Még tavaly nyáron bevállaltam a ShockWiz-t, gondoltam ha gyakran nincsen is szükség rá, maximum kölcsönadom kollégáknak, ismerősöknek. Azóta kiderült azért, hogy hasznos dolog ez, akár minden tag és villaszerviz után érdemes egyből installálni, mert nem biztos, hogy a reboundot vagy a low-speed comression csavart ugyanoda tekerve lesz optimális az eredmény. Plusz, van 3-féle beállítás a szoftverben, amit kiválasztva kiadja az optimális beállításokat: "playful", "balanced", "custom".
Muszáj megemlítenem: még ha a megvétele mellett is döntöttem anno, egyértelműen alábecsültem a hasznosságát. A rugóstag beállításom mikor készen volt, már ott feltűnt, hogy amit jónak éreztem rebound-ra, az tulajdonképpen nem volt jó és érezhetően stabilabbá vált a bringa hátsó traktusa a finomhangolás után. Ami 2 "click" volt a rebound csavarón...
A villa beállítása még durvább effektet hozott: amit én a sok éve bevált gyakorlat alapján jónak gondoltam, na ott túl sok volt a low-speed comression és picit gyors a rebound is. Beállítottam (ez pont tegnap volt, kb. 1.5 óra tekerés után), majd lementem egy ismeretlen köves, sziklás trailen és egyből top10-es eredmény közel 150 emberből, pedig én aztán nem vagyok gyors és a jelenlegi helyzet miatt egyébként is extra óvatos próbálok lenni.