszul valasztasz gumit, es mongy 25w helyett 35w gordulessel, az ket guminal mar -20w. az elobbi logikan 2w/kg, ami 10% minusz, raadasul ha gyengebb vagy, ezt meg jobban erzed. dragak a gumik... de a 10kgs bringa aranak toredeke (talan ha 5%).

nyilvan terep es sebessegfuggo, de szerintem ezek mind sokkal fontosabbak:

* legellenallas, foleg outin nagyobb sebessegnel

* gordulesi ellenallas es megfelelo guminyomas alacsonyabb sebessegnel

* hajtasi hatekonysag - ez megint egy bonyolult tema, hogy milyen a terep - merev vagy ossztelos a jobb, milyen a geo, mennyire hajlik a vaz, ez elonyos e vagy sem az adott szituacioban

erdemes lenne epiteni egy bringa tesztert, ahol adott sebessegnel es feluleti simasagnal kellene tesztelni a bringakat. meglepo eredmenyek jonnenek ki :)

• Rabbit kedveli ezt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

én meg pont most határoztam el hogy ezt a bringát már tisztán fogom tartani..

hoztam is haza egy pakk muc-off matériát :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.125 hozzászólás

ja, mondjuk az én cangáim tisztán (is) q..va jól néznek ki, nem kell hozzá sárpakolás...  B)

• Rabbit kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Jó az a sár meg por, kell az a +20-50-100 gramm kosz rá!

1x megzsíroztam a kormánycsapágyat és cseréltem egy láncot, plusz néha kentem Squirt lube-ot a láncra, de semmilyen karbantartást nem végeztem a szegény cajgákon, szerelni már sosem maradt időm. Egészen ma délelőttig: visszakerült a merev villa a merev CF SL-be. 7.96 kg :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Hat nalam sem ez volt az elso sarreteg rajta :D egyszer meg kellene merni, mert tok jo, hogy grammozunk, aztan lehet nedvesen a sar nehezebb, mint sok alkatresz. En is ugy vagyok vele, amig szerkezetileg rendesen mukodik, addig nem erdekel.

A teli idoszak igy is kritikus, es ezert tekerek sokkal tobbet akkor aszfalton - a montis idoszak gyk fel ev ezen a kornyeken. Nincs idom a folyamatos tisztitasra, az a bringazas rovasara megy.

arn módosította - 2018. szeptember 28. - 18:50