Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19037 hozzászólás a témában

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Ehh

http://www.flickr.co...s/97878439@N06/

a történet kezdete, hogy megláttam január elején, hogy néz ki a vázam. Összevetettem a tavaly januárban készült képekkel, és azt láttam, hogy sikerült szépen összeszednem mindenféle csúnyaságot (villavállról lecsiszolt fényezés a bowdenházaknak hála, rengeteg kavicsfelverődésből származó festéklepattogzás, hólyagosodó festésű felsőcső, felváló matricák, sőt, még némi lakatolásból meg szállításból származó sérülés is bejátszott.)

Mivel ebayen fillérekért hullott az ölembe kék bowdenszett, kék patentzár és kék bandázs, így kész volt a koncepció!

Varrjunk gombhoz kabátot. Legyen a váz olyan színű, ami illik a kékhez. A külső gumi mondjuk maradt piroska, mert szép állapotú.

Így kék-fehér-piros, aquafresh beütésű masina lesz, nemsokára..

A szín elvileg "traffic white", gyakorlatilag sajnos nem tudom, mert telefonon néztem a RAL skálát, mikor választottam. A fényezést profi módon a kismacsi Omega Colour végezte, sehol egy megfolyás, sehol púp, a papucsban a basso felirat látszik, a fékhídon a B-betűk élesen látszanak, a menetek gyönyörűen ki lettek maszkolva, a festés egyenletesen vékony és zománcosan csillogó. Váz-villa homokszórás-festés-lakkozás 6k HUF, minden keletinek szeretettel ajánlom.

A matricaszettről Bringadekorék gondoskodtak, nagyon minőségi, vékony matricákat gyártanak, extra védőfóliával, ami felragasztás után lefejthető.

Ezzel biztosítva vagyon a váz kívülről való védelme, s én sem fogom már hekkelős-vágóhídi bicajnak használni, plusz klasszikusan egyszerű és szép színt kapott (magyarul dögunalmas és ronda, de eufemisztikusan akár letisztultan elegánsnak is mondhatjuk).

A kész bicajról képek nemsoká'. : )

Köszönet mindenkinek, aki fölösleges cuccaimból vásárolt, s köszönet számos ebayes eladónak, aki lehetővé tette a diszkontturkáló árnívójú bevásárlásokat. :)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Ahhoz képest amit most használok a NN olyan mintha ragasztón mennék. :) Azt mondjuk furcsállom, hogy kanyarban nem jó, nagyon bedöntöd a bringát?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Addig érzel valamit jónak, míg egyszer csak találkozol valami sokkal jobban működővel. IRC Mythos Front gumimat vettem le a Nobby Nic próbájáért - a legelső kanyarban éreztem, hogy ez a NN nem olyan jó. Ennyi. Elhasználtam, mert ha már megvettem akkor nem dobom ki + úgy éreztem, hogy jól gördül, azt pl. szerettem benne.

De mindig az a kérdés: Mihez képest ? ...kanyarodik jól ? .. mihez képest gördül jól ?

Marci

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Nekem elöl volt NobbyNic Evo gumim. Én pl. nagyon nem szerettem, szerintem kanyarban nem fogott. Haverom meg ódákat zeng róla, hogy ilyen jó első gumija még soha nem volt.

Tényleg ízlés dolga a gumi, kinek mi jön be. Most már nagyon kíváncsi vagyok erre a Black Chili-s X-Kingre. (de nem ebben a dzsuvás időben kezdem a tesztet :-)) Mondjuk azt én sem hiszem, hogy egyik évről a másikra változtatnának egy gumin pl. a visszajelzések hatására.

Itt is elől Nobby Nic (26/2,25", ~1,6 bar, hardtail), imádom, rendesen gurul, tapad mint az állat, nekem gyakorlatilag nem kopik, egyszer se volt defektem, mióta használom nem is emlékszem hogy elül kicsúsztam volna (de mondjuk a tubeless sokat segít :)).

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Nekem elöl volt NobbyNic Evo gumim. Én pl. nagyon nem szerettem, szerintem kanyarban nem fogott. Haverom meg ódákat zeng róla, hogy ilyen jó első gumija még soha nem volt.

Tényleg ízlés dolga a gumi, kinek mi jön be. Most már nagyon kíváncsi vagyok erre a Black Chili-s X-Kingre. (de nem ebben a dzsuvás időben kezdem a tesztet :-)) Mondjuk azt én sem hiszem, hogy egyik évről a másikra változtatnának egy gumin pl. a visszajelzések hatására.

Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

M De tényleg csak annyi a lényeg, hogy esélyes, valami korai verzióm van és azért szívtam, szívok vele annyit, nektek pedig nem lesz gondotok vele. (Így legyen!)

esélyesen pont semmit nem változtattak rajta....

xking tipikusan az amit vagy imádnak vagy utálnak. én pl az útóbbi. korábban meséltem volt mikor tettem vele egy próbát (raceking vót a párja hátul) akkorát firkáltam egy notecnika széles sima dózerúton, hogy kockába hajtogattam az első kerekemet.

a nobby nic viszont q. jó  :)

Bikertigger módosította - 2014. január 30. - 00:30

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Zscs nagyon irigyellek végre itt a hó és most lettem dögrováson, csak az ablakon át nézem, még melózni sem tudtam menni.

Mielőbbi jobbulást!

zscs: nem hagytam ki a protection és a 2012-es évjáratra vonatkozó infót az idézett véleményednél. :) és nem azt írtam, hogy sosem írtál tapasztalatokat, hanem hogy a konkrét, rendelést nem sokkal megelőző kérdésemre senki nem reagált érdemben. neked külön szeretném megköszönni, hogy - bár "késve" :P , de erről nem te tehetsz - mégiscsak megosztottad velem a tapasztalataidat. szóval félreértés ne essék, sem veled, sem mással nincs - nem is lehet - bajom emiatt. a gumit meg majd kipróbálom, még akár jó is lehet.  B)

Láttam, hogy nem, csak néha nem árt nyomatékosítani a fontos részleteket. :) De tényleg csak annyi a lényeg, hogy esélyes, valami korai verzióm van és azért szívtam, szívok vele annyit, nektek pedig nem lesz gondotok vele. (Így legyen!)

off

zscs, hegyről lefelé nem fázol?

Alu fékkaron az ujjaim fáztak ma. Meg a lábaim, hiába a vastagabb zokni és téli cipő, a ma reggeli -6 fok határeset volt.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Akkor már én is hozzájárulok a havas képekhez - tegnapiak. :)

12203272753_ffa8222fba_o.jpg

12203034065_7b20f6afde_o.jpg

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Zscs nagyon irigyellek végre itt a hó és most lettem dögrováson, csak az ablakon át nézem, még melózni sem tudtam menni.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

zscs: nem hagytam ki a protection és a 2012-es évjáratra vonatkozó infót az idézett véleményednél. :) és nem azt írtam, hogy sosem írtál tapasztalatokat, hanem hogy a konkrét, rendelést nem sokkal megelőző kérdésemre senki nem reagált érdemben. neked külön szeretném megköszönni, hogy - bár "késve" :P , de erről nem te tehetsz - mégiscsak megosztottad velem a tapasztalataidat. szóval félreértés ne essék, sem veled, sem mással nincs - nem is lehet - bajom emiatt. a gumit meg majd kipróbálom, még akár jó is lehet.  B)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

off

zscs, hegyről lefelé nem fázol?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Mindenképp pozitívan közelíteném meg a dolgot. ;)
Kisherceg által idézett véleményemhez hozzá tartozik, hogy nekem egy pár 2012-es, 2.2-es X-King Protection-öm van, ami igaz, szintén BlackChilis, de legjobb esetben 2012. kora nyári, de inkább tavaszi gyártás, szóval majd' 2 éves technika! Feltételezem, azóta kicsit finomíthatott már rajta a Conti.
Az pedig nem igaz, hogy nem írtam róla. :) Beszámoltam tapasztalataimról a gumis topikban és a tubeless topikban, emlékeim szerint nem is egyszer. Dantével is volt egy kis vitánk erről, a tubeless topikban írogattunk, azt hiszem.

Szóval, legyetek szívesek tesztelni és írni róla, mert előfordulhat, hogy ráncba szedték már ezeket a gumikat! ;)

Ma korán reggel voltam fenn terepen, a Testvérhegyin mentem fel Virágos-nyereg felé, a kút után nem sokkal a kék kereszten másztam azokkal "borzasztó" Schwalbe Nobby Nic gumikkal, az 1-2 centis friss hóban, alatta a sok gyökeres, helyenként jeges talajjal. Lábletétel nélkül felmentem. Eszembe is jutott, tavaly télen az X-Kinggel nem bírtam felmenni még az kék+ ösvénnyel párhuzamos, széles úton sem és nyáron, pár csepp eső után, felfelé csak úgy csúszkált a bicaj hátulja! De mondom, ez 2012-es Protection.
Márton biztosan emlékszik, mikor egyszer Dobogókőn voltunk fenn (talán október vége felé lehetett) és a Zsivány-sziklák után, Két-bükkfa-nyereg alatt a zöld+ felé mentünk, át az aszfaltos úton és el a sorompó mellett, majd le, ha jól emlékezem a Vaskapu felé. Elég köves, levelekkel borított volt az a köves út, a levelek mind nedvesek, csak úgy dobált engem jobbra-balra, míg a többiek egész lazán tudtak menni lefelé; én meg ott szentségeltem, hogy 120mm-t mozgó fully-val nem bírok menni, mert úgy csúszik a két X-King, mintha jeget terítenék a kerekek alá...

De hogy ontopic is legyek, pár ma reggeli fotó az idei - hihetetlen, de - ELSŐ bp.-i hóról:
havas2014001.jpg

havas2014003.jpg

havas2014004.jpg

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Azért én csak adok egy kis esélyt neki. Elöl tervezem használni, a szélessége nem zavar. Ez a csúszásos dolog viszont elég bénán hangzik. Rohadt marketing, benyeli az ember mindig a meséjüket.

De Kisherceg ! Ki tudtad már próbálni vagy semennyit sem mentél még vele ?

még nem mentem vele, most nem azt a bicajt használom, amire felkerült ez a gumi. de ki fogom próbálni, pont amiatt, amit te is írsz, "ízlések és pofonok". :)

a sokszor emlegetett régi supesonic MK külsőm is black chiis, azt imádom, nagyon tapad és sosem hagyott cserben. pedig arra nem sokan írták a neten, hogy jó gumi. :D a NN meg sz@r - szerintem is.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Igen ez ismerős, a Nobby Nic-et amivel a bicajom gyárilag volt szerelve nem bírtam, eladtam őket és contira váltottam pedig rengetegen szeretik a Nobby Nic-et. Amúgy pedig érdemes a nyomással kísérletezni, mert néhány tized is nagy különbséget jelenthet tapadásban.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Most kerestem német/angol teszteket, véleményeket a gumiról. Néha említik ezt a nedvesen csúszós dolgot de jórészt nagyon jókat írnak róla. Most már én is kíváncsi vagyok, szóval elhasználgatom majd.

Amúgy, ez a gumi dolog eléggé ízlés dolga is. Van kedvenc gumim, amit minden haverom utált. Máskor meg én vettem le 2 nap után egy gumit, amit mások istenítettek.

Így színes a világ. :)

Marci

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Érdekes, én BC-s Race King-et és Mountain King-et használok mindkettő RaceSport verzió és nekem bejöttek (2,0-2,2 bar környékén használom őket), míg a Race King sima indiai verzió szinte használhatatlan annyira csúszik. Most vettem egy Rubber Queen Protectiont amit vissza kellett küldenem mert ütött egy helyen, de a németek a postázást is visszafizették és küdtek helyette egy újat ami jó. Brutál jó a mintája és egész jól gurul is, de a 2014-es verziót az európai piacon is Trail King-re keresztelték és rádobtak 5-6 eurót az árára.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Azért én csak adok egy kis esélyt neki. Elöl tervezem használni, a szélessége nem zavar. Ez a csúszásos dolog viszont elég bénán hangzik. Rohadt marketing, benyeli az ember mindig a meséjüket.

De Kisherceg ! Ki tudtad már próbálni vagy semennyit sem mentél még vele ?

marton módosította - 2014. január 29. - 00:33

Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

a gumitopicban rákérdeztem a contira vásárlás előtt, senki nem reagált érdemben. így most különösen hálatelt szívvel olvasom a megerősítéseket, hogy sz@r lesz...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

én is vettem kettőt. :D rendelés után egy nappal zscs közölte ugyanazt amit dantétól tudsz. engedelmével idézem:

"Arra számíts, hogy a 2.2-es szélessége 2.0 és 2.1 közt van, nem az a ballonos fajta. 2012-es évjáratból van nekem kettő (Protection verzió), esős, nyálkás időben borzasztóan csúszik, hiába Black-Chili meg made in Germany."

szerencsére az egyiket még ki sem bontottam--->apró :rolleyes:

csúszkál a szárazon is..:)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

én is vettem kettőt. :D rendelés után egy nappal zscs közölte ugyanazt amit dantétól tudsz. engedelmével idézem:

"Arra számíts, hogy a 2.2-es szélessége 2.0 és 2.1 közt van, nem az a ballonos fajta. 2012-es évjáratból van nekem kettő (Protection verzió), esős, nyálkás időben borzasztóan csúszik, hiába Black-Chili meg made in Germany."

szerencsére az egyiket még ki sem bontottam--->apró :rolleyes:

Kisherceg módosította - 2014. január 28. - 23:19