Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19084 hozzászólás a témában

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Sajna az átlépési magasság túl magas volt a méretemhez képest, kisebb vázat meg nem tudtam szerezni.

Viszont a hossza tökéletes, pont fél centivel rövidebb mint az epic (L).

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

megtudhatom milyen elonyokkel jar a felsocso lejebb heggesztese?

egyebkent nem izlestelen ez a gep csak egyeseknek nem tetszik.

mindenkinek a sajat gyereke a legszebb ;)

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Látszik, hogy sokat dolgoztál a Stumpjumperen, de szerintem eléggé ízléstelen lett. És ez nem csak a modern alkatrészek miatt. Alapvetően a színösszeállítás, meg váltóvédő. Őszintén szólva nekem az a nagy távolság sem tetszik a támvillák meg a felsőcső csatlakozás között. A tetejébe az a kallantyú a nyeregbilincsnél.

A hajlított felsőcső az ilyen "sérült" váz benyomását kelti. Különben monti ez amúgy? Úgyértem a ballonos, de sima külsők miatt. Miért ilyen sínűek a külsők? :) A fékkonzolt illetően nekem is vannak fenntartásaim, ez ránézésre inkább csomagtartóhoz van méretezve. Ez az XT fék elég erős, pont ilyen volt nekem is, nehogy menet közben valami baj legyen.

Elkészült!! :D

Specialized Stumpjumper '98 (Tange Prestige)

Egy kicsit alakítgatva, (v-fékszem le, tárcsa fel, felsőcső ejtve, fékkábel rejtve).

Jimmye

Jimmye

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Egy kicsit alakítgatva, (v-fékszem le, tárcsa fel, felsőcső ejtve, fékkábel rejtve).

a1_2013_11_24_i5amvg6zh3_tn.jpg           a1_2013_11_24_59roj1f6lb_tn.jpg    a1_2013_11_24_yajvn6l2j6_tn.jpg

a1_2013_11_24_vhulfqoj83_tn.jpg      a1_2013_11_24_b5gmuk30y3_tn.jpg      a1_2013_11_24_d2v4toqr3o_tn.jpg

Állat a vas!Nagyon tetszik!

Jimmye

Jimmye

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

a1_2013_11_24_i5amvg6zh3_tn.jpg           a1_2013_11_24_59roj1f6lb_tn.jpg    a1_2013_11_24_yajvn6l2j6_tn.jpg

a1_2013_11_24_vhulfqoj83_tn.jpg      a1_2013_11_24_b5gmuk30y3_tn.jpg      a1_2013_11_24_d2v4toqr3o_tn.jpg

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

mof

Városi szaladgálásra, patkázáshoz, lépcsőzéshez, száraz túrákhoz terepen, belső nélkül, alacsony nyomáson, pont megfelelő :)

Igen, igen a piros csak a válasz kiemelés miatt lett piros, sry.

Rabbit

Sajna ilyen tapasztalatom nekem is volt, gyári acél Specialized vázban ment el a hátsó kerék, pedig az nem is volt megmókolova.

Ez a váz egyenlőre pár 100km után nem mutat semmi negatívat.

A német srác meg durva, nem ez az első próbálkozása.

FRIZ 22 módosította - 2013. november 25. - 16:00

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

engem sokkal inkább zavar az a valószínűtlen külső :D 

szerintem nem volt alpári a stílus, gondolom így könnyebb volt egyértelműen megválaszolni a kérdéseket. amúgy az én szemem is elviselne egy merevítő átkötést, ettől és a gumitól eltekintve teCCik.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.041 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Te tudod, ezek szerint.

Annyit hozzátennék -mint saját tapasztalat-, a kettővel lejjebb linkelt karakoram párja, mely ugyancsak hasonló kaliber ehhez a piszkált vázhoz, az enyém volt anno:

1,5 éves korában kettétört a papucsa váltóoldalon, ahogy az sokan másoknak is. Garanciában javította a forgalmazó (ilyen is volt annak idején!), összeraktam, használtam volna tovább V fékkel, ahogy előtte.

De: folyamatosan elmászott a hátsó kerék a vázzal együtt/ a vázban!, eltapostam azt a 72 kilómmal hajtás közben... "Kipuhult" az anyag a javítástól.

Görbített, kilfúrt felsőcső, vékonyka tárcsafékrögzítés utólag. Kisherceg nem volt arrogáns veled, hogy ilyen pirosított stílusban válaszolj neki (Lehet, hogy ez csak nekem szúrt ez szemet.)

Tényleg kíváncsi leszek a használhatóságára a próbálkozásodnak, mely esztétikus látvány, valóban. Amit linkeltél a németektől, az még inkább.

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

nahát... a felsőcső meg lett hajlítva a fejcső mögött, jól látom? merész.  Igen, így csak egyszer kellett vágni.

a rejtett fékvezeték helyett inkább raktatok volna felfogató szemeket, kevesebb vacakolással járna egy légtelenítés. a vezeték nem zörög a vázban? Nem zörög.

a lánc- és támvilla miért nem lett összekötve a tárcsafék felfogatásánál? Az öttlet innen jött: http://www.mtb-news....&postcount=4106 ha nála jó, akkor nálam is :)

a felső tárcsafékszem felett mitől látszik "behorpadtnak" a támvilla? Optikai csalódás ;)

jópofa a láncvillavédő, de esőben nem lehet túl praktikus. :) Köszi, tépőzáras, könnyen mosható.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.257 hozzászólás

nahát... a felsőcső meg lett hajlítva a fejcső mögött, jól látom? merész.

a rejtett fékvezeték helyett inkább raktatok volna felfogató szemeket, kevesebb vacakolással járna egy légtelenítés. a vezeték nem zörög a vázban?

a lánc- és támvilla miért nem lett összekötve a tárcsafék felfogatásánál?

a felső tárcsafékszem felett mitől látszik "behorpadtnak" a támvilla?

jópofa a láncvillavédő, de esőben nem lehet túl praktikus. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

• Jimmye kedveli ezt

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás

RC, Spider, Karakoram.

Baromi nosztalgikus nekem, ekkor kezdtem montizni.

Remek gép!

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.041 hozzászólás
  • LocationKelenföld

A nővérem most ezzel nyomul:

F%25C3%25A9nyk%25C3%25A9p-0585.jpg

A mai trendnek megfelelő pilótafülkét és a külsőket leszámítva eredeti állapot.

https://plus.google....082586173166977

Rabbit módosította - 2013. november 11. - 23:46

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Nekem is MarshGuard van, sőt az addon is megvan hozzá és annyira tetszik, hogy az új bringára is raktam. Sőt azt bánom, hogy egy métert is kimentem a Reba-val enélkül és rögtön az első úton kavicsot kapott a becsúszó... Száraz időben is jó, portól is védve vannak a becsúszók. Egyébként eléggé felveszi a villa formáját, nem gondolom, hogy emiatt ne férne el a sár. Hacsak nem szeret valaki úgy dagonyázni, hogy a villákba és teleszkóp becsúszókba gyúrni lehet a sarat.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.576 hozzászólás

ebbe a kanyonba van saját ötlet vagy így jön le a szalagról?

Nem pont így jön le, de a képekről nem látod igazán a különbséget. Itt van egy rövid leírás a változtatásokról, nem akartam itt offolni: 

http://forum.bikemag...nyon/?p=1189246

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.326 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

A pálcás sárvédő mellett lesz elég hely a sárnak ?

Ez http://www.rei.com/p...seatpost-fender jobb ilyen szempontból.

Biztosan nem lesz hely, kis lakatolás kellene majd.

Neked is egy ilyesmi van, mint amit linkeltél, ugye?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.697 hozzászólás

A pálcás sárvédő mellett lesz elég hely a sárnak ?

Ez http://www.rei.com/p...seatpost-fender jobb ilyen szempontból.

Marci

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.326 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Tegnapi fotó:

Inbred_29er_2048px.jpg

A MarshGuardot ajándékba kaptam, jól működik, becsúszókat is egészen hatékonyan védi, ebből a szempontból biztosan jobb, mint a korábban használt RRP MudGuard.

Egy hátsó pálcás MTB sárhányón és egy alsócsőre szerelhető sárvédőn túl az utolsó upgrade is megtörténik hamarosan: a jó öreg és nálam eddig szuper megbízhatóan működő, de már lassan 6 éves Magura Louise BAT-ok helyett kapott új fékeket, egyik este felszerelem.

ádámxx

ádámxx

vendég

• felfüggesztett
  • 41 hozzászólás

ebbe a kanyonba van saját ötlet vagy így jön le a szalagról?

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.576 hozzászólás

Szép bringa. Mekkora váz ez? Olyan kicsinek tűnik.

29-es bringa, M-es váz a 178-179 cm-es magasságomhoz. 

tetszetős ez a canyon, szépek a részletek is. kivéve a topicjában bemutatót első váltó bovdenezést. a direct mount rögzítés még oké, de a belül vezetett bovden és a váltó girbegurba bekötése, megfejelve a bovdenház végének rögzítésére egyébként kialakított kis lyukkal (ebben van benne a bovden túllógó vége, jól látom, ugye?) nekem nagyon idegen.

Igen jól látod, engem eddig nem zavart. Sőt legalább szépen el van vezetve a bovden vége, a váltó meg alul/felül húzós (ha jól tudom nincsen mást direct mount-ból) tehát a boveden útjára nincsen más választás. Pontos, az a fontos. 

A Unit nagyon szép!