Jelentkezz be Regisztrálj
Ki milyen bringával nyomul?
Posted 2010. April 15. - 21:49
Az Orbea-ban meg nem éppen 44ezerért volt a kerék:D:D
Posted 2010. April 15. - 21:47
Most rohanok Fulcrumot venni, a Hope/DT agyakat ill. MAvic felniket meg mindenki dobálja ki az ablakon...
öö miért is? vagy 44 bõl kihozol egy DT/Hope agyas, valami jobb féle Mavic felnis szettet? arra úgy kiváncsi lennék...
De szerintem is térjünk vissza az eredeti témához, mert ez már erõsen kezd eltávolodni a szakmai vonaltól...
Posted 2010. April 15. - 21:43
Posted 2010. April 15. - 21:38
Aki nem tud két " közé illesztett szót értelmezni, azt itt ne magyarázzon! Persze, hogy nem válaszolsz a felszólításra, mert az abban foglaltaknak nem tudsz eleget tenni. Kétségbe vonjuk a véleményed megalapozottságát, amit úgy próbálsz utána beállítani, hogy "lebénázzuk" nulla tapasztalattal a márkát.
Beszélsz itt össze-vissza, hogy Fulcrum így, megy Fulcrum úgy (Gabe a vendégem két Bambira, ha legközelebb találkozunk:D), közben nem is mentél vele még, semmiféle viszonyítási alapot (gyári kerékszett) nem soroltál fel, de azért osztod az észt. Gratulálok.
A vélemény meg olyan, mint a s******k, mindenkinek van. Majd ha tartós menettapasztalatod lesz, összehasonlítási alapokkal, akkor brekegjél. Addig hiteltelen vagy.
UFF! Én beszéltem.
Bocs, ha nem megyek bele a "brekegjé", "ne magyarázzá" szintû vitába
Posted 2010. April 15. - 21:22
Látom elszabadult a ....
VV arra gondol, "megalapozatlan" állításként, hogy nem használtad még a F@#*rum (hú majdnem bambi lett...) kerekeidet, mégis agyon dicséred õket.
Tudod ez olyan dolog, mint a más tollával... Szerintem akkor jelentsd ki, hogy nagyon jó kerék, ha tényleg lesz "kézzel fogható" tapasztalatod.
Én merem mondani, hogy jók a mavic felnik, mert volt már 2 fajta is és megállták a helyüket. Nem volt viszont Xt kerekem, így az nem tudom milyen.
Mint minden ez is szubjektív, a technikai teszteket is csak emberek írják, és még ha nagyon tapasztaltak is azért az ízlés is beleszámít.
A versenyzõket tényleg nem szabad alapul venni, persze nem kapnak gagyi cuccokat, hiszen óriási presztízs, de attól még lehet szar amit te kapsz ki, tudod termékhiba.
Szerintem az aki annyira nem ért hozzá, néha beleesik abba a hibába, hogy olvas vagy hall valamit és azt elhiszi fenntartások nélkül. Velem is megesett.
És mindenki happy!!! Ommmmm....
Teljesen igazad van, mint "ex" szakújságíró, tudom, hogy a teszteket két lépés távolságból kell olvasni...
ennyi az egész... sztem ezt már kár tovább ragozni, de nagyra értékelem a gesztusodat, hogy próbálod levezetni a feszt...
A Red Metal Zeroról nem írtam, csak annyit, hogy elég jó LEHET, mivel azt nem ismerem még annyira sem, mint a RM 5-öt, mivel az nem volt lõtávolságban...a versenyzõ példát csak azért hoztam fel, hogy azért lehet a Zeroban valami, ha világklasszisok használják... nyilván bármennyire is nyokmatnák a szponzorok, ha nem lehet vele jól menni más típust/márkát választanának. Én nem is ezt az osztályt nézegettem, a felsõ kategóriás kerekekben semmilyen tapasztalatom sincs, mivel pénzem sem lenne rá... az alsó/közép kategóriát veséztem ki, mikor az volt a tét, hogy 44e Ft ból mi a legjobb kihozható kerék a SZÁMOMRA.
Köszi,
Bulesz
Posted 2010. April 15. - 21:21
Beszélsz itt össze-vissza, hogy Fulcrum így, megy Fulcrum úgy (Gabe a vendégem két Bambira, ha legközelebb találkozunk:D), közben nem is mentél vele még, semmiféle viszonyítási alapot (gyári kerékszett) nem soroltál fel, de azért osztod az észt. Gratulálok.
A vélemény meg olyan, mint a s******k, mindenkinek van. Majd ha tartós menettapasztalatod lesz, összehasonlítási alapokkal, akkor brekegjél. Addig hiteltelen vagy.
UFF! Én beszéltem.
Posted 2010. April 15. - 21:20
hogy visszatérjek az eredeti témához:csini gépek,gratulálok:)
Posted 2010. April 15. - 21:08
VV arra gondol, "megalapozatlan" állításként, hogy nem használtad még a F@#*rum (hú majdnem bambi lett...) kerekeidet, mégis agyon dicséred õket.
Tudod ez olyan dolog, mint a más tollával... Szerintem akkor jelentsd ki, hogy nagyon jó kerék, ha tényleg lesz "kézzel fogható" tapasztalatod.
Én merem mondani, hogy jók a mavic felnik, mert volt már 2 fajta is és megállták a helyüket. Nem volt viszont Xt kerekem, így az nem tudom milyen.
Mint minden ez is szubjektív, a technikai teszteket is csak emberek írják, és még ha nagyon tapasztaltak is azért az ízlés is beleszámít.
A versenyzõket tényleg nem szabad alapul venni, persze nem kapnak gagyi cuccokat, hiszen óriási presztízs, de attól még lehet szar amit te kapsz ki, tudod termékhiba.
Szerintem az aki annyira nem ért hozzá, néha beleesik abba a hibába, hogy olvas vagy hall valamit és azt elhiszi fenntartások nélkül. Velem is megesett.
És mindenki happy!!! Ommmmm....
Posted 2010. April 15. - 20:52
Milyen érdekes, hogy az még véletlenül se jut eszedbe, hogy magadban keresd a hibát.
A Fulcrum egyáltalán nincs feketelistán, max. a te "megalapozatlan" állításaid, kijelentéseid.
elõbb talán te árulhatnád el, hogy mik is azok a "megalapozatlan állításaim, kijelentéseim"?
Játsszuk azt, hogy aki a Fulcrum szót utánam egy héten belül legelõször leírja fizet nekem egy bambit a következõ maratonon, ahová elmegyek. Kezd már nagyon unalmas lenni.
Azt meg nem értem miért nem lehet megérteni, hogy egy élversenyzõ kapott alkatrészekkel megy, nem választottakkal. Ha valami gallyra megy kap másikat. Szóval az nem bizonyítja egy termék megbízhatóságát (jóságát), ha egy élmenõ azzal versenyez. Egy versenyt kibírni meg nálam messze nem jelent megbízhatóságot.
igen igazad van, már baromi unalmas és megdöbbentõ, hogy mit kap az ember, ha egy szakmi fórumon leírja a VÉLEMÉNYÉT....
azt továbbra sem vitatom, hogy nyilván az élversenyzõk kapott szponzor cuccokkal nyomulnak, de nyilván a legjobbakkal... én pl. mármelyik élversenyzõ, bármelyik cuccát szivesen elfogadnám...
De többet nem írom le a VÉLEMÉNYEMET a Fulcrummal kapcsolatban, de azt bárki beláthatja, hogy anno ebben a topikban azért hoztam fel ezt a márkát, mert Papabear vázához eléggé passzolna a RM fekete/piros/fehér kombója...
De ha nem gond majd a megfelelõ topikban megosztom veletek a TAPASZTALATAIMAT, majd ha mentem vele pár ezer kimcsit...
így jó?
Posted 2010. April 15. - 20:49
Azt meg nem értem miért nem lehet megérteni, hogy egy élversenyzõ kapott alkatrészekkel megy, nem választottakkal. Ha valami gallyra megy kap másikat. Szóval az nem bizonyítja egy termék megbízhatóságát (jóságát), ha egy élmenõ azzal versenyez. Egy versenyt kibírni meg nálam messze nem jelent megbízhatóságot.
Posted 2010. April 15. - 20:18
...és ebbõl azt a következtetést "merem" levonni, hogy nem lehet olyan béna, mint amilyennek ti próbáljátok meg (szintén zéró tapasztalattal) beállítani?
Idézz! Pontosan, hogy ki és mikor próbálta bénának bemutatni a Fulcrumot!
Posted 2010. April 15. - 20:06
Milyen érdekes, hogy az még véletlenül se jut eszedbe, hogy magadban keresd a hibát.
A Fulcrum egyáltalán nincs feketelistán, max. a te "megalapozatlan" állításaid, kijelentéseid.
Konkrétan mire gondolsz? mi a megalapozatlan? az, hogy állandóan le vagyok hurrogva, vagy az, hogy jó kerékszettnek tartom a Fulcrumot több nemzetközi szájton elérhetõ véleményre "megalapozva" ?? Valamint az "megalapozatlan állítás" (tény), hogy a négyszeres VB gyõztes srác és az Orbea csapat is Fulcrum kerékkel nyomul, és ebbõl azt a következtetést "merem" levonni, hogy nem lehet olyan béna, mint amilyennek ti próbáljátok meg (szintén zéró tapasztalattal) beállítani?
Nyilván ha több százezret kérnek egy kerékszettért azt illik úgy megcsinálni hogy kibírjon egy versenyt is. Itt viszont arról van szó hogy ha nem vagy szponzorált, érdemesebb olyat venni ami egy egész szezont is kibír, ne-adjisten éveket is.
így van, éppen ezért vettem RM 5-öt (44ért, ennyiért nem igazán kaptam/építhettem volna jobb kerekeket...), ugyanis híresen igénytelen, erõs, és megbízható... megvettem, kipróbálom és majd miután megettem a pudingot, meglátujk...de az sem hiszem, hogy véletlen, hogy nem találkoztam egyetlen egy negatív véleménnyel sem! ez aztán a megalapozatlan állítás a javából....
Posted 2010. April 15. - 19:17
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. April 15. - 19:07
De úgy látom igazából tök mindegy mit írok, mert nálatok valamiért feketelistán van a Fulcrum...csak tudnám miért...
Posted 2010. April 15. - 18:43
Nem azt mondtam, hogy õ választotta, hanem, cska annyit, hogy ha VB-t tudott nyerni, akkor csak nem lehet olyan szr aza kerékszett... nem hinném, ha verseny közben bekapna pár 8ast meg tojást akkor is így teljesített volna...
De úgy látom igazából tök mindegy mit írok, mert nálatok valamiért feketelistán van a Fulcrum...csak tudnám miért...
Nyilván ha több százezret kérnek egy kerékszettért azt illik úgy megcsinálni hogy kibírjon egy versenyt is. Itt viszont arról van szó hogy ha nem vagy szponzorált, érdemesebb olyat venni ami egy egész szezont is kibír, ne-adjisten éveket is.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2010. April 15. - 18:35
Azzal megy, amit aláraknak. Sok beleszólása nincs, max. ha õ hozza a szponzort.
Nem azt mondtam, hogy õ választotta, hanem, cska annyit, hogy ha VB-t tudott nyerni, akkor csak nem lehet olyan szr aza kerékszett... nem hinném, ha verseny közben bekapna pár 8ast meg tojást akkor is így teljesített volna...
Posted 2010. April 15. - 18:25
Posted 2010. April 15. - 18:23
raadasul ha alatta meg tonkre, akkor semmi gond, kap egy uj szettet. de nekunk azt sosem mondjak meg hogy ezgy szezon alatt hany szettet csereltek ki neki
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2010. April 15. - 18:23
De biztos nem véletlenül ment ezzel a kerékszettel Julien Absalon 2007-es XC világbajnok... csak nem lehet akkora fos...
Azzal megy, amit aláraknak. Sok beleszólása nincs, max. ha õ hozza a szponzort.
Posted 2010. April 15. - 18:20
Hát utána néztem, ha már ennyire megy oda vissza ez a fulcrumozás :-)
Az ára azért nem gyenge a red metal zero.-nak.
Ami a legszebb, a súlya sem. 752 az elsõkerék 910 a hátsó. 1662 gramm párban. Ezért a pénzért /700 euro/ szerintem nehéz, nem egy jó vétel.
Dt swiss xr 1450-et a súlya is ennyi most megkapod 650 euroért.
Szerintem klasszisokkal jobb vétel. Nekem 1,5 éve van meg, s még nem kellett hozzányulni, pedig kapott rendesen. Mondjuk a grafikája elég fos.......
Jaja az biztos, hogy annyiért már egy normális komplett cangát is lehet kapni..
De biztos nem véletlenül ment ezzel a kerékszettel Julien Absalon 2007-es XC világbajnok... csak nem lehet akkora fos...

De az tény, hogy most inkább a 700 ojrót választanám..

Sign In
Create Account

Back to top