Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Ha ss montiba kell, akkor 2:1-es áttétellel érdemes megpróbálni 26-os kerékkel. egy 22:11-es áttétel elég necci lenne. Én már a 32:16 36:18-ra cserélésén is gondolkodom...

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Akkor csak nekem volt gondom vele, pedig ismétlem, semmi extrát nem kapott. Gondolom a racsni ugyanaz tengelytõl függetlenül.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Novatec*D252SB
ennél van jobb/könnyebb/olcsóbb tárcsafékes SS hátsóagy?
a három feltételbõl kettõnek stimmelnie kell.

Nekem is ilyen van, gond nélkül mûködik már több mit 1 éve.
jobbat lehet találni, de az se lesz sokkal könnyebb, olcsóbb meg pláne :-)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nekem is a 300gr körüli novatec volt, majdnem fél évig, soha nem volt gondom vele, egyszer sem ugrott.

én azt venném

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Nem a linkeltre gondoltam, csak mutattam egyet. Szerintem inkább legyen több 150 grammal, minthogy ugráljon 100 méter alatt akár 5-10et. Ha belegondolok, akkor a funkcióját nem is látja el normálisan. Egyébként egyben van a driver, 32es tányérral használom és tökéletesen egyenes a láncvonal, direkt utánaszámoltam. 32-11es áttételem van, nem hiszem, hogy nehéz vele játszani, más kérdés, ha valaki hegyen lakik, én nem. Ettõl függetlenül a novatec akkor sem kellene, ha 100 gramm lenne és ingyen adnák. Nekem egyszer elég volt, eleget szívtam vele. Ráadásul akkoriban körülbelül a hobbi kategóriában használtam, kis túra, városi tekerészés. Ha ez kell valakinek, akkor áldásom rá; nem én vagyok az egyetlen, aki nem volt megelégedve vele.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ja, nekem nem dirt-re kell, hanem sima singlespeed montiba

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
A linkelt agy kõnehéz, driveres dirtagy. Nem lenne jó, mert túl kicsi a driver. A kazettásnál tudsz játszani a láncvonallal, könnyebben tudod az áttételt módosítani. Ha túl kicsik a lánckerekek, nagyobb lesz a hajtás ellenállása és gyorsabban kopik minden.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Ok, akkor nehezebb 150gvel, azt hittem a csavarost linkelted. De akkor vegyél novatecet, ami könnyebb. Nekem 3-4 hónap használat után úgy elkezdett ugrálni, hogy használni alig tudtam. De akkor miért kérdezed meg, ha eldöntötted? Azt írtad, hogy kettõ teljesüljön. Olcsóbb, jobb. Nem elég?:)

helyes az érvelés
átmegyek a csekébe mérleggel szerintem

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Ok, akkor nehezebb 150gvel, azt hittem a csavarost linkelted. De akkor vegyél novatecet, ami könnyebb. Nekem 3-4 hónap használat után úgy elkezdett ugrálni, hogy használni alig tudtam. De akkor miért kérdezed meg, ha eldöntötted? Azt írtad, hogy kettõ teljesüljön. Olcsóbb, jobb. Nem elég?:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hogyne lenne. Keress használtan b+ dspt a q-lite miatt (jobb, könnyebb). Itt egy ilyen rendszerû agy: http://www.bmx-zone....Pic.php?id=1636 Vagy ott a bts (olcsóbb jobb). Abban csak 3 kalapácsa van, míg a novatecben 4. Ahol a feszító rugó el van vágva, ott elég szarul feszíti a 2 kalapácsot. Idõvel nekiáll ugrálni, de ezt már kiveséztem pár hszel elõbb. A bts ráadásul olcsóbb is.

a bts-ek jó 150g-al nehezebbek, mint a novatec

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Hogyne lenne. Keress használtan b+ dspt a q-lite miatt (jobb, könnyebb). Itt egy ilyen rendszerû agy: http://www.bmx-zone....Pic.php?id=1636 Vagy ott a bts (olcsóbb jobb). Abban csak 3 kalapácsa van, míg a novatecben 4. Ahol a feszító rugó el van vágva, ott elég szarul feszíti a 2 kalapácsot. Idõvel nekiáll ugrálni, de ezt már kiveséztem pár hszel elõbb. A bts ráadásul olcsóbb is.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Ha ejtõpapucsos vázba lesz, és talpas lánckerékkel használod, ennél sokkal jobb nincs ennyi pénzért nincs.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Novatec*D252SB
ennél van jobb/könnyebb/olcsóbb tárcsafékes SS hátsóagy?
a három feltételbõl kettõnek stimmelnie kell.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
igazad lehet, bevallom, sosem volt kempingem. ciki, tudom.
a Z-hajtómûveseknél nem hogy fõleg, hanem minden esetben ilyen nagy a BB átmérõ, mert a kisebbeken egyszerûen nem lehet átdugni az egyrészes kart

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

itt egy összehasonlítás: DAN'S COMP - Bmx Bikes, Bmx Parts, Bmx Clothing, Bmx Shoes and Bmx Accessories!

szerintem a kempingekben menetes BB volt, ez meg press-fit-es. ilyet manapság ss-eken, tandemeken, meg dual chain DH-vázakon találni, BMX-en csak elvétve. (érdekesképpen a gyártó szerint a Yess Labs Halo bmx-hez való, nem MTB-hez...) sokfélét kapni, Niner, Thorn, Bushnell, Carver, Phil Wood, stb is gyárt ilyet.

Van itthon 2 olyan kemping is amiben pressfit-es középcsapi van, és a bmxeknél az olcsóbb kategóriákban (Z hajtómûveknél fõleg) volt ez a megoldás.

Hunorpapa

Hunorpapa

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

ugyanilyenem van de nem tudja eléggé hátrahúzni az agyat (lazábbra hagytam a láncot h tudjak nagyobb fogaskereket rakni hátra), rövid kicsit a csavar, vagy alátétezni kell a papucs végét, mondjuk nekem enélkül mindig elmászott a hátsókerék

Én a fiximnél kicsavartam a 4 csavart hosszabbra és máris hátrébb lehetett húzni :)

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
jár így az ember. komolyan gondolkozok egy ilyenen, de ha ezt a minõséget akarom végigvinni a bicajon, csak a hajtás 200.000 HUF körül lesz...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
elhiszed, h itt a gépemen ugyanez 3Dben megtervezve? kb fél évvel ezelõtti projectem

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
a Phil Wood a White Ind.-al közösen csinált egy ilyet:

Posted Image

már vártam valami ilyesmit, de álmodni sem mertem, hogy ezek ketten fognak vele kijönni. még a végén építek egy szíjast én is.

$190- és rendelhetõ

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Régi BMX-es középcsapágyház megvan? na ez ahhoz való. Kempingekben is volt ilyen, ékes hajtókarhoz legtöbbször ilyen volt a középcsapi. Truvativ is gyárt ilyenhez konvertert.

egyébként USA BB a neve. a 68mm-es csapágyház angolmenettel pedig az EU BB. van spanyol is, az nemtudom miben különbözik. Buzi bmxesek.

itt egy összehasonlítás: DAN'S COMP - Bmx Bikes, Bmx Parts, Bmx Clothing, Bmx Shoes and Bmx Accessories!

szerintem a kempingekben menetes BB volt, ez meg press-fit-es. ilyet manapság ss-eken, tandemeken, meg dual chain DH-vázakon találni, BMX-en csak elvétve. (érdekesképpen a gyártó szerint a Yess Labs Halo bmx-hez való, nem MTB-hez...) sokfélét kapni, Niner, Thorn, Bushnell, Carver, Phil Wood, stb is gyárt ilyet.