Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19047 hozzászólás a témában

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Szia,

A Kona Lava Dome 2003as ebben a formában, a váz színe. Őt úgy "mentettem" meg, nehogy kocsmába járósként végezze. :)

Ennek megfelelően teljesen újjá építettem, fényezés, matricázás, teljesen az alapoktól.

A váz 2002es, ronda lila színe volt (nekem nem tetszett).

Mivel 2003-ban semmit nem változott a váz geoja, csak a színe, illetve a matricázása volt egy picit más, így a 2003 "gyári" dizájnt választottam, újra festés alapjául.

Közel 90%os gyári szereléssel került hozzám, Rock Shox Judy TT telóval..stb. A gyári szerelése nekem nem igazán érte el az inger küszöbömet, így meg is szabadultam mindentől.

A képen meg látható a végeredmény. :)

A Magellán Crux 1998-as és az első kerékpár építésem 1998-ból.

Az utóbbi pár évben tuningoltam rajta pár dolgot, többek között a telót is akkor vettem (nagy szerencsével).

A fényezése minden eredeti. Ő a nagyon megvigyázott darab, laza kirándulások, ősmontis találkozók alkalmával veszem elő. Szóval templomba járós :D

Ide felraktam az építés menetét, ha valaki kíváncsi rá:

http://www.retrobike...p?f=21&t=396604

• ZolkoW és Rabbit kedveli ezt

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Hude szep bicok, melyik mikori evjarat? Mennyire ragaszkodsz a gyari allapothoz?

Szia,

A Kona Lava Dome 2003as ebben a formában, a váz színe. Őt úgy "mentettem" meg, nehogy kocsmába járósként végezze. :)

Ennek megfelelően teljesen újjá építettem, fényezés, matricázás, teljesen az alapoktól.

A váz 2002es, ronda lila színe volt (nekem nem tetszett).

Mivel 2003-ban semmit nem változott a váz geoja, csak a színe, illetve a matricázása volt egy picit más, így a 2003 "gyári" dizájnt választottam, újra festés alapjául.

Közel 90%os gyári szereléssel került hozzám, Rock Shox Judy TT telóval..stb. A gyári szerelése nekem nem igazán érte el az inger küszöbömet, így meg is szabadultam mindentől.

A képen meg látható a végeredmény. :)

A Magellán Crux 1998-as és az első kerékpár építésem 1998-ból.

Az utóbbi pár évben tuningoltam rajta pár dolgot, többek között a telót is akkor vettem (nagy szerencsével).

A fényezése minden eredeti. Ő a nagyon megvigyázott darab, laza kirándulások, ősmontis találkozók alkalmával veszem elő. Szóval templomba járós :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Hude szep bicok, melyik mikori evjarat? Mennyire ragaszkodsz a gyari allapothoz?

arn módosította - 2019. május 05. - 23:23

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Ezzel is elkészültem és ez is "retro", mint a másik. :)

26339473_07f86d976c3e503026de17c97ad036d26339479_5303ae109e97b699bb0562cf9291a75

• Kisherceg, ZolkoW és arn kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

igazi "adventure bike"... ugy volt, hogy tekerek egy fel orat a beallitasok tesztelesere, mert dog faradtnak ereztem magam. ehhez kepest lett masfel ora, frissebben szalltam le rola, mint amikor elindultam. varom mar, hogy hosszabb tavon is tesztelhessem, egyelore joval turazosabbnak tunik, mint a cx.

annyira meglepett, hogy milyen jol csillapit, hogy 4.5 baros guminyomassal elvittem egy par kmes sotter-foldutra is. ez nem tudom, hogy a gumi vagy a vaz erdeme, mert mashogy csillapit, mint az alu giant. maga a gp5000 is ugyan csak 32mm, de eleg magas profilu. csak ott ereztem, hogy magas nyomassal megyek, ha vmi nagyobb bukkanok jottek (fucsomok, ilyesmi), az apro kavicsokat, es a foldut egyenetlensegeit hasonloan jol szurte, mint a 3.5 baros tcx. es mindezt ugy, hogy reszponzivabb az egesz kigyorsitasoknal. majd kiprobalom alacsonyabb nyomason is, de ilyen shortcutokra teljesen jo ezen a nyomason is.

ami kicsit fura, az a lapos villaszog, a cx bringahoz kepest is nehezen fordul. mar abbol is feltunik ez, hogy allo helyzetben is konnyen kifordul a kormany. nem ertem, hogy hova kell ilyen stabilitas.

a gp5000 tl gordulese vmi alomszeru! gp4000et hasznaltam egy evig, es azt is nagyon szerettem, a g-one (s-one volt korabban) a kanyarban nincs.

chQIfop.jpg

• karakoram és Rabbit kedveli ezt

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Arn, szép és nagyon jó vétel! A "nagyon kéne" kategória:)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

hivatalosan ez a legszelesebb, de ahogy elneztem kb 35os mehet bele max.  ezert esett ki a canyon - hasonlo arban lett volna - de max 30as gumit fogad, es abbol sokkal kisebb a valasztek. ez a 32 epp optimalis lesz a 90% aszfalt, meg 10% terep kombohoz :) cxel az utobbi ket evben mar 30as gumival jartam (g-one speed), van vele terepezos tapasztalat. amolyan "gravel light" lesz, nagyon gyors slickel.

igen, a fekete az matt, a tobbi lakk. sokkal szebb, mint az ultegras valtozata, a 105os meg nagyon jo lett iden, igy nem volt kerdes melyik lesz.

arn módosította - 2019. április 11. - 14:47

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

scott addict 20 disc

a dobozt csak azert linkelem, mert azt hittem vmi tandemet vagy ket bringat hoztak - 200x120cm, a futar anyazott rendesen, mire felhozta lepcson a masodikra :D a toltoanyagnak felhasznalt papirmennyiseg (az ajtonal kb csak ketharmada van) egy kisebb afrikai allam egy eves papirtermelese lehetett.

a szep barna oldalfalu gumi sajnos ugrik (pedig nagyon bejon a szine), gp5000 tl lesz helyette. nyerget meglatjuk, a gyari 120as stucni 100asra lett cserelve. mas valtoztatast nem tervezek, remelem kenyelmes lesz a tobb oras tekeresekre.

Nagyon szép és átgondolt bringa! A 32 mm-s gumi gondolom messze nem a legszélesebb ami még belefér. 

A színe kifejezetten tetszik, a felső cső tetején a fekete rész az matt, míg a többi szín az fényes? 

Mars módosította - 2019. április 11. - 14:27

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

pedig az az oldalfal tényleg atom! :)

kar erte, de ahogy elnezem, a gp5000nek vagy fele a gordulesi ellenallasa - aztan slick-slick :)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

pedig az az oldalfal tényleg atom! :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

scott addict 20 disc

a dobozt csak azert linkelem, mert azt hittem vmi tandemet vagy ket bringat hoztak - 200x120cm, a futar anyazott rendesen, mire felhozta lepcson a masodikra :D a toltoanyagnak felhasznalt papirmennyiseg (az ajtonal kb csak ketharmada van) egy kisebb afrikai allam egy eves papirtermelese lehetett.

a szep barna oldalfalu gumi sajnos ugrik (pedig nagyon bejon a szine), gp5000 tl lesz helyette. nyerget meglatjuk, a gyari 120as stucni 100asra lett cserelve. mas valtoztatast nem tervezek, remelem kenyelmes lesz a tobb oras tekeresekre.

2wQ55Jn.jpg

aQZT58I.jpg

MprCR15.jpg

JTyp0G8.jpg

FvaWVx6.jpg

• Rabbit, zscs és macskajajj kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Akkor hasonlo aranyaid vannak, mint nekem :) en inkabb mindig a kisebb vaz fele szoktam tendalni, mert az elvileg passzolot mindig hosszunak erzem.

dbalazs

dbalazs

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Tenyleg ugy nez ki :) az is fura, hogy ilyen durva nyeregcsoszoggel eleg fura helyre jon ki vizszintes helyzetben. Milyen hosszu a labad?

A superior bringak mindig szepek voltak.

92 cm a belső lábhosszam.

A CX, amit jelenleg országútinak használok így néz ki:

47556076881_a87ec7e03c_b.jpg

@Bikerigger: Igen, már vagy 2 éve Újbuda. De csak hobbi, még versenyen sem voltam.

• macskajajj kedveli ezt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Akkor berakok én egy 939-et, bár én még nem cseréltem rajta sok dolgot (markolat, külső). Dropper és XT fékek vannak tervben meg majd valami normális tubeless külső.

Mindig úgy néz ki mintha magas lenne nyereg, pedig XL váz én meg 188 cm vagyok.

ja a mélyre húzott felsőcső optikai csalása. pláne ekkora váznál.

ezen nagyon nem is kell cserélgetni semmit.

Sanya team ? :)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Tenyleg ugy nez ki :) az is fura, hogy ilyen durva nyeregcsoszoggel eleg fura helyre jon ki vizszintes helyzetben. Milyen hosszu a labad?

A superior bringak mindig szepek voltak.

dbalazs

dbalazs

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Akkor berakok én egy 939-et, bár én még nem cseréltem rajta sok dolgot (markolat, külső). Dropper és XT fékek vannak tervben meg majd valami normális tubeless külső.

Mindig úgy néz ki mintha magas lenne nyereg, pedig XL váz én meg 188 cm vagyok.

40582903053_4c79a3ea16_b.jpg

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

szep bico, de ha ennyi mindent cserelsz, nem volt magasabb szintje?

ez volt az optimális. és igen a szín is számít :)

939 amúgy nem volt,  919 meg egy acél becsúszós recon és 10-es xt váltó többlet,  ami nem ér 50K-t. és fekete. :)

ja meg ami még upgrade volt, a  számomra értelmezhetetlen 22-es kis tál helyett kapott egy 26-ost.

Rabbit : nem igazán tudnám már. egyrészt dual air rebám 26-os volt az is vagy 10 éve. momentán teljesen jónak tűnik ez a solo air-es.

tapasztalitalag meg kb mindenkit beleszámolva akivel dolgom volt pályafutásom eddigi legjobb bicója. pedig volt pár ...

Bikertigger módosította - 2019. március 26. - 01:30

• Rabbit kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Ránéztem a kettővel magasabb felszereltségűre, és gondolom, hogy valami olyasmi lehetett a cél ( https://superiorbike...-black-team-red ), de mindez sárgában (?), vagy tévedek? :) 

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.024 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Pont erre gondoltam én is. De lusta voltam megnézni...

Tig,, a solo air reba van olyan jó, mint a régi dual air volt?

Rabbit módosította - 2019. március 25. - 12:56

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

remélem láthatók a képek

https://photos.googl...Wpib0lkRDN3UnFB

gyári :

https://superiorbike...ellow-black-red

ami alakult :

judy---reba

396-os fékek--slx

deore váltó karok--slx karok

puttó tárcsák----rt 64

és majd még egy nyereg, meg egy dropper cső

később meg tl kerék