Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19091 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Döbbenettel olvasom, Arn... sad.png

Terjed egy olyan infó már 1-2 éve, hogy erre szakosodott bandák végigfosztogatják az oszták tárolókat, a bringákat konténerezik és ezeket vásárolják meg látatlanban Kelet-Európai kereskedők. Van magyar kereskedő is ilyen, aki "konténerezett" bringákat vásárol, egyik-másikról sajnos lerí, hogy nem csak kidobta valaki, annyira high-end és viszonylag új. De nálad más lehetett, én hajlok rá, ahogy írod, inkább kifigyelték, milyen bringával érkezel és célzottan kereshették a bicajaid...

2 éve egy salzburgi ismerős tárolóját is kipakolták, 4 bringa, bőven 10k+ EUR értékben, full Tune, AX-lightness és társai high-end alkatrészekkel, semmi nem került meg. sad.png Ott is hasonló volt, csak az ő tárolóját törték fel. Ezek nem a "konténeres" tolvaj banda lehettek, persze nem mintha sokat számítana, ki lopta el... sad.png

decemberben egy napot bringaztam osszesen, elotte hat evig par naponta. lehet epp ez volt a gond. kifigyelni lett volna eddig is idejuk... fenntartom a velemenyem, hogy valamelyik itt dolgozo, lako lopta, adta le az infot. csak ok ismerik a lejarast, es csak nekik van kulcsuk. e ketto nelkul sose jutnak le oda. ejjel meg ki hallja, hogy kipakoljak? senki...

azt hiszem tobbet nem osztok kepet a bringakrol, szomoru, hogy az embernek dugdosnia kell az ertekeit. ket bringat sajna nem tudok mashogy tarolni - lehet csak egy lesz, es az is a lakasban, de ki tudja, hogy oda is mikor jonnek be erte. becs egyik legjobb keruleterol van szo. megeri mindenfele aljanepet beereszteni europaba.

arn módosította - 2021. január 11. - 21:33

steveadorjan

steveadorjan

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

Döbbenettel olvasom, Arn... sad.png

Terjed egy olyan infó már 1-2 éve, hogy erre szakosodott bandák végigfosztogatják az oszták tárolókat, a bringákat konténerezik és ezeket vásárolják meg látatlanban Kelet-Európai kereskedők. Van magyar kereskedő is ilyen, aki "konténerezett" bringákat vásárol, egyik-másikról sajnos lerí, hogy nem csak kidobta valaki, annyira high-end és viszonylag új. De nálad más lehetett, én hajlok rá, ahogy írod, inkább kifigyelték, milyen bringával érkezel és célzottan kereshették a bicajaid...

2 éve egy salzburgi ismerős tárolóját is kipakolták, 4 bringa, bőven 10k+ EUR értékben, full Tune, AX-lightness és társai high-end alkatrészekkel, semmi nem került meg. sad.png Ott is hasonló volt, csak az ő tárolóját törték fel. Ezek nem a "konténeres" tolvaj banda lehettek, persze nem mintha sokat számítana, ki lopta el... sad.png

Angliaban pl. allitolag a Stravat is figyelik az ilyen bandak (erdemes a privacy beallitasokra figyelni, meg a kerekparokrol posztolt fotokkal is csak csinjan sad.png). 

Van egy tippem, hogy melyik magyar "kereskedore" gondoltal (vagy inkabb "kereskedoKre"). Akik raadasul a korrekt, uj bringakat arulo boltok piacat is veszelyeztetik, mint azt hallom.

Csak az nem ertem, hogy most elvileg szigorubb a hatarellenorzes meg az EU-n belul is, hogy a fenebe tudjak kontenerszamra mozgatni a lopott arukat.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.697 hozzászólás

Mikor tesóm bringáját a bécsi Opera elől ellopták, a rendőrök azt mondták, hogy szlovák bandát fogtak el nemrég akik Bécsbe jártak bringákért. De azok az utcai bringákra voltak beállva.

Marci

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.326 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Döbbenettel olvasom, Arn... :(

2 éve egy salzburgi ismerős tárolóját is kipakolták, 4 bringa, bőven 10k+ EUR értékben, full Tune, AX-lightness és társai high-end alkatrészekkel, semmi nem került meg. :( Ott is hasonló volt, csak az ő tárolóját törték fel. Ezek nem a "konténeres" tolvaj banda lehettek, persze nem mintha sokat számítana, ki lopta el... :(

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.697 hozzászólás

Ha valakinek egy kicsit jobb szeme van a bringákhoz, egyből kiszúr egy sok ezer Euro-s bringát. Ha van hajlama lopáshoz és nem is nehéz hozzáférni, sajnos rámozdul a bringákra. Ha egy ezresért eladja őket, már nyerő neki a balhé.

Haverom a pincében is egy U-lakattal kiköti a bringát a gázcsőhöz, hátha visszafogja őket. Bár ott lent akár még flexelhetnek is, alig hallatszik fel.

Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Családom fele Bécsben él, én is nagyon sokat vagyok kint, van kint is bringám. Már a mi bécsi pincénk is feltörték és szintén elvitték - csak a bringákat! + Tesóm 2 bringáját is ellopták már az utcáról, ráadásul az egyik a belváros szívében az Opera előtt volt kikötve.

A lakásbiztosításunkra fizettek rendesen, tudtunk 2 új bringát venni. Érdekességképpen mondom, egyik bringát úgy pótoltuk hogy a meglévő már használt villám és kerekem mellé felépítettem egy bringát. (váz, hajtás, fék...minden)  Az osztrák biztosító a Magyarországon vásárolt alkatrészek számláit is elfogadta csak kérte hogy a számla szélére írjuk mellé németül, mi mit jelent. A másik bringát boltban megvettük.

Persze a te bringáid értékének töredékéről beszélek de szerintem van remény hogy neked is rendesen fizetnek.

Mi azóta fent a lakásban tartjuk a bringákat. Kicsi lakás, kényelmetlenebb így de sajnos ez a helyzet, a pincében nem tudom megvédeni.

Egy (kettő!!!) drága karbon bringa szerintem nem a pincébe való ha nem tudsz neki speciális védelmű vasajtót riasztóval kiépíteni. Sajnos ilyen lett a világ, én a kezét vágnám le az összes tolvajnak.

itt pont ilyen vasalt tuzallo ajtok vannak... ket-harom kulcsos ajton kell atmenni legalabb. de ha adnak vkinek egy kulcsot, helyismeret nelkul akkor se talalt volna le. 

pontosan tudta hogyan jut be, es mit visz el - hat eve ott voltak. teli a haz lezaratlan bringaval a kozossegi helyisegekben, rajuk se bagoztak.

a pincehelyisegunk lakatat nem is piszkaltak, szetvagtak egy erovagoval az ajtot. nem tudom mennyivel nehezebb nekik ezek utan egy lakasba bejutni.

BXPcl1A.jpg

arn módosította - 2021. január 10. - 22:42

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.697 hozzászólás

Családom fele Bécsben él, én is nagyon sokat vagyok kint, van kint is bringám. Már a mi bécsi pincénk is feltörték és szintén elvitték - csak a bringákat! + Tesóm 2 bringáját is ellopták már az utcáról, ráadásul az egyik a belváros szívében az Opera előtt volt kikötve.

A lakásbiztosításunkra fizettek rendesen, tudtunk 2 új bringát venni. Érdekességképpen mondom, egyik bringát úgy pótoltuk hogy a meglévő már használt villám és kerekem mellé felépítettem egy bringát. (váz, hajtás, fék...minden)  Az osztrák biztosító a Magyarországon vásárolt alkatrészek számláit is elfogadta csak kérte hogy a számla szélére írjuk mellé németül, mi mit jelent. A másik bringát boltban megvettük.

Persze a te bringáid értékének töredékéről beszélek de szerintem van remény hogy neked is rendesen fizetnek.

Mi azóta fent a lakásban tartjuk a bringákat. Kicsi lakás, kényelmetlenebb így de sajnos ez a helyzet, a pincében nem tudom megvédeni.

Egy (kettő!!!) drága karbon bringa szerintem nem a pincébe való ha nem tudsz neki speciális védelmű vasajtót riasztóval kiépíteni. Sajnos ilyen lett a világ, én a kezét vágnám le az összes tolvajnak.

marton módosította - 2021. január 10. - 21:47

Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

az egeszet nem hinnem... lakasbiztositasunk van, meg gondolom a haznak is van vmi, majd mindegyiket megkerdem.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.279 hozzászólás
Uhhh, ez nagyon gáz. Biztosítás fedezni fogja?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

most mar ezekkel nem nyomulok... tudom van erre topik, de ezt valoszinuleg tobben olvassak :( feltortek a pincenket becsben, es mindket bringat elvittek. csak erre mentek, semmi mas nem tunt el latszolag (pl a draga digitalis muhelypumpat siman ott hagytak a pince elott). kerek mindenkit, akinek infoja van rola, ertesitsen. szerencsere meg a gpst is rajtahagytam a multkor :(

NQEefZW.jpg

the mtb, the changed parts, accociates (~3409 EUR, ~9.3kg):
Canyon Exceed 7.9 (2017) L bike
Shimano XTR Race PD-M9000 SPD pedal
Cosine TI Endurance saddle
Shimano Deore XT BL-M8100 I-Spec EV brake lever
Shimano Deore XT BR-M8100 XC Race brake caliper
Shimano Deore XT FC-M8100-1 + Garbaruk 30T crank + chainring
Shimano Deore XT CS-M8100 11-51 cassette
DT Swiss Rotor Kit MTB Shimano Micro Spline rotor kit
Shimano Deore XT CN-M8100 + Quick Link chain
Canyon Exceed Derailleur Hanger No. 36 hanger
Shimano Deore XT SL-M8100 I-Spec EV right + kábel shifting lever
Shimano Deore XT RD-M8100-SGS derailleur
Continental Race King Protection 2.2 2019 tires
Fox Topcap FIT4 fork cap
PRO Tharsis XC Flat Carbon handle bar
ESI Racers Edge grip
Garmin Bike Speed & Cadence Sensor computer sensors
Elite Cannibal bottle cage

LWbi6Ny.jpg

the road bike, with the changed parts, accociates (~2364 EUR, ~8.6kg):
Scott Addict 20 Disc (2019) L bike
Syncros RR2.0 100mm stem
Shimano PD-M540 SPD pedal
Continental Grand Prix 5000 TL 700x32c 2019 tires
Notubes Tubeless Valve 44mm Road valves
Garmin Edge 530 GPS
Garmin Bike Speed & Cadence Sensor computer sensors
Elite Cannibal bottle cage

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.697 hozzászólás

A montikra izgulok de nagyon szép bringát vettél. És nagyon jól választottál, ahogy olvasom mindenben azt kaptad tőle amit kerestél az új bringában. Különösen jó a tárcsafék dolog, főleg a mostani dzsuvás időben. 

Marci

tolli

tolli

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás
  • LocationZalaegerszeg, Hungary

Csini bringa! Én a magyar országutakra, erdészeti aszfalt utakra is hasonlót választanék.
Volt "rendes" országútim, 23as gumival, szétrázott, kényelmetlen volt. Montihoz vagyok szokva nagyon smile.png de egy ilyet el tudnék képzelni én is!

Jó a profilképed :)

Itt Zalában és Somogyban is vannak nagyon rossz minőségű utak, amelyek egyébként jó vonalvezetésűek és gyönyörű erdőségeken vezetnek keresztül. Én hosszabb távokon, jó időben inkább ezeken zötyögök 6 baron (25 mm-es gumi, 75 kg-os kerékpár + kerékpáros össztömeg), a gravel/cx kifejezetten a város környéki aszfalt/kavicsos/földes utak járműve ilyenkor télen: másfél-két óra alatt összejön majd' egy kilométer szint tucatnyi rövid de intenzív mászással, így nem zavar a hideg és a szél. A jó fék és a szélesebb gumik azért is szükségesek (akár az országútit is használhatnám egyébként, mert össze tudok rakni csupa aszfaltos útvonalat is), mert néha egy 10%+-os lejtőn az 1.2 autónyi széles úton a kanyarban szembejön egy kocsi  és akkor gyorsan meg kell tudnom állni vagy a keskeny útpadkára/rézsűre lehúzódni, hogy elkerüljem az ütközést. 

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás
Csini bringa! Én a magyar országutakra, erdészeti aszfalt utakra is hasonlót választanék.
Volt "rendes" országútim, 23as gumival, szétrázott, kényelmetlen volt. Montihoz vagyok szokva nagyon :) de egy ilyet el tudnék képzelni én is!

tolli

tolli

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás

Egy "előtte" és egy "utána" kép.

Az úgy kezdődött, hogy a feleségem meglátta, hogy bicikliket nézegetek (mert hogy semmi jót nem ígértek a Van Rysel-re) és amikor meglátta ezt, azt mondta: "Ennek tetszik a színe, megveheted!". A méret (54-es) nem tűnt biztatónak, de a részletes geometria-összehasonlító táblázatom szerint a Reach érték megegyezik a Major One-éval, a Stack kicsit nagyobb. A felsőcső hossza is csak 4 mm-rel nagyobb. Az Ultegra DI2 elég izgalmasnak tűnt, de ha a méret nem jó, nem érdekes a kerékpár.

Mivel a feleségem a fényvillamost és az ország karácsonyfáját is le akarta fotózni (és akkor nincs más választás, Budapestre kell autózni), javasolta, hogy nézzem meg a biciklit. Így is történt, a Bringaland egyik dolgozója (akit korábbról ismertem, mert itt élt Zegen) árulta és a boltban néztem meg, a feleségem közben összeválogatott nekem egy szép celeste színű kerékpáros ruha szettet uszkve kétszázezerért - természetesen lebeszéltem róla. Plusz megjegyezte, hogy mennyire tetszik neki a kiállított Oltre XR4. Mondtam neki, hogy nem kapja meg :)

A biciklit ráüléssel kipróbálva azt a 4 mm-t éreztem, de kényelmes volt az üléspozíció, ezért megvettem. Egy fotó kedvéért a Dózsa György út túloldalán egy kicsit összekoszoltam a gumijait, aztán ment a csomagtartóba.

Éjszaka természetesen zuhogott, de kora délutánra elállt az eső. Az utak nedvesek maradtak, de nem bírtam tovább, elmentem egy 32 km-es körre - a rövid "gravel" szakaszok miatt kicsit sáros lett, de már megint tiszta :)

Tapasztalatok:

- Az Ultegra DI2 (mechanikus Shimanoval van tapasztalatom) kesztyűben elsőre nehezen volt kezelhető, sikerült az első lejtő-visszafordító-emelkedő kombináció emelkedős része előtt kisebb lánckerékre váltanom... aztán a bringázás végére már ment rendesen, a sorozatváltással együtt. A fokozatkijelző hasznos dolog.

- A tárcsafék nagyon jó. A montimon is az van, de koskormányos biciklin még nem tapasztaltam ilyen megbízható fékhatást - és az útvonalamon a sok meredek lejtő és beláthatatlan kanyar miatt szükség van a hatékony fékezésre

- A bicikli 3 bar-ra fújt 40 mm-es gumikkal olyan, mint a varázsszőnyeg. Elindulás után majdnem vissza is fordultam, hogy miért ilyen puha a gumi, de aztán tökéletes lett. Jól tapadt a kanyarokban is és minden úthibát elnyelt. A Konához képest (az kifejezetten merev vázú és azon 35-ös gumik vannak, 4 bar-on használom őket) ég és föld...

- Menetkészen (kulacs nélkül) 8.6 kg, indulás előtt 4 mm-rel előretoltam a nyerget és így tökéletes lett az üléspozícióm. Élesen is tudtam kanyarodni, de amikor egyenesen kellett gurulni 70-nel, az is ment. Egy álom ez a bringa...

Üdv,

Tamás 

• marton, Kisherceg és Rabbit kedveli ezt

tolli

tolli

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás

https://postimg.cc/gallery/PJdgY3Q

• Kisherceg kedveli ezt

tolli

tolli

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás

Valamiért nem tudtam szöveget hozzáadni ehhez a linkhez. Itt épp' előkészítettem a kerékpárt a kerítésmászáshoz, amit Szenna határában kellett megtennem - valaki úgy gondolta, jó ötlet lezárni a jelzett turistautat...

tolli

tolli

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás

https://postimg.cc/JsvRKS78

• Kisherceg kedveli ezt

tolli

tolli

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás

Hozzá nem értőként kérdem, nem e lehetne az egyiket váltósítani? Mondjuk a cx-et. És akkor nem kell egy egész bringát venned.

Mert 2 single speed -ben szerintem a lényeg kb ugyanaz. A gumik, geo persze más de nagy különbség nincs - marad a 20as pedálfordulat. Egy váltóssal már egészen más a helyzet, ott van egy fényévekkel többcélúbb bringa a kezedben, nem vagy úgy behatárolva.

A Unitot lehetne váltósítani (csúszópapucsos és van hozzá váltós verzió is), a Major One-t nem. Van egy Cannondale Supersix Evo HM biciklim kb. 2016-os (használtan vásároltam) 9000-es Dura Ace-szel, úgyhogy ha akarok, tudok váltani és hatékonyan gyorsan haladni, de az a kerékpár a hosszabb, jobb minőségű országúti meneteken élvezetes, azok pedig ebben a hideg, nedves időben kimaradnak, mert magamon kívül a technikát sem akarom idő előtt elnyűni.

Ez már rég nem az észszerűségről szól, legalábbis nem a költséghatékonyságról. Az egysebességesek nyilvánvaló előnye, hogy viszonylag olcsón meg tudtam venni őket, olcsó a fenntartásuk és a zalai dombok között is könnyen találok velük komoly kihívásokat, illetve egy Zselic vagy Balaton Maraton középtávon is kellemesen szét tudom csapni magam. Maratonokon jól esnek a biztatások/gratulációk, amikor váltós/össztelós versenyzőket előzök - ezzel együtt síkon/lejtőn mindig nagy hátrányban vagyok, illetve pulzus alapú edzéshez kell a több sebességfokozat, meg persze szeretek gyorsan suhanni is... az országúti ezt megadja, ott néha besokallok az idióta autósok és a nagy forgalom (lámpák, elsőbbségadás táblák) miatt, ezt orvosolná egy váltós cx/gravel, ami a magyar dombságok/hegységek terepeinek kb. 90%-án használható és szűkebb hazámban, a Dunántúlon a leggyorsabb megoldás vegyes úttípusra.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.697 hozzászólás

Én megkívántam egy váltós gravel bringát (terepre csak egysebességessel tudok menni: Kona Unit, illetve Major One),

igazából nincs szükségem még egy biciklire, de tudom, hogy bizonyos napokon még jobban élveznék egy ilyen kört úgy, hogy az utolsó emelkedőn nem 20-as pedálfordulattal kínlódom fel magam és az enyhén lejtős szakaszokon még 40 fölött is rá tudok tekerni...

Hozzá nem értőként kérdem, nem e lehetne az egyiket váltósítani? Mondjuk a cx-et. És akkor nem kell egy egész bringát venned.

Mert 2 single speed -ben szerintem a lényeg kb ugyanaz. A gumik, geo persze más de nagy különbség nincs - marad a 20as pedálfordulat. Egy váltóssal már egészen más a helyzet, ott van egy fényévekkel többcélúbb bringa a kezedben, nem vagy úgy behatárolva.

Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.279 hozzászólás

Szép gépek, irigyellek benneteket!

igazából nincs szükségem még egy biciklire, de tudom, hogy bizonyos napokon még jobban élveznék egy ilyen kört úgy, hogy az utolsó emelkedőn nem 20-as pedálfordulattal kínlódom fel magam és az enyhén lejtős szakaszokon még 40 fölött is rá tudok tekerni...

Elnézést a szóf*sásért...

Nagyon sajnáljuk, hogy neked csak egy unit és egy major one jutott... 😃 Bedobhatnál róluk egy-két képet. Tudom, hogy láttam már a unitot, de ismételni sosem árt. ;)

Az egyel több bringára vonatkozó gondolat nagyon is ismerős, nekem is elég kettő, mégis mindig egy harmadikon agyalok. ;) Előbb-utobb kitalálom, mi legyen...

Miféle szófos@s? Csak tettél ide content, ami ráfér a fórumra. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"