Általában véve elégedett vagyok, a katarzis elmaradt, de valszeg azért, mert Rocsit olvasva R2D2-õt vártam, csak telóban, ez viszont "csak" egy régi, de nagyon jó villa; szépen, érzékenyen mozog, a csillapítás olyan tág határok között állítható, hogy a próbálgatások miatt volt már olyan vélemény, h "úristen, ezzel tuti nagyon elpattogsz" és olyan is h "ennyire becsillapított villával tuti nem lehet menni", stb. Merev, és könnyû, és bejön, h van rajta porvédõ, ez mindig vesszõparipám volt. Meg úgy általában véve állat. Zavar viszont, h a felsõ pár centi kihasználatlan rész a villában (quasi csak kihosszabbított állítócsavarok) , pedig gondolom, a merevség érdekében a becsúszószár iszonyat hosszú és fel van tolva a torkába. Zavar az is, h nem tudom szétszedni. Valami pillangó (?!?) formájú kulcs kéne, bár még nem szántam rá elég idõt a tüzetesebb átnézésre. Valahol bosszant az is, hogy csak Rohloff-kompatibilis tárcsát tudok rátenni, nem tudom, a többi Coda agy is ilyen-e. Bosszant továbbá az, hogy csak a szerencsén múlott, h nem okoztam magamnak nagy buktát; ha az alsó vállat olyan alacsonyan hagyom, ahogy azt a sín engedte volna, bizony rondán belevert volna a kerék, és perec. Cserébe viszont, úgy, hogy a külsõ és a váll-nyak legalacsonyabb pontjának távolsága ~112 mm (a villa 105-öt mozog) a beépítési magasság csak 464mm ami sztem állati jó, régen a 80-at mozgó villák voltak ilyen magasak.
Mi van még; alátéteznem kellett a tfékadapter alsó csavarját, mert beleért a tárcsába, így már nem lehet szerszám nélkül kiforgatni a féket a tárcsáról, illetve elszabtam kicsit a villanyakat, mert az ék v reteszpálya nem lett elég hosszú, így a VÁZ-VÁLL-TÁVTARTÓ-STUCNI sorrend helyett még váz-távtartó-váll-stucni sorrend van, ami egyszerûen csúnya. Bár némi szabadidõvel orvosolható lesz majd.
Szóval azt hiszem, elégedett vagyok, igen. Nem teker helyettem, de a fel- és lejutást nagyban megkönnyíti, baja nincs, nem volt drága, az emberek már így is megnézik az utcán, és ha a fent említett dolgot korrigálom, már nekem is tetszeni fog
Ez így újraolvasva nem tûnik annyira lelkes beszámolónak, mint amennyire én vagyok, de sztem túl vagyok már pár teleszkópon ahhoz, h megpróbáljak objektíven írni róluk

Sign In
Create Account

Back to top