Ez meg még nem is volt, ugye?
Jelentkezz be Regisztrálj

Ki milyen bringával nyomul?
Írta 2020. május 18. - 09:01

Írta 2020. május 17. - 16:45

8D szepseg 8P
end.re: módosította - 2020. május 17. - 16:51
- karakoram kedveli ezt
Írta 2020. április 27. - 17:01

régimódi, nehéz, koszos és szedett-vedett, de imádom. (...és majdnem eladtam...
)
deviantRider, múltkor szóba került a kutyapiszok. ma egy biobombázó támadott, menet közben érte el ezt a találatot. nem akartam elhinni...
A kosz az hozzátartozik a MTB-ok természetes közegéhez. :-) Légibombázó engem még bicajjal nem kapott el. Gyalogosan már igen. hehe
Írta 2020. április 26. - 21:38

régimódi, nehéz, koszos és szedett-vedett, de imádom. (...és majdnem eladtam... )
deviantRider, múltkor szóba került a kutyapiszok. ma egy biobombázó támadott, menet közben érte el ezt a találatot. nem akartam elhinni...
- ZolkoW, madgab és zscs kedveli ezt
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2020. április 10. - 11:33

..hogy ragozzam még a témát:
-honnan tudjátok, hogy a testalkatom nem egy T-rexéhez hasonlatos? Annak ez is igencsak hasalós volna
-az egyenes nycsövet értem, de ha odaképzelem, nekem mindig elsőre az ugrik be, hogy az olyan montis setup. Ettől függetlenül, ha valaha is lecserélem, valószínűleg ezen próbálok ki egy valóban könnyebb fajta kínait. A mostani is az, de se nem könnyű, sem különösebben rugalmasnak nem érzem. Egy átlag alunál talán jobb ezekben..
-épp tegnapi tapasztalat, hogy a nyereg dőlésszögére úgy néz ki, tényleg érzékeny vagyok. Utolsó hosszabb utam haza: baszki, eddig egész jónak tűnt ez a nyereg, most meg minden bajom van rajta. El is kezdtem nézelődni, mit vehetnék helyette. Utána mindkét imbuszon kb 1/6 (egy osztás a kulcsbehelyezésnél) fordulatnyit tekertem, hogy hátrébb billentsem, a képhez képest most egy hangyányit lehet kevésbé hátrabillentve), eredmény: ahhhh, végre megérkeztem! Őszintén szólva nem tudom, mit milyen irányba befolyásolt, hogy amikor rossz volt, betétes gatyában tekertem, amikor jó, akkor meg épp betét nélküliben, de remélem, a szög attól még ugyanúgy el lett találva végre.
Gyorsan, mielőtt ideérnek a fékváltókarok...
(A nyereg szöge folyamatos hangolás alatt van, annyira, hogy már csináltam egy rövid pipa imbuszkulcsot, amivel beférek az első csavarhoz, hogy ne kelljen mindig full fellazítani a hátsót...
)
- madgab kedveli ezt
Írta 2020. április 09. - 15:07

Még az indulás előtti légtelenítés és hajtómű pucolás...
Hade ha épp akkor a legalkalmasabb, vagy szeretnél talán recsegő hajtőművet hallgatni? :PP Á, valahogy mindig elfelejtem az ilyesmit korábban megcsinálni, meg azt hiszem, hogy gyorsan megvan, s mindig közbe jön valami előre nem látott dolog...
Írta 2020. április 09. - 14:53

Jol néz ki a Planet X!
Egyenes nyeregcso kellene bele szerintem ha így marad a beallitas.
Nekem is mániám az egyenes fejű nyeregcső, meg a szinte koppanásig előre tolt nyereg.
Írta 2020. április 09. - 11:28

Jol néz ki a Planet X!
Egyenes nyeregcso kellene bele szerintem ha így marad a beallitas.
Írta 2020. április 09. - 10:09

Ja, hát ennyi hasalás nekem pont elég, ami a nyakamat és a derekamat illeti...
Első koskormányosom, ha most venném, lehet, hogy pár centivel magasabb fejcsövűt keresnék, de ami még a Silex-en innen van
Szép kerékpár! Jó hosszú a nyeregcsöved, a stucnit megfordítva és a villanyakra téve jó hasalós setup lenne
Írta 2020. április 09. - 09:36

(A nyereg szöge folyamatos hangolás alatt van, annyira, hogy már csináltam egy rövid pipa imbuszkulcsot, amivel beférek az első csavarhoz, hogy ne kelljen mindig full fellazítani a hátsót...
)
Szép kerékpár! Jó hosszú a nyeregcsöved, a stucnit megfordítva és a villanyakra téve jó hasalós setup lenne
Írta 2020. április 07. - 09:05

(A nyereg szöge folyamatos hangolás alatt van, annyira, hogy már csináltam egy rövid pipa imbuszkulcsot, amivel beférek az első csavarhoz, hogy ne kelljen mindig full fellazítani a hátsót... )
- karakoram kedveli ezt
Írta 2020. április 06. - 10:59

Az elmúlt 1 hétben a Canyon-os csapat meglehetősen aktív volt.
Jól néznek ki a bringák
![]()
!
jah, abbol az ot embernek haromnak canyon van
Írta 2020. április 06. - 10:36

Az elmúlt 1 hétben a Canyon-os csapat meglehetősen aktív volt.
Jól néznek ki a bringák
!
Írta 2020. április 06. - 09:35

Még tavaly nyáron bevállaltam a ShockWiz-t, gondoltam ha gyakran nincsen is szükség rá, maximum kölcsönadom kollégáknak, ismerősöknek. Azóta kiderült azért, hogy hasznos dolog ez, akár minden tag és villaszerviz után érdemes egyből installálni, mert nem biztos, hogy a reboundot vagy a low-speed comression csavart ugyanoda tekerve lesz optimális az eredmény. Plusz, van 3-féle beállítás a szoftverben, amit kiválasztva kiadja az optimális beállításokat: "playful", "balanced", "custom".
Muszáj megemlítenem: még ha a megvétele mellett is döntöttem anno, egyértelműen alábecsültem a hasznosságát. A rugóstag beállításom mikor készen volt, már ott feltűnt, hogy amit jónak éreztem rebound-ra, az tulajdonképpen nem volt jó és érezhetően stabilabbá vált a bringa hátsó traktusa a finomhangolás után. Ami 2 "click" volt a rebound csavarón...
A villa beállítása még durvább effektet hozott: amit én a sok éve bevált gyakorlat alapján jónak gondoltam, na ott túl sok volt a low-speed comression és picit gyors a rebound is. Beállítottam (ez pont tegnap volt, kb. 1.5 óra tekerés után), majd lementem egy ismeretlen köves, sziklás trailen és egyből top10-es eredmény közel 150 emberből, pedig én aztán nem vagyok gyors és a jelenlegi helyzet miatt egyébként is extra óvatos próbálok lenni.
- ultio és zsbacsi kedveli ezt
Írta 2020. április 06. - 09:15

mashogy nincs ertelme, csak egyszer finomhangolod, aztan jolvan... legalabbis egy atlagembernel, egy versenyzo palyarol palyara megcsinalhatja.
Írta 2020. április 06. - 07:23

szep kek meg mindig
irhatnal majd arrol a kutyurol.
Igen igen, a quark tapasztalatokról én is szívesen olvasnék. Olvastam régebben többet róla, nem mondom, hogy megvenném, de ilyen bringa boltból bérlős konstrukcióban simán el tudnám képzelni, és még néha napján igénybe is venném.
Írta 2020. április 05. - 21:35

Írta 2020. április 05. - 20:16

semmi extra
moveloc XC nyeregcső az pár hónapos, az az újítás. Full X01/XX1 hajtás, XX1 AXS váltás. Avatottabb szemek kiszúrhatják a villán a Quarq ShockWiz-t. Igen, beállítottam vele a tagot és a villát is. Ezt a kis kütyüt soha nem gondoltam volna, hogy ennyire tudom értékelni!
log: https://www.strava.c...ties/3258734945
- karakoram, arn és madgab kedveli ezt
Írta 2020. április 05. - 19:40

m8000 - m8100 csere - lecsereltem azokat a rohadt gumidugokat is, nem hagyott nyugodni a dolog.
rt86 helyett rt66 (2x160 tesztkeppen), illetve a tanyer garbaruk, nem shimano. 9.2kg, pedallal meg mindennel 9.7kg.
- karakoram, madgab és zscs kedveli ezt