Szép bringa. Mekkora váz ez? Olyan kicsinek tűnik.
Jelentkezz be Regisztrálj

Ki milyen bringával nyomul?
Írta 2013. november 10. - 20:24

Írta 2013. november 10. - 20:11

Ép nézni akartam, hogy írtatok-e valamit a bringámra de valami oknál fogva törlődtek a képek nem tudom mikor, újra...
2014 Canyon Grand Canyon AL SLX 29

Ide töltöttem még fel részletes képeket, nem akartam itt offolni:
http://forum.bikemag...nyon/?p=1189246
Írta 2013. november 10. - 14:01

Írta 2013. november 09. - 22:38

stp1, zscs:
Az effektív láncvillahossztól és a használni kívánt áttételtől függ, hogy kell-e hozzá a félszem. Számos netes kalkulátorral le lehet szimulálni, az én kedvencem a FixMeUp.
Kisherceg:
Jó lett a bringa, gratula. (És irigység.)
Én a fiam dirt mongúzát szoktam elcsaklizni, ha terepen kívánok singlespeedezni, azzal is szórakoztató, képzelem, akkor milyen lehet ezzel. (Én sem tartanám egyetlen bringának, mert nem tudok vele mindenhol felmenni, meg kell tervezni az útvonalat. De ahol el tudok menni vele, dinamikusabban mozgok, mint a váltóssal. Felfelé ugye muszáj, lefelé meg jobban neki merem ereszteni, mert laposabb a geoja.)
Esetedben csak az "egérút vissza a váltóshoz" kritérium nem teljesül. A makszibájkban nekem ugyan azt mondták a 29-es scandium Unit vázra, hogy van hozzá váltófüles papucs is, de én olyat élőben még nem láttam. Ami ezt tudja gyárilag, az az Explosif lenne ugye...
Egyébként nekem is ilyen Ritchey OCR Rock/Comp párossal fűzött kerekeim vannak egy Pahoehoe vázban, de az váltós.
Írta 2013. november 09. - 19:27

azt írja, hogy 6mm-nyi láncvillahossz változás enged, szóval félszem nélkül az nem mindig elég.
Írta 2013. november 09. - 19:16

Ha nem használ valaki félszemet a lánchoz, vajon mennyire használható ez? Számomra - eltekintve attól, hogy macerás lehet az állítgatás - ez tűnik az tűnik ezzel a leginkább kritikusnak; vagyis, hogy szükséges-e a félszemet használni a lánchoz vagy normál lánccal is működőképes. Ha nem, akkor csúszópapucs...
Írta 2013. november 09. - 18:55

Írta 2013. november 09. - 18:39

ott van a harmadik képen egy normál monoházba beépíthető excentrikus középrész, de nem tudom, hogy mi lehet a típusa.
Írta 2013. november 09. - 18:34

Írta 2013. november 09. - 14:09

köszi, srácok! a P2-vel különösebb bajom (funkcionálisan) nincs, inkább csak jobban tetszene valami csicsásabb
mondjuk egy salsa cromoto (bár azon furán néz ki a V-fék) vagy méginkább egy pace rc31. utóbbin - mint ITT - hátrafelé állna a konzol.
az egyik kedvencem, mint "újrahasznosított" régi kona EZ. később rakott bele a tulaj egy cromoto-t, leszedte a V-fék tüskéit és kapott könnyű kerekeket is, ezüst mavic 717-tel. erről viszont nem találom a képeket...
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2013. november 08. - 23:46

Újonnan vetted? Isteni...
Akkoriban csak a csupasz vázat vettem (szétbontották nekem a boltban), az eredeti villát és kormánycsapágyat tavaly vadásztam össze aranyárban az ebayről...
Írta 2013. november 08. - 23:02

Igen, egy '94-es Lava Dome. 1994 óta van meg, már nagykorú.
Újonnan vetted? Isteni...
Írta 2013. november 08. - 22:11

Fülee, mintha neked is lenne valamilyen békebeli Kona-d ha jól rémlik... Talán Lava Dome. Egyébként a régi P2-esek jobbak voltak. Háromszorosan húzott, a Spiner gyártotta nekik. Könnyebbek voltak, komolyabb papuccsal.
Igen, egy '94-es Lava Dome. 1994 óta van meg, már nagykorú.
Írta 2013. november 08. - 21:02

Wow, gratulálok hozzá!
Nagy rajongója vagyok a régebbi merevvázas Konáknak.Mi a bajod a P2-vel? Bár messze nem az a minőség mint az eredeti '94-ig gyártott villa, de szerintem nagyon beleillik az összképbe.
Fülee, mintha neked is lenne valamilyen békebeli Kona-d ha jól rémlik... Talán Lava Dome. Egyébként a régi P2-esek jobbak voltak. Háromszorosan húzott, a Spiner gyártotta nekik. Könnyebbek voltak, komolyabb papuccsal.
Írta 2013. november 08. - 20:58

Jó kis gép lett! Mi ez a perverzió? Az ahead kupak? A Kona felirat? Tudjad, hogy min ülsz....
Írta 2013. november 08. - 17:31

Wow, gratulálok hozzá!
Nagy rajongója vagyok a régebbi merevvázas Konáknak.
Mi a bajod a P2-vel? Bár messze nem az a minőség mint az eredeti '94-ig gyártott villa, de szerintem nagyon beleillik az összképbe.
Írta 2013. november 08. - 16:08

No hallod, ez finom kis gép, sokezer problémamentes km-t vele!
Írta 2013. november 08. - 15:51

Az egysebességes hegyibringákkal kapcsolatban egy dolgot nem értettem soha. Mi lehet benne a jó? Két rövid, türelmetlenségem miatt kudarcba fulladt kísérlettől eltekintve nem volt velük tapasztalatom, de nem is láttam rációt a dologban. Felfelé a szokottnál is jobban megszakadni? Lefelé és síkon pedig pikk-pakk elfogy a tekerhető áttétel? Ez tök hülyeség, gondoltam. Aztán szép lassan beférkőzte magát a fejembe a gondolat (köszi Meki! ), hogy mégiscsak, lehet ebben valami, ha ennyien csinálják és láthatóan élvezik. Ki kellene próbálni, ezúttal komolyabban nekikészülve. Ha bejön az jó, hiszen új lehetőség, új módja ugyanannak a szórakozásnak amit annyira szeretek. Ha nem jön be, legalább elmondhatom, hogy kipróbáltam és még mindig hülyeségnek tartom.
Szorgosan figyeltem az aprót, minden használható és jó árú alkatrészt begyűjtöttem, amire várhatóan szükségem lehet. Szerencsére sok dolog nem hiányzott, a fiókban lapult pár régi, de jó állapotú alkatrész. Hiányzott viszont egy váz. Van ugyan az inbredem, de egyrészt nem akartam, hogy a "mindenes" montimat kelljen megbontani, másrészt hogy legyen "egérút", azaz váltós használatra lehetőség a vázon. Nézegettem a lehetőségeket, láttam a 29-es bringákat, de nem találtam elfogadható (értsd olcsó és jó) vázat, illetve a jóöreg 26-os V-fékes kerekeim is csak arra vártak, hogy újra használatba kerüljenek. Aztán feltűnt egy kona unit a megfelelő méretben. Egy ilyen vázat pár éve szerettem volna már magamnak, de akkor nem jött össze - bár nem is eröltettem. Az eladó egyben hirdette, de sikerült meggyőznöm a bontás előnyeiről. Ami persze inkább számomra előny, de ezt hagyjuk.
Pár hét egyezkedés és némi szervezés után végre kezembe került a váz és a hozzá tartozó P2 villa. Utóbbira épp csak a szokásos minimális szintű figyelmet fordítottam, mert az alku részeként "árukapcsolás" keretében került hozzá, talán tovább is adom, ha sikerül. A váz viszont az előzetesen képeken látottaknál is szebb állapotban volt, ami 2005-ös évjáratát figyelemebe véve meggyőző volt. A vásárlást követő kötelező tisztítás, átnézés, "lögybölés" után jött az építés és az első néhány próbakör, melyek során sikerül a megfelelő kormányt (ezzel mindig sokat nyűglődök:) ) is megtalálni. Bár "igazi" hegyibringázást, azaz herkulesi nagy mászásokat és "vérbenforgószemű" lejtőzéseket nem tervezek vele, a környékbeli, változatos dombokon, erdőkben és szántók mellett eddig elkövetett bringázásaim alapján azt tudom mondani, mégis jó dolog ez. Egyetlen bringának ugyan nem ezt tartanám meg, de elfér a többiek mellett és igazi élmény vele menni.
Nem szervesen idetartozó dolog, de érdekes látni, mennyi mindent lehet az apróból olcsón venni, ha türelmes és figyel az ember. Nem hiányzott túl sok alkatrész, de semmiből sem akartam "mégéppenjólesz" alapon választott darabot, viszont újonnan, boltból horror lett volna, bele sem kezdtem volna.
A "végleges" állapot:
Egyik és másik oldal:
Az árukapcsolt Kona P2 villa, BR-M600 fékkel, réges-régi LX aggyal:
KTM Line kormány (olcsó és széles), Thomson stucni és a szintén régi, de NOS XT karok:
Shimano FC-M470 hajtómű, 118mm-es octalink (kedvencem) középcsapággyal, harcedzett 540es spd a fiókból és FSA SS lánckerék 34 foggal:
Hátul szintén nyugdíjaskorú XT agy 17 fog társaságában:
Specialized enduro nyereg és a csőszettet jelölő plakett, ezt még vissza kell ragasztanom a helyére:
Kisherceg módosította - 2013. november 08. - 15:52
- Yaroslav és Fülee kedveli ezt
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2013. október 31. - 19:57

Hu!Bazzz!Ki vagy combosodva!:-D Az a nagytanyer!
Jó lesz az, majd rak hátra egy 40 végű sort
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!