Mondjuk ez azért fájt. Mert vagy naaaagyon sz@r lehetett az a pár éves ultegra, vagy országúti vonalon nagyon béna a Shimano, amit kétlek. Én nem próbáltam sosem ultegrat, de nem hiszem, hogy ne lenne akkora eltérés sora/tiagra és dura-ace/ultegra szintek között, mint a deore/slx és xt/Saint között tapasztalható. (A váltásérzetre gondolok elsősorban.)
7-8 éves szetthez hasonlítottam! és írtam is, hogy meg fogtok verni . Nekem az beégett, hiszen életem egyetlen tartósan használt road csoportja volt pont a számodra érthetetlen Speci Crux CX gépen. 3 hétig volt egy Sora szettes Speci Allez modellem szintén hasonló korból, szegény Andrást (Berguson) a világból kergettem ki mire kicserélte egy másik szettre nekem az akkor annyira hulladék volt. Ezzel semmi bajom. Próbáltam mostani Ultegrát, attól persze fényévekre van.
Az enyémen is ugyanez a sora szett van, és a váltásérzet szerintem egy határozatlan, érezhetetlen hulladék. Viszont pontosan, és megbízhatóan működik, és meglehetősen tartós is
Nálam a pontosság a viszonylagos határozottsággal párosul . Pár km alatt könnyen váltott és gond nélkül ment. A tartósságnak örülök. Azzal együtt tessék kezelni amit írtam, hogy ez csak egy Sora szett.