Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19037 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.028 hozzászólás

Ez kellene neked :) Meg egy Kmc x9 gold lánc
Persze nem egyszerû beszerezni LX goldot
Feltöltött kép

Feltöltött kép

van egy ilyen szettem. (a nagylánckereket leszámítva)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Ha ilyet nem is tudsz beszerezni, rég lx dx xt paralax agyas cuccokat lehet szerezni Devecseri lomirol! Én mai napig használom egy nylon bringámba és remekül mûködnek!

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
ne is mondd, mert elsírom magam, na akkor távlati célok közt ez szerepel, hétvégén mentem is egy ilyen szettel nem is rossz cucc, és kurvajól néz ki.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Ez kellene neked :) Meg egy Kmc x9 gold lánc
Persze nem egyszerû beszerezni LX goldot
Feltöltött kép

Feltöltött kép

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

Jaja, Raleigh eléggé kult márka. A váznak fórumokon utána lehet keresni, sorozatszám, meg egyéb jellemzõk alapján. Pl. hogy alapméretes villa van-e még benne. Nyeregcsõ átmérõ se mindegy, régebben mindenféle méretû nyeregcsövek voltak. Esetleg matricázás, gyári felszereltség alapján.

Így mindent egybevetve 90-es évek elejére/közepére saccolom. Becsüld meg, nagyon szép darab, megérné felújítani. Az alkatrészeket persze nem könnyû ízlésesen összeválogatni hozzá, ugye mert vagy retro cuccok, amik nehezen beszerezhetõk, vagy újak modernek, de akkor meg elveszik a retro feeling.

sajnos igazi retro bringa sosem lesz belõle, mert inkább az országútira költök, ha már benne vagyok a kerékpárspirálban, de ha egyszer felszívom magam anyagilag, lehet, hogy veszek valami régi 7 es xt szettes cuccot és átpakolom erre, bár mégha kicsit anakronisztikus is lenne, a grafitszürke xtr lenne rajta isten, na de az csak álom, én már annak is örülök, ha sokáig kibírja majd. a homlokcsõ egyébként 1 1/8 -as. nekem váltókarban is a klasszikus egyujjas tetszik, ha jól tudom olyan volt xt-ben, az nagyon bejön.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

én inkább olyat vennék, amit az elsõ villa sárvédõ tartójára lehet csavarozni, .

Srácok, kösz a tippeket!
Úgy indultam neki, hogy ilyen kultikus alkatrész, mint zsiráfnyak, vagy bowden ütközõ biztos nem kapható sehol. De a ZP-ben volt, az elsõ valami 400 Ft-ért.
Most használom így, eddig nem zavar a "magas" kormány fõleg a monti mellett. Amúgy a fõ bevetésre a téli szezonban kerül sor, addig eltekergek a bakonyi utakon. Ami nem válik be, úgyis cserélem.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Jaja, Raleigh eléggé kult márka. A váznak fórumokon utána lehet keresni, sorozatszám, meg egyéb jellemzõk alapján. Pl. hogy alapméretes villa van-e még benne. Nyeregcsõ átmérõ se mindegy, régebben mindenféle méretû nyeregcsövek voltak. Esetleg matricázás, gyári felszereltség alapján.

Így mindent egybevetve 90-es évek elejére/közepére saccolom. Becsüld meg, nagyon szép darab, megérné felújítani. Az alkatrészeket persze nem könnyû ízlésesen összeválogatni hozzá, ugye mert vagy retro cuccok, amik nehezen beszerezhetõk, vagy újak modernek, de akkor meg elveszik a retro feeling.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Raleigh
Igen komoly gépeket gyártott régen és még most is! Nekem o.utim volt 1 évig amit mai napig bánom hogy eladtam!
Team Raleigh

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
nekem még a felsõ csövön lévõ bowden elvezetés tetszik nagyon, ami igaz, hogy egy kicsit mihaszna, de akkor is jól néz ki. még kap majd egy fekete nyeregcsövet, mint látható most egy belsõdarabbal van kisámfázva mert egy 28-as ?? nyeregcsõszûkítõ volt benne, nekem 27.2 es nyeregcsövem. amúgy ez a monostay támvilla ritka vagy mi? és kb. mikori divat volt ez, szóval a váz mikori lehet?

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

A váz irtó dögös, különösen a monostay támvilla kialakítás. Milyen márkájú? Ami rá van írva?

nekem is az ütötte meg elõször a szemem, kéne
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
igen, raleigh, hogy azon belül mi, azt nem tudom, az nem volt ráírva. nekem is nagyon bejön, elsõ látásra beleszerettem, 7500 forint volt :D innen jött az ötlet hogy építek egy "montit", mert muszáj volt megvennem. a terv az, hogyha szép lassan rohadnak le a gagyibb alkatrészek, akkor cserélem valami használt magasabb kategóriásra, 5 év múlva még pöpecebb lesz. a homlokcsövön lévõ aranyszínû fém! raleigh logó pedig felbecsülhetetlen. a villa rst gila aet, 5 ezer pénz volt, ahhoz képest elég jó ;)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

elkészült a terepgépem, gondoltam megosztom. a váz, a teló és az alkatrészek többsége vateráról összekukázott vagy havertõl csereberélt. az alapját egy 5 éves gepida mundo adja, amelybõl mostmár csak az elsõkerék és a hátsóagy, sor plusz lánc (ez utóbbiak cserélve lesznek) van meg. az egész nem került negyven rongyba szereléssel együtt, de szerintem elég pofás lett, viszonylag könnyû, a fékek fognak tisztességesen, a váltó vált rendesen. alföldi dûlõutakon kifogástalan.

A váz irtó dögös, különösen a monostay támvilla kialakítás. Milyen márkájú? Ami rá van írva?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

http://ecx.images-amazon.com/images/I/31VTFpQBQKL._AA300_.jpg
tektro, és ezzel lehetne megforditani is a stucnit
persze, ha nem akarod... :)

én inkább olyat vennék, amit az elsõ villa sárvédõ tartójára lehet csavarozni, mert ennél nagyon megtöri a bowdent. nekem is volt ilyen, inkább lecseréltem...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
Feltöltött kép

Feltöltött kép

elkészült a terepgépem, gondoltam megosztom. a váz, a teló és az alkatrészek többsége vateráról összekukázott vagy havertõl csereberélt. az alapját egy 5 éves gepida mundo adja, amelybõl mostmár csak az elsõkerék és a hátsóagy, sor plusz lánc (ez utóbbiak cserélve lesznek) van meg. az egész nem került negyven rongyba szereléssel együtt, de szerintem elég pofás lett, viszonylag könnyû, a fékek fognak tisztességesen, a váltó vált rendesen. alföldi dûlõutakon kifogástalan.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
màsodik kulacstartòt megvan, majd felteszem.
spd marad/megszoktam és vén korban nehéz vàltoztatni.
ma àttekertem franciàkhoz. kompon oda, hidon vissza. hegyek nélkül a rajna parton.
azért jò dolog, de màrvàrom a 7vègi montizást is.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...] 110km és 1200m szint lett a végén. [...]

Ehhez már elkelne egy második kulacstartó. A legrosszabb az lesz, amikor átállsz országúti pedálra (mert hajtani jobb, mint az SPD), s hogy fennkölt legyek, leszállva eszedbe jut Charles Baudelaire: Az albatrosz címû verse (utolsó két sor).

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
nemisöthanemhárom :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.028 hozzászólás
ma azt játszuk, hogy minden topicba írok egy postot rob után. :)

Rebell, a villanyakon miért van kb 5cm alátétezés? vagy ez még a végsõ beállítást megelõzõ bolti állapot?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Nem fordítom, mert így fér el a bowden, meg terepen praktikusabb.
Bandázzsal mi a bajod, a színén kívül?

Feltöltött kép
tektro, és ezzel lehetne megforditani is a stucnit
persze, ha nem akarod... :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
nagyon ütõs a cápa-paripa!
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"