Köszi!
A támvilla hajlik, mostanában szinte minden XC fully ilyen már. Új Speci Epic WC, az új Scott Spark, Centurion, stb.
Az első villa nagyon szépen mozog. Szebben, mint a cajga hátsó traktusa. Kormányról lockolható elől és hátul egyszerre, 2-állású karral. 'Lockout' vagy 'fully open' a két állás. Még szoknom kell, hogy mozog a hátulja, nem érzem annyira jól, mint a merevfarút, pedig még a kettő bringa geója is kb. ugyanaz. Igaz, 2012 májusa óta nem volt fully-m (max 1-2x teszteltem kölcsön bringát) és még alig 300-400 km-t mentem vele.
Túráztunk csak itt, a Salz B útvonalának csak ezt a DH részét érintettem. Nekem bejön a Salz vizesen is. Tulajdonképpen az idő majdnem mindegy, csak túl nagy hőség ne legyen!
Hajtás.
Lánc: a gyári, valamilyen 11-es Shimano Deore (600-as kódú vagy mi)
Hajtómű: Quarq DZero XX1 Eagle (DUB)
Lánctányér: SuperStar Components Raptor oval, 32T
Lánctányér csavarok: 4x Wolftooth 10mm
Hátsó sor: 11-es SRAM X01 (1195), 10-42t
Váltó: Shimano XT SGS
Váltókar: Shimano XT
Pedál: XPedo M-Force 8 Ti
Áá, so! Nem egy szürke összeállítás, az biztos! Még keresem a mix gyakorlati értelmét, de gyanítom, a tartósság lesz az, netán az áttételek kicsiny különbsége a shimano-hoz képest. Vagy csak ez volt otthon halomban a polcon
Lényeg a lényeg, hogy elég perfekt a cucc.
Az eső tényleg nem teszi tönkre a pályát, de olyan jó lenne, nem elázva, esőkabát nélkül rajtolni...