Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3055 hozzászólás a témában

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Mondjuk ahogy én látom a felirat (a sima oldala) megy belülre, nem? Kívül meg vannak karmantyúk a leszedéshez...

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Vettem kéz alatt egy dicta 18-as szabadonfutót... Ami viszont meglepett (az impresszív súlya mellett), hogy zörög. Mármint ha csak simán felemeli az ember, valami golyó csörög benne. Ezek mind ilyenek? Mert ha igen inkább veszek Tokent 10 ezerér'...

Ez ilyen. Nem túl finom szerkezet, de én is használom, nincs vele semmi gondom.

...illetve annyi, hogy ha egyszer felraktad az ott marad. Legalábbis én nem jöttem rá hogyan kell leszedni.
Failure is always an option.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Vettem kéz alatt egy dicta 18-as szabadonfutót... Ami viszont meglepett (az impresszív súlya mellett), hogy zörög. Mármint ha csak simán felemeli az ember, valami golyó csörög benne. Ezek mind ilyenek? Mert ha igen inkább veszek Tokent 10 ezerér'...

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Ha ss montiba kell, akkor 2:1-es áttétellel érdemes megpróbálni 26-os kerékkel. egy 22:11-es áttétel elég necci lenne. Én már a 32:16 36:18-ra cserélésén is gondolkodom...

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Akkor csak nekem volt gondom vele, pedig ismétlem, semmi extrát nem kapott. Gondolom a racsni ugyanaz tengelytõl függetlenül.

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Novatec*D252SB
ennél van jobb/könnyebb/olcsóbb tárcsafékes SS hátsóagy?
a három feltételbõl kettõnek stimmelnie kell.

Nekem is ilyen van, gond nélkül mûködik már több mit 1 éve.
jobbat lehet találni, de az se lesz sokkal könnyebb, olcsóbb meg pláne :-)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nekem is a 300gr körüli novatec volt, majdnem fél évig, soha nem volt gondom vele, egyszer sem ugrott.

én azt venném

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Nem a linkeltre gondoltam, csak mutattam egyet. Szerintem inkább legyen több 150 grammal, minthogy ugráljon 100 méter alatt akár 5-10et. Ha belegondolok, akkor a funkcióját nem is látja el normálisan. Egyébként egyben van a driver, 32es tányérral használom és tökéletesen egyenes a láncvonal, direkt utánaszámoltam. 32-11es áttételem van, nem hiszem, hogy nehéz vele játszani, más kérdés, ha valaki hegyen lakik, én nem. Ettõl függetlenül a novatec akkor sem kellene, ha 100 gramm lenne és ingyen adnák. Nekem egyszer elég volt, eleget szívtam vele. Ráadásul akkoriban körülbelül a hobbi kategóriában használtam, kis túra, városi tekerészés. Ha ez kell valakinek, akkor áldásom rá; nem én vagyok az egyetlen, aki nem volt megelégedve vele.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ja, nekem nem dirt-re kell, hanem sima singlespeed montiba

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
A linkelt agy kõnehéz, driveres dirtagy. Nem lenne jó, mert túl kicsi a driver. A kazettásnál tudsz játszani a láncvonallal, könnyebben tudod az áttételt módosítani. Ha túl kicsik a lánckerekek, nagyobb lesz a hajtás ellenállása és gyorsabban kopik minden.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Ok, akkor nehezebb 150gvel, azt hittem a csavarost linkelted. De akkor vegyél novatecet, ami könnyebb. Nekem 3-4 hónap használat után úgy elkezdett ugrálni, hogy használni alig tudtam. De akkor miért kérdezed meg, ha eldöntötted? Azt írtad, hogy kettõ teljesüljön. Olcsóbb, jobb. Nem elég?:)

helyes az érvelés
átmegyek a csekébe mérleggel szerintem

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Ok, akkor nehezebb 150gvel, azt hittem a csavarost linkelted. De akkor vegyél novatecet, ami könnyebb. Nekem 3-4 hónap használat után úgy elkezdett ugrálni, hogy használni alig tudtam. De akkor miért kérdezed meg, ha eldöntötted? Azt írtad, hogy kettõ teljesüljön. Olcsóbb, jobb. Nem elég?:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hogyne lenne. Keress használtan b+ dspt a q-lite miatt (jobb, könnyebb). Itt egy ilyen rendszerû agy: http://www.bmx-zone....Pic.php?id=1636 Vagy ott a bts (olcsóbb jobb). Abban csak 3 kalapácsa van, míg a novatecben 4. Ahol a feszító rugó el van vágva, ott elég szarul feszíti a 2 kalapácsot. Idõvel nekiáll ugrálni, de ezt már kiveséztem pár hszel elõbb. A bts ráadásul olcsóbb is.

a bts-ek jó 150g-al nehezebbek, mint a novatec

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Hogyne lenne. Keress használtan b+ dspt a q-lite miatt (jobb, könnyebb). Itt egy ilyen rendszerû agy: http://www.bmx-zone....Pic.php?id=1636 Vagy ott a bts (olcsóbb jobb). Abban csak 3 kalapácsa van, míg a novatecben 4. Ahol a feszító rugó el van vágva, ott elég szarul feszíti a 2 kalapácsot. Idõvel nekiáll ugrálni, de ezt már kiveséztem pár hszel elõbb. A bts ráadásul olcsóbb is.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Ha ejtõpapucsos vázba lesz, és talpas lánckerékkel használod, ennél sokkal jobb nincs ennyi pénzért nincs.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Novatec*D252SB
ennél van jobb/könnyebb/olcsóbb tárcsafékes SS hátsóagy?
a három feltételbõl kettõnek stimmelnie kell.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
igazad lehet, bevallom, sosem volt kempingem. ciki, tudom.
a Z-hajtómûveseknél nem hogy fõleg, hanem minden esetben ilyen nagy a BB átmérõ, mert a kisebbeken egyszerûen nem lehet átdugni az egyrészes kart

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

itt egy összehasonlítás: DAN'S COMP - Bmx Bikes, Bmx Parts, Bmx Clothing, Bmx Shoes and Bmx Accessories!

szerintem a kempingekben menetes BB volt, ez meg press-fit-es. ilyet manapság ss-eken, tandemeken, meg dual chain DH-vázakon találni, BMX-en csak elvétve. (érdekesképpen a gyártó szerint a Yess Labs Halo bmx-hez való, nem MTB-hez...) sokfélét kapni, Niner, Thorn, Bushnell, Carver, Phil Wood, stb is gyárt ilyet.

Van itthon 2 olyan kemping is amiben pressfit-es középcsapi van, és a bmxeknél az olcsóbb kategóriákban (Z hajtómûveknél fõleg) volt ez a megoldás.

Hunorpapa

Hunorpapa

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

ugyanilyenem van de nem tudja eléggé hátrahúzni az agyat (lazábbra hagytam a láncot h tudjak nagyobb fogaskereket rakni hátra), rövid kicsit a csavar, vagy alátétezni kell a papucs végét, mondjuk nekem enélkül mindig elmászott a hátsókerék

Én a fiximnél kicsavartam a 4 csavart hosszabbra és máris hátrébb lehetett húzni :)

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
jár így az ember. komolyan gondolkozok egy ilyenen, de ha ezt a minõséget akarom végigvinni a bicajon, csak a hajtás 200.000 HUF körül lesz...