Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19054 hozzászólás a témában

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

bulesz, nem szeretném, ha úgy vennéd, hogy most még egy ember beléd akar rúgni, de vedd már észre, hogy az embereknek az a baja veled, hogy elvakult vagy. Ez látszik abból, hogy hangoztatod, hogy olvastad, hogy a Fulcrum szuper, mert egy belga csávó ment vele 18000 km-t és nincs semmi baja. Csinálj egy objektív böngészést és meglátod, hogy bármilyen kerékszettrõl fogsz találni hasonló pozitív véleményt, és negatívat is, és biztos vagyok benne, hogy a Fulcrumról is. És azt sem érted meg, hogy senkinek nincs baja a Fulcrummal, tudjuk, hogy egy jó nevû termék. Kicsit olyan ez, mint amikor egy kisgyerek kap egy játékautót és ha az pl. egy BMW, akkor szerinte a BMW a legjobb autó, de ha Mercit kapott volna...

Szia!

Megértelek, ha így jött le, de nem ez volt a célom, stb..
A lényeg, hogy nem "kaptam" a kereket, hogy "köszi anyu az új játékot", hanem volt egy ellég szûkös keretem, amibõl bicajt tudok építeni, és az egészet úgy terveztem meg, úgy válogattam össze az alkatrészeket, hogy nagy valószínûség szerint évekig nem lesz módom arra, hogy megint fejlesztgessek, stb...tehát oda kellett figyelnem arra, hogy mibõl mit veszek, mert nem tudok másikat venni ha esetleg mellé nyúlok..

Hidd el, hogy mielõtt megvettem volna a kereket heteket töltöttem a neten, és szervízes ismerõsöket nyaggattam, hogy mirõl mik a tapasztalatok, mennyire karbantartás igényes stb... mivel nálam a súlynál sokkal fontosabb a megbízhatóság és az erõ (100 kg vagyok) így oda kellett figyelnem, hogy mit választok. Ami lehet, hogy jó a legtöbb bringásak (65-80 kg) az nekem lehet, hogy nem elég masszív...

Az egészben az a gáz - és bocsánat mindenkitõl aki ezt mellre szívta, hogy ha visszaolvassátok amiket írtam, hogy csak annyit mondtam, hogy érdemes elgondolkodni az F betûs :) márkán is... ennyi... ezért nem hiszem, hogy így nekem kellett, volna esni.. és bocs, ha eszem a helyet, hogy lereagalom a dolgokat... úgyhogy mindjárt avatart is váltok, nem ez a birka mentalitás passzol leginkább hozzám... :)
Don't try this at home!

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Alex: DT Swiss - M 1600 Az 1600-as szériában vannak 240s agyak.

De az eredeti téma sem ez, hanem: Ki milyen bringával nyomul.... ;)

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Szerintem mindenki egy kicsit túlreagálta, azért ne osszuk már szegényt ennyire, nem akart semmi rosszat, csak tippet adott, hogy szerinte az a gyári kerékszett nem lehet rossz vétel annyi pénzért. Aztán olaj fröccsent a tûzre....
Zúznék egyet azzal a Bergamont-al, tuti érzés lehet!
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Az én Botrager System szettembe is 240s agyak vannak épitve.

A fullról menetapasztalatom nincs, de horvátoknál a túravezetö kerekeit közösen javitottuk ötlet szerint minden 10kmen és havernak sem müxött az UST rendszer valami okból.
Ez az össz tapasztalatom, de sajnos még nem sikerült tekernem öket (és nem szeretem olvasni/hallani magam duma közben)

lehet átdobni a kerekesekhez

ON
Jocek szép a bringa, gratula

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
b..tok meg,csak azért is:D
lehet csámcsogni
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Õ meg itt az Andris haverom ,hogy legyen min röhögni :D
Feltöltött kép

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

kela
szerintem túlreagáltad a dolgot kicsit :)

igazad van, de elég szar napom van, és még a fórumon is ilyen f@szságokat kell olvasnom, ahelyett, hogy mindenki linkelné, éppen mivel nyomul.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Ha már kerék akkor DT Swiss. A fél társaság nálunk ezekkel megy (240s Kivéve Zéé :) ), és mindenki messzemenõen elégedett.

Térjünk csak ide vissza! X 1800 ha jól emlékszem? Azokban 240s agyak vannak?

edit: Gabe, vigyél rekeszt, szerintem ennyit már nem tudsz meginni! :D

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
bulesz, nem szeretném, ha úgy vennéd, hogy most még egy ember beléd akar rúgni, de vedd már észre, hogy az embereknek az a baja veled, hogy elvakult vagy. Ez látszik abból, hogy hangoztatod, hogy olvastad, hogy a Fulcrum szuper, mert egy belga csávó ment vele 18000 km-t és nincs semmi baja. Csinálj egy objektív böngészést és meglátod, hogy bármilyen kerékszettrõl fogsz találni hasonló pozitív véleményt, és negatívat is, és biztos vagyok benne, hogy a Fulcrumról is. És azt sem érted meg, hogy senkinek nincs baja a Fulcrummal, tudjuk, hogy egy jó nevû termék. Kicsit olyan ez, mint amikor egy kisgyerek kap egy játékautót és ha az pl. egy BMW, akkor szerinte a BMW a legjobb autó, de ha Mercit kapott volna...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

... azért lehet a Zeroban valami, ha világklasszisok használják... nyilván bármennyire is nyokmatnák a szponzorok, ha nem lehet vele jól menni más típust/márkát választanának. Én nem is ezt az osztályt nézegettem, a felsõ kategóriás kerekekben semmilyen tapasztalatom sincs, mivel pénzem sem lenne rá... az alsó/közép kategóriát veséztem ki, mikor az volt a tét, hogy 44e Ft ból mi a legjobb kihozható kerék a SZÁMOMRA.

én nem cseszegetni akarlak, de abban a kategóriában, amit az élversenyzõk használnak, túl sok különbség nincs az alkatrészek közt.
tehát lehet az metal zero, slr vagy akár valami csúcs dt kerék, az eredmény nem változik.
és mivel nincs nagy különbség, ezért azzal megy a szegény csórikám, amit odaadnak neki... de a célt elérik vele, élõ példa vagy rá Te is - ebbõl arra következtetsz, hogy jó és megveszed az alacsonyabb kategóriájút. ami természetesen nem ugyanazt a minõségi kategóriát képviseli, mint a nagytesója.
nem személyeskedni akartam, csak hoztam egy példát, ezt leírhatnám akármi mással is egyébként...

kela
szerintem túlreagáltad a dolgot kicsit :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Most rohanok Fulcrumot venni, a Hope/DT agyakat ill. MAvic felniket meg mindenki dobálja ki az ablakon...

csak lehetõleg mindenki ugyanazon az ablakon, és szóljatok hogy menjek a sprinterrel :)

a baj meg az hogy a vélemény meg a -ráadásul tapasztalat nélküli- szemellenzõs hittérítés közt van némi különbség. ez meg az én véleményem.
de legalább 2 oldal óta nem volt szó bringákról amivel nyomolunk
szal én mostmár inkább bringákat látnék...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
hagyjál már az 5-ös szériával, semmi extra nincs benne. Xt agyak, és 717-es felnik is simán vannak olyan jók.

Az Orbea-ban meg nem éppen 44ezerért volt a kerék:D:D

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Most rohanok Fulcrumot venni, a Hope/DT agyakat ill. MAvic felniket meg mindenki dobálja ki az ablakon...

öö miért is? vagy 44 bõl kihozol egy DT/Hope agyas, valami jobb féle Mavic felnis szettet? arra úgy kiváncsi lennék... :)

De szerintem is térjünk vissza az eredeti témához, mert ez már erõsen kezd eltávolodni a szakmai vonaltól...
Don't try this at home!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Aki nem tud két " közé illesztett szót értelmezni, azt itt ne magyarázzon! Persze, hogy nem válaszolsz a felszólításra, mert az abban foglaltaknak nem tudsz eleget tenni. Kétségbe vonjuk a véleményed megalapozottságát, amit úgy próbálsz utána beállítani, hogy "lebénázzuk" nulla tapasztalattal a márkát.
Beszélsz itt össze-vissza, hogy Fulcrum így, megy Fulcrum úgy (Gabe a vendégem két Bambira, ha legközelebb találkozunk:D), közben nem is mentél vele még, semmiféle viszonyítási alapot (gyári kerékszett) nem soroltál fel, de azért osztod az észt. Gratulálok.
A vélemény meg olyan, mint a s******k, mindenkinek van. Majd ha tartós menettapasztalatod lesz, összehasonlítási alapokkal, akkor brekegjél. Addig hiteltelen vagy.
UFF! Én beszéltem.

Bocs, ha nem megyek bele a "brekegjé", "ne magyarázzá" szintû vitába :) de már kinõttem ebbõl a "lökdösõdõs" stílusból...
Don't try this at home!

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Látom elszabadult a ....
VV arra gondol, "megalapozatlan" állításként, hogy nem használtad még a F@#*rum (hú majdnem bambi lett...) kerekeidet, mégis agyon dicséred õket.
Tudod ez olyan dolog, mint a más tollával... Szerintem akkor jelentsd ki, hogy nagyon jó kerék, ha tényleg lesz "kézzel fogható" tapasztalatod.
Én merem mondani, hogy jók a mavic felnik, mert volt már 2 fajta is és megállták a helyüket. Nem volt viszont Xt kerekem, így az nem tudom milyen.
Mint minden ez is szubjektív, a technikai teszteket is csak emberek írják, és még ha nagyon tapasztaltak is azért az ízlés is beleszámít.
A versenyzõket tényleg nem szabad alapul venni, persze nem kapnak gagyi cuccokat, hiszen óriási presztízs, de attól még lehet szar amit te kapsz ki, tudod termékhiba.
Szerintem az aki annyira nem ért hozzá, néha beleesik abba a hibába, hogy olvas vagy hall valamit és azt elhiszi fenntartások nélkül. Velem is megesett.
És mindenki happy!!! Ommmmm....
:D

Teljesen igazad van, mint "ex" szakújságíró, tudom, hogy a teszteket két lépés távolságból kell olvasni... :) (hírdetésszervezés, stb...) Én nem is azokra alapozva mertem megvenni a sajátomat, illetve mertem ajánlani, amiket a tulajok, írtak sok szájton, akik olyan laikusok, mint én, de nagyon meg voltak/vannak elégedve vele... és ott is átlagot kell vennni/vonni.. engem az gyõzõtt meg ezzel kapcsolatban, hogy nem olvastam negatív kritikát róla (konkrétan a RM 5), így vettem a bátorságot, és mertem ajánlani másoknak is, hogy a Mavicon kívül, érdemes azt is megnézni...

ennyi az egész... sztem ezt már kár tovább ragozni, de nagyra értékelem a gesztusodat, hogy próbálod levezetni a feszt...
A Red Metal Zeroról nem írtam, csak annyit, hogy elég jó LEHET, mivel azt nem ismerem még annyira sem, mint a RM 5-öt, mivel az nem volt lõtávolságban...a versenyzõ példát csak azért hoztam fel, hogy azért lehet a Zeroban valami, ha világklasszisok használják... nyilván bármennyire is nyokmatnák a szponzorok, ha nem lehet vele jól menni más típust/márkát választanának. Én nem is ezt az osztályt nézegettem, a felsõ kategóriás kerekekben semmilyen tapasztalatom sincs, mivel pénzem sem lenne rá... az alsó/közép kategóriát veséztem ki, mikor az volt a tét, hogy 44e Ft ból mi a legjobb kihozható kerék a SZÁMOMRA.

Köszi,
Bulesz
Don't try this at home!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Aki nem tud két " közé illesztett szót értelmezni, azt itt ne magyarázzon! Persze, hogy nem válaszolsz a felszólításra, mert az abban foglaltaknak nem tudsz eleget tenni. Kétségbe vonjuk a véleményed megalapozottságát, amit úgy próbálsz utána beállítani, hogy "lebénázzuk" nulla tapasztalattal a márkát.
Beszélsz itt össze-vissza, hogy Fulcrum így, megy Fulcrum úgy (Gabe a vendégem két Bambira, ha legközelebb találkozunk:D), közben nem is mentél vele még, semmiféle viszonyítási alapot (gyári kerékszett) nem soroltál fel, de azért osztod az észt. Gratulálok.
A vélemény meg olyan, mint a s******k, mindenkinek van. Majd ha tartós menettapasztalatod lesz, összehasonlítási alapokkal, akkor brekegjél. Addig hiteltelen vagy.
UFF! Én beszéltem.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
én meg testbike.hu-n azt olvastam az egyik hozzászólásban,hogy az xtr fék csak városban jó.és többen helyeseltek is.na kb akár ilyen is vélemények is lehetnek más oldalakon.sigma pulzusmérõ óráról nekem is az elsõ véleményem az volt,hogy mekkora tuti,aztán most meg itt szívok vele...ha meg jól tudom a fúlkróm kerekek elég új cuccok,de a hibák fõleg kerekeknél nem az elsõ tekerések után jönnek elõ.úgyhogy szerintem kicsit óvatosan az elhamarkodott véleményekkel;)
hogy visszatérjek az eredeti témához:csini gépek,gratulálok:)

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Látom elszabadult a ....
VV arra gondol, "megalapozatlan" állításként, hogy nem használtad még a F@#*rum (hú majdnem bambi lett...) kerekeidet, mégis agyon dicséred õket.
Tudod ez olyan dolog, mint a más tollával... Szerintem akkor jelentsd ki, hogy nagyon jó kerék, ha tényleg lesz "kézzel fogható" tapasztalatod.
Én merem mondani, hogy jók a mavic felnik, mert volt már 2 fajta is és megállták a helyüket. Nem volt viszont Xt kerekem, így az nem tudom milyen.
Mint minden ez is szubjektív, a technikai teszteket is csak emberek írják, és még ha nagyon tapasztaltak is azért az ízlés is beleszámít.
A versenyzõket tényleg nem szabad alapul venni, persze nem kapnak gagyi cuccokat, hiszen óriási presztízs, de attól még lehet szar amit te kapsz ki, tudod termékhiba.
Szerintem az aki annyira nem ért hozzá, néha beleesik abba a hibába, hogy olvas vagy hall valamit és azt elhiszi fenntartások nélkül. Velem is megesett.
És mindenki happy!!! Ommmmm....
:D
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Milyen érdekes, hogy az még véletlenül se jut eszedbe, hogy magadban keresd a hibát.
A Fulcrum egyáltalán nincs feketelistán, max. a te "megalapozatlan" állításaid, kijelentéseid.

elõbb talán te árulhatnád el, hogy mik is azok a "megalapozatlan állításaim, kijelentéseim"?

Játsszuk azt, hogy aki a Fulcrum szót utánam egy héten belül legelõször leírja fizet nekem egy bambit a következõ maratonon, ahová elmegyek. Kezd már nagyon unalmas lenni.
Azt meg nem értem miért nem lehet megérteni, hogy egy élversenyzõ kapott alkatrészekkel megy, nem választottakkal. Ha valami gallyra megy kap másikat. Szóval az nem bizonyítja egy termék megbízhatóságát (jóságát), ha egy élmenõ azzal versenyez. Egy versenyt kibírni meg nálam messze nem jelent megbízhatóságot.

igen igazad van, már baromi unalmas és megdöbbentõ, hogy mit kap az ember, ha egy szakmi fórumon leírja a VÉLEMÉNYÉT....

azt továbbra sem vitatom, hogy nyilván az élversenyzõk kapott szponzor cuccokkal nyomulnak, de nyilván a legjobbakkal... én pl. mármelyik élversenyzõ, bármelyik cuccát szivesen elfogadnám... :) vszínû, hogy soha sem tudnám megvenni magamnak...

De többet nem írom le a VÉLEMÉNYEMET a Fulcrummal kapcsolatban, de azt bárki beláthatja, hogy anno ebben a topikban azért hoztam fel ezt a márkát, mert Papabear vázához eléggé passzolna a RM fekete/piros/fehér kombója...

De ha nem gond majd a megfelelõ topikban megosztom veletek a TAPASZTALATAIMAT, majd ha mentem vele pár ezer kimcsit... ;)

így jó? :)
Don't try this at home!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Játsszuk azt, hogy aki a Fulcrum szót utánam egy héten belül legelõször leírja fizet nekem egy bambit a következõ maratonon, ahová elmegyek. Kezd már nagyon unalmas lenni.
Azt meg nem értem miért nem lehet megérteni, hogy egy élversenyzõ kapott alkatrészekkel megy, nem választottakkal. Ha valami gallyra megy kap másikat. Szóval az nem bizonyítja egy termék megbízhatóságát (jóságát), ha egy élmenõ azzal versenyez. Egy versenyt kibírni meg nálam messze nem jelent megbízhatóságot.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"