Szép gépek, irigyellek benneteket!
Én megkívántam egy váltós gravel bringát (terepre csak egysebességessel tudok menni: Kona Unit, illetve Major One), hogy ebben a nyomorult időben a város dombjain és földútjain repeszthessek (külső szemlélő számára ez nyomorult vánszorgás
). A Van Rysel karbon GRX-es kerékpárt néztem ki magamnak, de az beszerezhetetlen (talán február közepén lesz információ, hogy rendelhető lesz-e) és ugyan hirdetnek nyálcsorgatós cyclocross és gravel bicikliket (a bikepacking nem stílusom, ezért a milliónyi felfogatási pont és az extra lapos vázszögek kevésbé fontosak, mint a tömeg/sportosság), az egyik túl kicsi, a másik peddig épp' hogy nagy...
Összeraktam egy 36 km/900 m szintemelkedéses útvonalat 90% aszfalt (főleg zártkerti girbegurba utak) és 10% gravel/fű/földúttal, ami eső után is járható mindkét biciklivel és szűk két óra alatt jól szét tudom csapni magam a rövid, meredek emelkedőkön. A Unitba visszatettem a Mavic Crossmax SL kerekeket... a GCN videóiban mostanában arról értekeznek, hogy nem számít, milyen könnyű a kerék (meg a kerékpár, persze mióta a tárcsafékes országútik nehezebbek a korábbi felnifékeseknél), de ez nálam mind érzés, mind pedig ugyanazon az útvonalon, hasonló hőmérsékleten és azonos átlagpulzussal mért magasabb átlagtempó alapján megbukik. Azt hiszem egy jó darabig nem rakom vissza az eredeti (650B+, 2.8") kerekeket...
Összehasonlítva a montit (12.5 kg, 32x20, 29x2.2-es gumik) és a cx-et (9.5 kg, 42x18, 700x35mm-es gumik) emelkedőn nem volt nagy különbség (azon kívül, hogy sokkal szenvedősebb 10% felett és a 15%-nál meredekebb részeken kb. minden izmom a megpattanás szélén van) a tempóban, síkon és lejtőn persze sokkal gyorsabb - és a legutóbbi V-fékbeállítás óta már nem az "elöl nem lassít-hátul a fékezés gondolatára blokkol" helyzet van, ezért ráérek később megragadni a fékkarokat...
igazából nincs szükségem még egy biciklire, de tudom, hogy bizonyos napokon még jobban élveznék egy ilyen kört úgy, hogy az utolsó emelkedőn nem 20-as pedálfordulattal kínlódom fel magam és az enyhén lejtős szakaszokon még 40 fölött is rá tudok tekerni...
Elnézést a szóf*sásért...

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére