Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19084 replies to this topic

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
namost elõre egy monti hajtómû, hátul egy 8-as sram dual drive és máris van 72 fokozatod

elsõ hajtómû 22/32/42
hátul mondjuk 11/32
agyválto 1:1/3, 1:1; 1/3:1

legkisebb áttétel:
22-32 azaz 0,68 lassító ez osztva 1,3 al :D azaz 0.52

legnagyobb
42-11 azaz 3,81 szorozva 1,3 azaz 4,96

majdnem 1000% os átfedés

lehet rosszul számoltam, sorry :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
az agyváltóknál meg szoktak adni egy minimum áttételi arányt (az elsõ lánckerék és a hátsó lánckerék fogszámainak arányát), mert ha túl nagy nyomatékot kap (túl kicsi az áttétel) a váltó, akkor hamar tönkre is mehet. ezért érdemes egy fogaskereket használni elöl. a sramnak van még hasonló rendszere, csak ott az agyváltóra lehet ráhúzni egy 8 vagy 9-es kazettás sort. ott gondolom megoldották a nyomaték kérdését egy erõsebb belsõ mechanikával. annak sincs értelme sok, mert ott meg sûrûm fog keresztben futni a lánc. de van akinek biztos bejön. egészségére. amúgy a sram féle "hibrid" rendszernél is meg van adva egy maximális hátsó, és minimális elsõ fogszám. bõvebben az agyváltók topicban érdeklõdj hogy mi micsoda.
on.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts

a 8-as agyváltó 20-as lánckerékkel 1,3-2,7 áttételtartományt tud, ha jól emlékszem séróból.

Az jó?:D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a 8-as agyváltó 20-as lánckerékkel 1,3-2,7 áttételtartományt tud, ha jól emlékszem séróból.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts
OK.Nem lesz cserélve:DDDDDDDD

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Áttétel-spektrum= a tartomány a legpörgetõsebb és a legcombosabb fokozatod közt.

A hátsó váltó így is betölt egy funkciót, de szebb (ízlésesebb), ha felteszel egy ilyet:
Feltöltött kép

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
A színvilága nekem sem az esetem, de ez egy tökéletes városi gép :) Váltóról annyit, hogy én is láncfeszítõt tennék fel rá és eltenném a váltót, mert sose lehet tudni (építesz másik bringát, vagy csak simán eladod)! Ha a szegélykõnél, vagy bárhol odavered a sima láncfeszítõt, akkor az kevésbé esik rosszul, mintha mindezt egy mûködõ, csak épp kihasználatlan hátsó váltóval tennéd! :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts

Tegyél fel egy láncfeszítõt a hátsó váltó helyére ;)
Nekem személy szerint nem jön be az összekép (nem az én ízlésvilágom), de a hajtásrendszer szerintem ötletes. Engem is érdekel, milyen fogszámú tányérok vannak elõl. Iszonyatos áttétel-spektrumot lefedhet, lehet elég lett volna a dupla hajtómû is.
Jó sok km-t vele!

Hát a váltó maga a láncfeszítõ így marad a helyén:D
Amúgy nem tudom de sztem a hátsó váltó és a láncfeszítõ között semmi különbség nincs.
Amúgy azért nem kettõ van elöl mert feleslegesnek érzem csak azért cserélni mert "úgy se használnád ki!".Így "szép",jó és egyedi:)

De mondjatok ellen érveket és ha sikerül meggyõznötök akkor eseteleg lehet még apró váltózások rajta.........majd
Azt se tudom mi az az áttételi spektrum:D

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts

Hány fogas tányérok vannak a hajtõmûvön és miért?

Fogalmam sincs.Még nem számoltam meg de nagyon nem érdekel:D
Majd megszámolom nektek:)
Azért mert kellenek és nem akartam lecserélni öket:)

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

Ezt meg,hogy értsem?

csak jártatom a számat. remélem nem bántottalak meg vagy ilyesmi!

konkrétan a bicajról ugyanazt mondhatom, mint retizotyo

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Tegyél fel egy láncfeszítõt a hátsó váltó helyére ;)
Nekem személy szerint nem jön be az összekép (nem az én ízlésvilágom), de a hajtásrendszer szerintem ötletes. Engem is érdekel, milyen fogszámú tányérok vannak elõl. Iszonyatos áttétel-spektrumot lefedhet, lehet elég lett volna a dupla hajtómû is.
Jó sok km-t vele!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,606 posts
Hány fogas tányérok vannak a hajtõmûvön és miért?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
Szerintem csak irigykedik.

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts

20-30 éve is voltak ilyen próbálkozások. én láttam olyan agyváltót, amin 7-es sor figyelt. valami városi puch-on volt.
szorzós agyváltót is csináltak régen, mindkét oldalon volt egy-egy vezérlõlánc. biztos nagyon megbízható szerkezet lehetett...

Ezt meg,hogy értsem?

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
20-30 éve is voltak ilyen próbálkozások. én láttam olyan agyváltót, amin 7-es sor figyelt. valami városi puch-on volt.
szorzós agyváltót is csináltak régen, mindkét oldalon volt egy-egy vezérlõlánc. biztos nagyon megbízható szerkezet lehetett...

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 posts
Sziasztok!

Friss,ropogós képeket hoztam a kerékpáromról.Még meleg mert tegnap este 10:10-kor lett kész.Tehát Magyarország nem hivatalos egyetlen 3x8-as agyváltós városi kerékpárjának nyilvánítottam.^^

És akkor most jöjjenek a képek.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

+1
Kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
gyari bizony. az osszes Zesty-n, Spicy-n rajta van.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
még mindig szép.
nekem a pedál nem tecc de egyéni probléma.
az a váltóvédõ lemez érdekes. gyári?
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
meg mindig fajdalmasan jol nez ki...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
én nem vagyok oda az eloxért még mindíg, de attól függetlenül nagyon szép lett.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell: