Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3055 hozzászólás a témában

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Akkor csak kopott sort kell szereznem, 1 van otthon :)

köszi a választ!

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Sziasztok!
Van annak technikai problémája, ha MTB hajtómûvet akarok felszerelni egy országúti vázra épített SS bringára?
Van egy elfekvõ 3 tányéros hajtómûvem, levenném a 2 kicsi kereket és maradna a 42-es tányér. Négyszög tengelyes és monoblokkom is van hozzá.
Mivel hézagolóval lesz a 16-os fogaskerék feltéve egy országúti agyra, szerintem a láncvonal belõhetõ.

Hol vegyek hézagolókat és fogaskereket hátra? Ötletek?

üdv: Teo

Jó lesz az MTB hajtómû az outi vázba. Ha már négyszögtengelyes, akkor én nem az eredeti monoblokkjával használnám, hanem annyival rövidebbel, hogy még éppen elférjen minden. Hátul úgyis oda hézagolod ahova akarod. Így jelentõsen lehet csökkenteni a Q-faktort és érezhetõen jobb lesz hajtani.

Én szétrobbantottam két kopott lánckeréksort és azok hézagolóit használtam, mivel azok csak kb. 3mm szélesek így elég jól be lehet velük lõni a láncvonalat. Így néz ki.
Failure is always an option.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Sziasztok!
Van annak technikai problémája, ha MTB hajtómûvet akarok felszerelni egy országúti vázra épített SS bringára?
Van egy elfekvõ 3 tányéros hajtómûvem, levenném a 2 kicsi kereket és maradna a 42-es tányér. Négyszög tengelyes és monoblokkom is van hozzá.
Mivel hézagolóval lesz a 16-os fogaskerék feltéve egy országúti agyra, szerintem a láncvonal belõhetõ.

Hol vegyek hézagolókat és fogaskereket hátra? Ötletek?

üdv: Teo

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Ez a feszítõ fixinél mûködhet,már ha sima ejtõpapucsos bringából építene fixit az ember.

Szerintem nem. Illetve addig igen, amíg nem skidelnek vele keményen. Ott azért elég nagy erõk vannak...

Amúgy nekem nem szimpatikusak ezek a rugó nélküli feszítõk, mindig van valami excentricitás, vagy egyenetlenül megnyúlott lánc amit kompenzálni kellene. Vagy feszül egy kicsit, vagy csapkodja a lánc. Mondjuk nekem csak egy saját kókálmánnyal vannak tapasztalataim.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

enyém ilyen lesz:
Gusset Bachelor SS Tensioner | Buy Online | ChainReactionCycles.com

Van nektek hasonló shimanoból is.

A sebesség mindent megold.

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Ez a feszítõ fixinél mûködhet,már ha sima ejtõpapucsos bringából építene fixit az ember.
www.sintesibikes.com

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

enyém ilyen lesz:

okos!

Skalci

Skalci

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

58-60 as méretû fixinek való vázat keresek villával, ha valakinek esetleg akadna egy kérem írjon mailt vagy hívjon.
Kerék szettek is érdekelnek!
tel: 06 70 266 46 66
mail: s.adriano96@indamail.hu

Bocsi, hogy ide írok, de aki(k)nek írtam a hírdetésük miatt egyik sem képes válaszolni...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
enyém ilyen lesz:

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Na majd érdeklõdök az ZP-ben ha mutattok képet.

Pisz

Pisz

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

Az utolsót PTamás vette meg kb. 3éve. Szerintem nem titok hogy a Zöldpont bringaboltban lehetett kapni, tudomásom szerint õk gyártatták.
Én a sajátomat szétfúrtam némi könnyítés reményében. Képet talán tudok elõtúrni...

Nem is emlékeztem, hogy ZP-s volt. Azt hittem a Gyõzõnél vettem :D

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Most sajnos nem tudok képet betolni róla, de hétvégéig igyekszem.
De semmiképp ne várj a vásárlással emiatt, mert kb. két éve vettem és azóta nem látni sehol (gondolom egy adagot legyártottak és kész).
McGywer fórumtársnak is volt (van?) ilyen feszítõje, õt is zargasd fotó ügyben! :)

Az utolsót PTamás vette meg kb. 3éve. Szerintem nem titok hogy a Zöldpont bringaboltban lehetett kapni, tudomásom szerint õk gyártatták.
Én a sajátomat szétfúrtam némi könnyítés reményében. Képet talán tudok elõtúrni...

Pisz

Pisz

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

Összességében ez a megoldás tetszik, pont olyan hézagolókat keresek majd én is :)

Pisz által beírt feszítõre vagyok még kíváncsi, hogy az milyen típus.

Most sajnos nem tudok képet betolni róla, de hétvégéig igyekszem.
De semmiképp ne várj a vásárlással emiatt, mert kb. két éve vettem és azóta nem látni sehol (gondolom egy adagot legyártottak és kész).
McGywer fórumtársnak is volt (van?) ilyen feszítõje, õt is zargasd fotó ügyben! :)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Az összes tök ugyan olyan.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Összességében ez a megoldás tetszik, pont olyan hézagolókat keresek majd én is :)

Pisz által beírt feszítõre vagyok még kíváncsi, hogy az milyen típus.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Most raktunk össze egy haveromnak egy feszítõs ss-t. A láncot úgy szabtuk, hogy minél kisebbet kelljen feszíteni rajta, és teljesen jó, a Buék kupán is tökéletes volt. Egy baja van, hogy a lemezbõl hajlított kis keretbe nem fért be a vastag lánc patentszeme.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Nem tudom, hogy stp1 linkjében lévõ Point SS1/Trinity SS/Dabomb RL-1 tudja-e ezt a pluszt.
Ha igen, akkor az lehet a befutó.

Nekem ilyen POINT van, nem tud semmit, de azért használható. A görgõ tengelyének a végén lévõ csavart mindenképpen csavarragasztóval érdemes berakni, mert lelazul. Volt valami gondom a rugóval is amit tuningolni kellett. Nem ajánlanám jó szívvel senkinek, biztos vannak jobbak.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Itt az egygörgõs feszítõ.

-- Bikemarket.hu -- DaBomb RL-1

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Tudsz képet feltenni az általad említett feszítõrõl.
Nem egyértelmû, hogy ez saját gyártás vagy megvásárolható.

Pisz

Pisz

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

Akkor ez lesz a megoldás.
Tudtok olyan konkrét típust ajánlani ami majdnem vizszintesen szerelhetõ fel?

Én egy hóm-médnek kinézõ, de nagyobb darabszámban gyártott egygörgõs feszítõt használok.
Az a trükkje, hogy nagyon jól feszít minden pozícióban (tetszõleges lánchosszal), mert a rugója elõfeszíthetõ.
Nem tudom, hogy stp1 linkjében lévõ Point SS1/Trinity SS/Dabomb RL-1 tudja-e ezt a pluszt.
Ha igen, akkor az lehet a befutó.