Köszönöm az elismerõ szavait mindannyitoknak, jó fejek vagytok, tényleg.
Igyekszem minden felmerülõ kérdésre reagálni, illetõleg érdemi információkkal is szolgálni.
Elõször is, VV, igazad van, de még jól mûködik ez a „kereplõs” B+ agy. Acélrotoros, de így is 342 g. Én még a régi Shimano agyakon nõttem fel, ahhoz képest.... Majd egyszer.
Viszont érdekes kérdés, hogy merevvázban van-e szükség Thru Bolt-ra (hátul)? Pláne 160-as tárcsánál. Nekem most ezen az elsõ próbakörön a hátsófék meg sem nyikkant, ami szerintem a rendes belsõ mechanikás húzózárnak (csak flanc az XTR) és az új váz merevségének köszönhetõ. Egyértelmûen jobb ezen a platni, mint a KTM-en.
Új SID. Reba Teamrõl váltottam rá, ahhoz hasonlítva olyan ez, mint annak egy luxus változata, az állító, kupakok, váll (ahogy egybesimul a vázzal), még a bowdenbekötés szempontjából is. Több rugalmasságot én nem éreztem, viszont a fék sokkal jobb rajta (de lehet, hogy ehhez a Thru Bolt is kellett). Tömege vágva 1 496g volt, bõ száz grammal kevesebb a Rebánál. Szerintem ez gyakorlatilag csak annyi, hogy a SID-et nem lehet 115 mm-re kihúzni.
Most 115 psi-n használom alul-felül a ~73 kilómhoz, alapban a 20%-ra ül. Mozgása? Hasonlóan Assasinbug írt a nyeregrõl: le-le kell pillantani, hogy tényleg ott van-e?
Láncvédõ: házi gyártmány, egy csík 14A-s belsõbõl és fekete szigetelõbõl áll. 34g, tisztítható, nem csúszik el soha, elfér a gumi mellett. Az õsidõkbõl, régi ördögbot építõ hagyományokon alapszik tán.
Komplett súly: mindent külön lemértem levélmérleggel, így excelben szummázva, menetkészen 10 318g, ezt a fürdõszobai mérleg is "igazolta".
Ja, igen Kisherceg: tudod, karbonbetegség. Matyiéról sem hallok sokat mostanában.