Jelentkezz be Regisztrálj
Single Speed
Írta 2013. április 30. - 12:16
jajj, egy másik topikban Ridelife linkelt egy ss püzsót.. na, AZT nem szabad megvenni, eleve megépíteni se lett volna szabad. Túravázra SS-t, városi cirkálót nem jó kreálni, szerintem lomha, valamint egy püzsónál gond lehet 3 helyen is (fejcsõ, nyeregvázcsõ, középrész) :-|
Írta 2013. április 30. - 09:47
Írta 2013. április 30. - 09:36
Elbizonytalanítottatok. Lehet eladom akkor, és veszek valamit helyette.
Ilyen egyébként a bicaj teljesen
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
tulajdonképpen miért akarod ezt a bringát ss-é átalakítani? Simán csak tedd be egy fokozatba, hagyd úgy és ne gondolj rá ha eladod, ha átalakítod, de mindenképpen drágábban és bonyolultabban fogsz egy kevésbé használható bringát kapni, mint ha kicseréled a bovdent, vagy simán csak fixálod a váltót egy fokozatban
Írta 2013. április 29. - 20:21
az excentrikus középcsapágyat forgatgatni a vázban
Azt elfelejtettem írni, hogy nem is excenteres. 45 fokos csúszópapucs van rajta. Elég meredek utcában lakom, fel tudtam tekerni a 48/18 áttétellel, de ezert sok 1000-es szinteket nem ezzel fogok lenyomni
Írta 2013. április 29. - 20:01
Miért, ilyen drága ez a váltó, vagy mire érted? Az egész bringát 30-ért vettem vagy két éve haveromtól. Egyébként azért akarom, mert jobban tetszik a letisztultabb forma, plusz kevesebb a gond vele. Ezen a bowdenek már kezdenek szétmenni, a néha besz@rik a váltó stb, és úgyis csak egy sebességben tekerek. A váltó fixre állítását hogy érted? A csavarokkal? Azokat eddig bármerre tekergettem, semmit nem csináltak :confused:
Bovdenek max. elkoszolódnak, emiatt a váltó gyenge rugója már nem tud rendesen mozogni a szorosabban járó bovdentõl.
Kedves Mari, van megoldás a problémádra!
Attól függ, mennyit szeretnél költeni rá. Gondolom minél kevesebbet (a Koliken felni enyhén szólva tájidegen a bringádon ).
1. Hagyod váltókkal, amit kell kitisztítasz, cserélsz rajta (bovdenezés, meg fogsz lepõdni!). Mennyire kopott a lánc, a hajtásrendszer?
2. Ha nincs elkopva a hajtás, kitalálsz egy áttételt, és próba. Szerzel kazettához hézagoló gyûrûket (szervizben el szokták tenni a kopott sorok bontásakor), és a kiszemelt lánckerékkel és két szomszédjával megnézed, hogyan jön ki a lánchossz. Amelyikkel jó, azt felteszed az agyra, megfelelõen kihézagolva- Én a záró lánckereket is feltenném, a recézés miatt stabilabban rögzül a zárógyûrû. Rövidítesz a láncon. Ha jól sejtem, nem monti versenyeken fogod használni a gépet, így egy láncfeszítõt (pl. egy görgõs Point) felszerelsz fixen úgy hogy felfelé feszítsen (több fogat érint a lánc, kisebb az ugrás veszélye), és kész vagy. Az átalakítás alkatrészköltsége kb. 5000, szerszámok ügyében nem tudom hogy állsz.
Race, no Rest!
Írta 2013. április 29. - 17:13
Ilyen egyébként a bicaj teljesen
Írta 2013. április 29. - 12:42
Hellóka!
Szeretném átalakítani a bicajom single speed-re, viszont nem igazán tudom mitévõ legyek. Az egyik szervizben azt mondták, hogy nem lehet ( lol ), a másikban azt, hogy full új alkatrészek kellenek, a harmadikban pedig azt, hogy szétszedik a hátsó fogaskerekeket a váltókat meg raknak rá egy láncfeszítõt, és voilá. Nem tudom, kinek higyjek, ezért megkérdezném tõletek is, hogy itthon esetleg elvégezhetõ-e az átalakítás. Súlyos ezresektõl kímélném meg a pénztárcám
Beszúrok egy képet is az alkatrészekrõl, ha kéne még valamirõl akkor csinálok:
Elõre is köszi a segítséget, remélem jó topikba írtam
Mivel ebbõl a gépbõl épkézláb SS gépet nem tudnál csinálni az ejtõpapucs miatt, ne bontsd meg!
Újítsd fel a kopó dolgokat, bowdeneket amit kell, mert ez egy egy nagyon szép retro gép.
Írta 2013. április 28. - 21:01
Szerintem egy LX-XT mixes KromóKatarga MTB-n jobban járnál, ha a kopó alkatrészeket (bowden, esetleg lánckerekek, lánc) cserélnéd, mintsem SS-é konvertálnád. De ezt azé' mondom, mert régi álmom egy vintage MTB ilyen jó fölszereltséggel..
Te Bingád, Te döntésed..
Írta 2013. április 28. - 20:54
Írta 2013. április 28. - 20:48
Hellóka!
Szeretném átalakítani a bicajom single speed-re, viszont nem igazán tudom mitévõ legyek. Az egyik szervizben azt mondták, hogy nem lehet ( lol ), a másikban azt, hogy full új alkatrészek kellenek, a harmadikban pedig azt, hogy szétszedik a hátsó fogaskerekeket a váltókat meg raknak rá egy láncfeszítõt, és voilá. Nem tudom, kinek higyjek, ezért megkérdezném tõletek is, hogy itthon esetleg elvégezhetõ-e az átalakítás. Súlyos ezresektõl kímélném meg a pénztárcám
lehet én vagyok hülye, de ha nekem ilyesmi vasam lenne, nem igazán gondolkoznék SS konverzión.
Egyébként, mivel kazettás a hátsó agyad, egy Wiggle | Gusset 1-ER Single Speed Conversion Kit | Cassettes & Freewheels hasonló mókával megoldhatod a hátsó lánckereket, a hajtókarról, ha gondolod, eltávolíthatod a két kisebb lánckereket, nomeg az elsõ átdobód..
láncfeszítõ kelleni fog, az ejtõpapucs miatt, azonban egy "fixre állított" xt váltó szerintem jól funkcionál ilyen téren.. : ) újracentrírozni sem kell majd a hátsó kereket, szvsz, így megoldhatod házilag is.
Más kérdés, hogy miért akarod.. : -|
Írta 2013. április 28. - 19:53
Írta 2013. április 28. - 10:27
((Azokon a napokon, amikor gerinctornára megyek meló után, én is kocsival járok a városban. Meg persze amikor rossz idõ van, akkor is...))
Írta 2013. április 28. - 07:54
Írta 2013. április 26. - 19:06
Írta 2013. április 26. - 18:46
Írta 2013. április 26. - 10:08
Hozzáteszem, hogy futóalkat vagyok, nem Sir Chris Hoy fajtája.
Írta 2013. április 26. - 09:21
Írta 2013. április 26. - 00:15
(Cserélhetõ egyáltalán a tányér elöl? Vagy elfekvõ készletekbõl, hajtómû is van épp otthon? )
Amúgy gratula, szívesen megtekernék egyet. Igazi suhanó lehet. Bár nem panaszkodom, imádom a mostani lopakodómat is.
Írta 2013. április 25. - 23:30
Köszi,
Hicks
Írta 2013. április 24. - 15:34
Rákerestem a guglival, és ezt adta ki:
BikeFun - A kerékpárok - Merida - S-Presso - 2011
Én meg utána jártam, csak egészen kis méretben elérhetõ sajnos. Új modell meg nincsen belõle.
Nem is olyan egyszerû modernebb vázra+villára épített SS bringát találni. Nem gondoltam volna. Pont olyat keresek mint a linkelt Merida, az ár is stimmelne (hoszzú távra, jobb bringa mellé tekergõnek, baráti sörözõs és városnézõs megmozdulásokra).