a lányok flottája
volt ma egy kis tavaszi karbantartás: gumicsere, nyeregmagasság állítás, méretpróba (jó-e már a következő bicaj), ilyesmi.
Kisherceg módosította - 2021. április 05. - 19:43
a lányok flottája
volt ma egy kis tavaszi karbantartás: gumicsere, nyeregmagasság állítás, méretpróba (jó-e már a következő bicaj), ilyesmi.
Kisherceg módosította - 2021. április 05. - 19:43
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Jó jó, tudom, unalmas már... De mégis! Videóztam is egy régi GoPro Sessionnel, minőség sajnos nem valami jó.
Szóval, Sopron Downhill ma is. 16x - Strava-proven. (párom szerint beteg vagyok)
Pike villa benn már, kölcsön kellett kérnem pumpát, mert felütöttem mindjárt az első lefelén. Utána szuper lett minden.
Videó link (kattins a külön linkre, ha nem jönne be):
zscs módosította - 2021. április 02. - 18:03
Végre tegnap jó idő volt a montizásra - csak az utolsó órát gurulgattam szemerkélő esőben a ~3.5 órából.
Nos, Sopronban jártam, az ottani Sopron Downhill pályán. A balos, "freeride" nyomon mentem le 9x , a sárga háromszög jelzésen mászva vissza. Profi géppel is lefotóztak az egyik ugratón, sajnos nem álltam meg kontaktot kérni, pedig jó kép lett szerintem.
Csak ajánlani tudom a pályát! XC gép + dropperrel is vállalható szerintem, de azért van 3 bátorságpróba, köztük egy meglehetősen nagy és ijesztő, ami nekem tegnap, 7 év után először ment - illetve vállaltam be. 2014-ben, mikor először jártam itt, kijelentettem, itt soha az életben nem merek lemenni. Nos, már igen!
Szóval, 2 fő nyom van:
1) balos nyom: freeride nyom
2) jobbos nyom: ez a DH nyom
ezek kb. a pálya 1/3 részén átjárhatóak, illetve a pálya legvégén ismét össszefutnak. A balosban az eldobók/ugratók olyanok, hogy le tudsz gurulni a túloldalukon, kivéve kettőt, de egyik kerülhető, másiknak pedig van egy "chicken way" alternatív table top verziója.
A DH pályán 2 éve jártam, na az nekem too much. A fenti részen van egy gap hatalmas ugratóval, amit kb. 40 km/h tempóval kell megugrani ahhoz, hogy ne kenődj fel a leérkező rámpa falára, nekem az no way valahogy.
Ez egy tegnapi videó egy másik bringástól, ideális körülmények voltak:
Fenti részen a DH-nyomon ment, a pálya 1/3-a körül átment a freeride line-ra (én is ott mentem), szerintem egészen jól látszik, az milyen. Ha tehetitek, látogassatok el ide!
(Legközelebb, ha összejön, a kőszegi pályát is megnézem.)
tegnapi fotó, új külsők+kerekek, villa egyelőre még a régi RS 35 Silver TK. Nagyon bejön ez a bringa valahogy. Tegnap jártam pár kemény ösvényen vele és jöttem le pár helyen, ahol most mertem először. Például Nagy-Hárs északi meredek DH, tovább a szintúttól piros jelzés sziklakert (igaz, az alsó része keményebb ennek csak), Árpád-kilátó DH balos ösvényen a sziklakerten most jöttem le először, jobbos ösvényen ~4.5 év után jöttem le ismét (jóval keményebb most az az ösvény, mint 5-6 éve volt), Nagy-Hárs keleti trail is megvolt, Trinity 2x is (Kis-Hárs), stb.
yah mega
már volt előtte , sajna csak ez rendelhető, minden soldout
jobb kép sajna nincs
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
idei bicaj, remelem latszik.
https://www.instagra...id=r5iw1xmufo8x
szép darab. grat,
megatower ?
azé majd egy jobb képet lőhetnél
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Móricz könyvét olvastam, jó könyv! Vagy ez a Charriére?
utóbbi
nyissunk irodalmi kávéházat a szabadonfutóban ?
a vicces hogy 2018ban (inkább 17 mert a 18as bringák akkor szerelődtek le) még meg tudat csinálni a svábli a 2,25" rocket ront 55,5 mm szélesre (a felni tök ua mint a 919en volt)
Móricz könyvét olvastam, jó könyv! Vagy ez a Charriére?
jólvanjól, a bringa biztosan pöpec lesz.
viszont fontosabb, hogy a Pillangó (úgy látom), ugyanaz a kiadás lehet, mint ami nekem is megvan. (bocs, hogy így végigtúrtam a könyvespolcodat, de ezek jobban érdekelnek, mint a bringák)
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
No a helyzet hogy papírkutya , szóval kinti kép majd később. (remélem link alapján látni)
Egyelőre csak kötelező upgrade, fosadék tárcsa helyett rt64, meg a kis lánctányér 22- helyett 26 os . ha nagyon nem fejlődik elég izom majd legfeljebb kap egy 40-es végű sort.
egyelőre 15 km alapján (óbuda szentendre, melóból haza) kb az eddigi legjobb. (meg persze geóra egyezik a sárgával, illetve kicsit volt már dolgom a kék nagy tesóval is (azonos év 979es)) érdekes hogy emelgetve is könnyebbnek érződik mint 70 dekával könnyebb elődje. (XP919)
https://drive.google...iew?usp=sharing
https://superiorbike...-white-team-red
Bikertigger módosította - 2021. február 07. - 20:22
az utolso mondatrol - nekem semmi bajom a sokszinuseggel (direkt ilyen helyeken dolgozom) - de becs nem elonyere valtozik. a bevandorlok jelentos resze tanulatlan, baratsagtalan es agressziv. sajnalom, de en ezzel nem tudok azonosulni. alapvetoen nem az szamit honnan jottel, hanem az, hogy milyen ember vagy. de az atlag sajnos nem pozitiv, eleg becs nehany keruletebe elmenni, hogy ez hova vezet idovel. sok modszer van ra, hogy szurjek le, hogy ki van hasznara egy orszagnak.
OFF:
Én már a 80as évek óta évente többször nagyon sok időt töltök Bécsben, rálátok a változásokra. Szerintem ezt már elég régen el...ták. A 90es években a délszláv háború idején (és még most is) volt/van egy balkáni (szerb, bosnyák,...) beáramlás. Most van ez a "menekült" hullám...de ők hozzák az otthoni bajaikat is és szokásaikat. És ezek nagyon nem kompatibilisek egy keresztény országgal.
Bécs (Nyugat Eu) már zuhanó pályán van csak a volt hírneve kitart még.
10. kerület, Favoriten. Sétálunk haza, egyszer csak azt hittem Isztambulban vagyok. No fehér ember sehol rajtunk kívül. A nyáron török-kúrd összecsapások (sokadszorra), lövöldözés a belvárosban, szilveszterkor migránsok szétverik a belvárost,...Értem én hogy sokszínűség de ennek ez lesz a vége, nem más.
Amúgy szerintem a pincédet nem ők törték fel, osztrákok közt is van bőven lecsúszott alak.
kozoshelyisegnel a pinceajto kulcs nelkul nem nyithato, hiaba nincs bezarva, es onzarodo ajtok vannak (gondolom tuzvedelem). nem hinnem, hogy van ennel jobban vedett pince egy sima hazban. segitseg nelkul minimalis az esely, hogy vki odajusson.
Értem. No remélem, a biztosító fizet, azért majd update-elj bennünket, mi lett a végeredmény és fel a fejjel!
most irta vki, hogy a lezart autojabol loptak ki becsben ugy, hogy fel sem tortek a kocsit. tehat az illeto nem csak a bringakhoz, hanem a zarakhoz es az autokhoz is ert. lassan le kell betonozni, es aramot vezetni bele.
kozoshelyisegnel a pinceajto kulcs nelkul nem nyithato, hiaba nincs bezarva, es onzarodo ajtok vannak (gondolom tuzvedelem). nem hinnem, hogy van ennel jobban vedett pince egy sima hazban. segitseg nelkul minimalis az esely, hogy vki odajusson.
korabban volt egy nagyon jo hazmesterunk, aki sajnos meghalt - nala ilyen sose fordulhatott volna elo. azota kiadtak a takaritast masoknak, akik nem is itt laknak, ki tudja kicsodak.
az utolso mondatrol - nekem semmi bajom a sokszinuseggel (direkt ilyen helyeken dolgozom) - de becs nem elonyere valtozik. a bevandorlok jelentos resze tanulatlan, baratsagtalan es agressziv. sajnalom, de en ezzel nem tudok azonosulni. alapvetoen nem az szamit honnan jottel, hanem az, hogy milyen ember vagy. de az atlag sajnos nem pozitiv, eleg becs nehany keruletebe elmenni, hogy ez hova vezet idovel. sok modszer van ra, hogy szurjek le, hogy ki van hasznara egy orszagnak.
arn módosította - 2021. január 12. - 12:31
decemberben egy napot bringaztam osszesen, elotte hat evig par naponta. lehet epp ez volt a gond. kifigyelni lett volna eddig is idejuk... fenntartom a velemenyem, hogy valamelyik itt dolgozo, lako lopta, adta le az infot. csak ok ismerik a lejarast, es csak nekik van kulcsuk. e ketto nelkul sose jutnak le oda. ejjel meg ki hallja, hogy kipakoljak? senki...
azt hiszem tobbet nem osztok kepet a bringakrol, szomoru, hogy az embernek dugdosnia kell az ertekeit. ket bringat sajna nem tudok mashogy tarolni - lehet csak egy lesz, es az is a lakasban, de ki tudja, hogy oda is mikor jonnek be erte. becs egyik legjobb keruleterol van szo. megeri mindenfele aljanepet beereszteni europaba.
Lehetett így is és úgy is. Gondolom a lépcsőházba van egy kulcsos ajtótok eleve, amin sajnos könnyű átjutni, csak felcsönget az illető bárhová, hogy csomagot hozott XY-nak és behozná a lépcsőházba. Onnan már egy lépés rányitni a tároló külön ajtajára (gondolom van gy központi ajtó nálatok is), amit fogadok, nem mindig zár be mindenki... És már benn is van az illető/illetők a közös helyiségben. A fotó alapján belátni a rácsokon át mindenhová jól, lehet, csak kiválasztották akkor azt, amiben a legértékesebb cuccokat vélték látni.
És tényleg sajnálom!
...az utolsó mondatot messzire vezet, a helyedben én nem mennék el ebbe az irányba. Én ugyan ignorálom, de lehet, mások kevésbé...
Döbbenettel olvasom, Arn...
Terjed egy olyan infó már 1-2 éve, hogy erre szakosodott bandák végigfosztogatják az oszták tárolókat, a bringákat konténerezik és ezeket vásárolják meg látatlanban Kelet-Európai kereskedők. Van magyar kereskedő is ilyen, aki "konténerezett" bringákat vásárol, egyik-másikról sajnos lerí, hogy nem csak kidobta valaki, annyira high-end és viszonylag új. De nálad más lehetett, én hajlok rá, ahogy írod, inkább kifigyelték, milyen bringával érkezel és célzottan kereshették a bicajaid...
2 éve egy salzburgi ismerős tárolóját is kipakolták, 4 bringa, bőven 10k+ EUR értékben, full Tune, AX-lightness és társai high-end alkatrészekkel, semmi nem került meg.
Ott is hasonló volt, csak az ő tárolóját törték fel. Ezek nem a "konténeres" tolvaj banda lehettek, persze nem mintha sokat számítana, ki lopta el...
decemberben egy napot bringaztam osszesen, elotte hat evig par naponta. lehet epp ez volt a gond. kifigyelni lett volna eddig is idejuk... fenntartom a velemenyem, hogy valamelyik itt dolgozo, lako lopta, adta le az infot. csak ok ismerik a lejarast, es csak nekik van kulcsuk. e ketto nelkul sose jutnak le oda. ejjel meg ki hallja, hogy kipakoljak? senki...
azt hiszem tobbet nem osztok kepet a bringakrol, szomoru, hogy az embernek dugdosnia kell az ertekeit. ket bringat sajna nem tudok mashogy tarolni - lehet csak egy lesz, es az is a lakasban, de ki tudja, hogy oda is mikor jonnek be erte. becs egyik legjobb keruleterol van szo. megeri mindenfele aljanepet beereszteni europaba.
arn módosította - 2021. január 11. - 21:33
Terjed egy olyan infó már 1-2 éve, hogy erre szakosodott bandák végigfosztogatják az oszták tárolókat, a bringákat konténerezik és ezeket vásárolják meg látatlanban Kelet-Európai kereskedők. Van magyar kereskedő is ilyen, aki "konténerezett" bringákat vásárol, egyik-másikról sajnos lerí, hogy nem csak kidobta valaki, annyira high-end és viszonylag új. De nálad más lehetett, én hajlok rá, ahogy írod, inkább kifigyelték, milyen bringával érkezel és célzottan kereshették a bicajaid...
2 éve egy salzburgi ismerős tárolóját is kipakolták, 4 bringa, bőven 10k+ EUR értékben, full Tune, AX-lightness és társai high-end alkatrészekkel, semmi nem került meg.
Ott is hasonló volt, csak az ő tárolóját törték fel. Ezek nem a "konténeres" tolvaj banda lehettek, persze nem mintha sokat számítana, ki lopta el...
Angliaban pl. allitolag a Stravat is figyelik az ilyen bandak (erdemes a privacy beallitasokra figyelni, meg a kerekparokrol posztolt fotokkal is csak csinjan ).
Van egy tippem, hogy melyik magyar "kereskedore" gondoltal (vagy inkabb "kereskedoKre"). Akik raadasul a korrekt, uj bringakat arulo boltok piacat is veszelyeztetik, mint azt hallom.
Csak az nem ertem, hogy most elvileg szigorubb a hatarellenorzes meg az EU-n belul is, hogy a fenebe tudjak kontenerszamra mozgatni a lopott arukat.
Mikor tesóm bringáját a bécsi Opera elől ellopták, a rendőrök azt mondták, hogy szlovák bandát fogtak el nemrég akik Bécsbe jártak bringákért. De azok az utcai bringákra voltak beállva.
2 éve egy salzburgi ismerős tárolóját is kipakolták, 4 bringa, bőven 10k+ EUR értékben, full Tune, AX-lightness és társai high-end alkatrészekkel, semmi nem került meg. Ott is hasonló volt, csak az ő tárolóját törték fel. Ezek nem a "konténeres" tolvaj banda lehettek, persze nem mintha sokat számítana, ki lopta el...