Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19047 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Nem hajlong a jobb oldala?

Nem, mert nincs neki :) A merevsége ennek kb. egy Duke-kal/Reba-val van pariban. Próbáltam a kereket a lábaim közé véve csavargatni, a vége az lett, hogy a stucnit elforgattam a nyakon. Gondolom tehet róla a brutál kerékrögzítés, a nagy átmérõk, a szögeletes, hosszú becsúszószár, ami nem kicsi perselyeken van, hanem csapágyazott , stb. (ejj, de belenéznék :D )

Az elsõ 5 perc volt szokatlan, aztán már eszedbe se jut.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
a jobb oldala tutira nem, mert az nincs.
pont az a durva, hogy jóval merevebb, mint bármilyen másik teló. pedig csak egy fele van :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nem hajlong a jobb oldala? Én tuti összecsinálnám magam hegynek lefele rajta. :D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ez az aprós Lefty, igen. Eredetileg már korábban vettem volna némethonból Leftyt, de mindnek, amit kinéztem, úgy felszökött az ára, hogy végül hagytam, és ponty belefutottam ebbe, aztán sztem olcsón megúsztam az átalakítást.

Általában véve elégedett vagyok, a katarzis elmaradt, de valszeg azért, mert Rocsit olvasva R2D2-õt vártam, csak telóban, ez viszont "csak" egy régi, de nagyon jó villa; szépen, érzékenyen mozog, a csillapítás olyan tág határok között állítható, hogy a próbálgatások miatt volt már olyan vélemény, h "úristen, ezzel tuti nagyon elpattogsz" és olyan is h "ennyire becsillapított villával tuti nem lehet menni", stb. Merev, és könnyû, és bejön, h van rajta porvédõ, ez mindig vesszõparipám volt. Meg úgy általában véve állat. Zavar viszont, h a felsõ pár centi kihasználatlan rész a villában (quasi csak kihosszabbított állítócsavarok) , pedig gondolom, a merevség érdekében a becsúszószár iszonyat hosszú és fel van tolva a torkába. Zavar az is, h nem tudom szétszedni. Valami pillangó (?!?) formájú kulcs kéne, bár még nem szántam rá elég idõt a tüzetesebb átnézésre. Valahol bosszant az is, hogy csak Rohloff-kompatibilis tárcsát tudok rátenni, nem tudom, a többi Coda agy is ilyen-e. Bosszant továbbá az, hogy csak a szerencsén múlott, h nem okoztam magamnak nagy buktát; ha az alsó vállat olyan alacsonyan hagyom, ahogy azt a sín engedte volna, bizony rondán belevert volna a kerék, és perec. Cserébe viszont, úgy, hogy a külsõ és a váll-nyak legalacsonyabb pontjának távolsága ~112 mm (a villa 105-öt mozog) a beépítési magasság csak 464mm ami sztem állati jó, régen a 80-at mozgó villák voltak ilyen magasak.
Mi van még; alátéteznem kellett a tfékadapter alsó csavarját, mert beleért a tárcsába, így már nem lehet szerszám nélkül kiforgatni a féket a tárcsáról, illetve elszabtam kicsit a villanyakat, mert az ék v reteszpálya nem lett elég hosszú, így a VÁZ-VÁLL-TÁVTARTÓ-STUCNI sorrend helyett még váz-távtartó-váll-stucni sorrend van, ami egyszerûen csúnya. Bár némi szabadidõvel orvosolható lesz majd.

Szóval azt hiszem, elégedett vagyok, igen. Nem teker helyettem, de a fel- és lejutást nagyban megkönnyíti, baja nincs, nem volt drága, az emberek már így is megnézik az utcán, és ha a fent említett dolgot korrigálom, már nekem is tetszeni fog :) A legközelebbi vízválasztó az értékelésben majd akkor lesz, amikor bele akarok nézni, de sztem még jó darabig inkább csak élvezem a tekerést, és ilyen kihívásokat nem vállalok be :)

Ez így újraolvasva nem tûnik annyira lelkes beszámolónak, mint amennyire én vagyok, de sztem túl vagyok már pár teleszkópon ahhoz, h megpróbáljak objektíven írni róluk :) Próbáltam leküzdeni az ingert, hogy azt írjam; "VÁÁÁ, ez k**va jó, hiányzik az egyik fele, és mégis megy!! :D :D

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
na kala, hogy vagy elégedett a balossal?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Mongi: fehér a zsánerem....tetszik nagyon

Kala: ez az apróban hirdetett Lefty? hogy muzsikál?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Idõvel felkerül a scandium Altrix kormány is... Jól láttam, h Bikemag tesztgyõztes lett?

MOngi

MOngi

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok!

Mostanság lesz 3 hónapos a drága.

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép
Sz.F.P.

Cambocha

Cambocha

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Hey!

Nekem a következõ paripa áll rendelkezésemre:

Tranisiton bottlerocket váz, 07
Travis simple villa (nemsokára 66 rc2 eta :) )
hkar: saint
Fék: hfx9, saint
tag: metel rp (nemsokára dhx)
Kerék: disc bull
Váltó: xt
összes kiegészítõk: Dabomb

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

nemjo...ósztriaban dolgozom a hetvegeken mint vadvizi turavezeto ^.^ viszont ket het es semmering :D remelem addigra mar a matricakra is lesz idom.

Hol,merre,mennyiért ? :)

Jöhet PÜ-ben, ne offoljunk itten !

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Sziasztok!

Van valakinek esetleg ilyen gépe?
Akinek van az pls írjon már róla egy kicsit bõvebb infót, hogy mik vannak rajta.
Feltöltött kép

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás

Repasibalint: Alakul már szépen a bicajod! ;)
Szép-szép, de még lehet szebb is! :)
Hátsó felninek miért Ricsi?
Nyereg kényelmes?

Köszi szépen!
azért Ricsi,mert mikor megvettem ez volt rajta :)az elõzõ tulaj már akkor az agyat is lecserélhette volna,az maradt a gyári noname.nekem jó ez is,teszi a dolgát,amíg nincs vele baj marad.nyereg eddig jó,nem kényelmetlen,de az is igaz,hogy 3 túrán keresztül próbálgattam beállítani....

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Repasibalint: Alakul már szépen a bicajod! ;)
Szép-szép, de még lehet szebb is! :)
Hátsó felninek miért Ricsi?
Nyereg kényelmes?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás

jóllátom? 100e. ért a vázat DHX 5el?

igen jol latod. meg rf diabolus kormanycsapaggyal. Csak az volt a tré hogy a dhx 5 az 240es volt es nem 222es. A srac akitol vettem belefeszegette a nagyobbat. Ugyhogy azt el kellett adnom es annak az arabol sikerult szereznem a rocot...vegulis az lett belole mert 20ropival olcsobban vettem mint a dhx5-ot vettem volna :D

Vegulis igy nez ki a teljes gep

Váz: Giant Faith M
Rugóstag: Roco WC 2008
Villa: 2007 Marzocchi 888WC
Stucni: Marzocchi
Kormány: Easton Havoc
Markolat: Odi lock on
Kormánycsapágy: RF Diabolus
Hajtómû: RF Evolve DH X-Type 175mm
Fogaskerék: Truvativ lánctányerról 38as :D
Pedál Azonic A- Frame
Láncterelõ: MRP Slalom 3
Hátsóváltó: Shimano XT rövidkanalas
Váltókar: Shimano Deore
Fogaskeréksor: Shimano Deore
Lánc: Sram PC991
Elsõfék: Juicy 5
Hátsófék: Juicy 7
Féktárcsák: Hayes elöl 200, Avid Cleansweep hatul
Elsõ kerék: Ringle 110x20mm 36 lyukas, DT 2mm küllõk, Mavic EX325
Hátsókerék: QTC 150x12mm, 32 lyuk , DT 2mm küllõk, Mavic EX325
Külsõk: WTB most, remelem majd jobb lesz
Ülés: SDG I-Fly
Ülécscsõ: SDG I-Beam
I wish that I could fly, why do I even try when everything I’ve ever known is kissing me goodbye.
I wish that I could fly, I’d take you there with me across the sky, beneath the veil, we all want to be free!
wannabe...

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

...(100rugoert vettem 2008as dhx 5el...annyiert HA elakarnam adni csak elmegy rocoval igy is ^^)...

jóllátom? 100e. ért a vázat DHX 5el?

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
Csináltam képet az spd-esítés utána biacomról.
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Ami változott:
-pedál:Bike Posítive tepsi->Shimano pdm-520
-markolat:Mongoose gyári->Ritchey Truegrip
-szelepsapi:sima->II.generációs legófejes :D
annyira nem sokminden változott,de az spd számomra rohadt nagy fejlõdés,még nyáron csere lesz a fék egy bb5-ös szettre,valamint a kormány,stucni,nyeregcsõ lesz cserélve egy könnyebre.

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Nem rossz az SC és igényesen is van összerakva.
www.sintesibikes.com

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
nemjo...ósztriaban dolgozom a hetvegeken mint vadvizi turavezeto ^.^ viszont ket het es semmering :D remelem addigra mar a matricakra is lesz idom.
I wish that I could fly, why do I even try when everything I’ve ever known is kissing me goodbye.
I wish that I could fly, I’d take you there with me across the sky, beneath the veil, we all want to be free!
wannabe...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Te Pástétom
jer kõszeg dhra casárnap!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás

elég ütõs. Bár ilyen kaliberû/árú vázat nem festenék le. Barna szinû volt? mer abba az esetbe megértem a festést:D

nem a zold de mar nagyon kopott volt, ezert lett lefestve...(100rugoert vettem 2008as dhx 5el...annyiert HA elakarnam adni csak elmegy rocoval igy is ^^) Amugy meg nem akarnek megvalni tole, nagyon okosan kigondolt vaz, meg ha nehez is. Mellesleg a maestro sem rossz de elszallva sem vagyok tole :D
wannabe...