Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3055 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás
Szeptemberben már ekkora a hó ? :)
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

46/17 dimbi-dombin? Ha ez könnyû, akkor vagy nagyon kemény vagy, vagy én nagyon gyenge. (utóbbi a valószínûbb ) Nálam 42-18 van, szintén hullámos úton járok vele, és néha így is sok :D (30km/h 100as fordulaton) síkon kiváló, de hegyre ritkán megyek vele...

salzburgban tekerek, ahol vannak hegyek (de meg milyenek - gyonyoru! igy egy ev multan is utopiszikus az egesz, gyor utan), de a varoson belul nincsenek igazan szintek. ugy ertettem, hidnak fel, le, stb. a labaim ugyan erosek, de kondim abszolut nincsen, iden vmi 500kmre volt idom a montival, es epp ezert kellett mar nagyon egy bringa. mar csak egy honapot leszek itt, de baromira orulok, hogy tekerhetek.

mar ha az eso engedi - igazi bringaparadicsom lenne, ha nem esne folyamatosan (1.5-2x annyi, mint az esosnek tartott londonban).

az otthoni varosi bringam egy ktm turabico, valtoval (de alig hasznaltam) - direkt megneztem, hogy melyik attetelt hasznalom folyamatosan. sima 2:1es volt, azt ereztem jonak. ehhez kepest, ezt jonak erzem ilyen sub 20as temponal, es 32 kornyeken is. az alacsony fordulat ellenere, nem nehez hajtani. lehet az agressziv geo miatt, passz.

ezt a belvarosban levo hegyrol fotoztam (monchsberg):
https://www.facebook...&type=3

Szafe

Szafe

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
köszönöm ém is válaszokat, mondjuk lehet én vagyok fogalmattlan, de ezek a 100 Nm körüli forgatónyomatékok elég magasak. :OOOOO
kiványcsi leszek meddig fog tartani a kisipari lánckerék...

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

oh, az nem ez a kategoria :) thx az infot, megnyugtato. meg majd szeretnem kiprobalni a flipflop masik oldalat is, utoljara 6 evesen utem "fixien", de szoknom kell az ulespoziciot, keskeny kormanyt, etc.

a hobby bringatol varom, hogy a korulmenyekhez kepest tokeletesen mukodjon, ezt szettekerni vettem, minimalis karbantartasi raforditassal. amikor raneztem az otthoni varosi bringamra, akkor jottem ra, hogy a kovetkezo aldozatnak is ez lesz a sorsa, ez meg a legolcsobb elfogadhato opcio volt.

eloszor feltem, hogy brutal nehez lesz tekerni 46/17et, de igy elso korben meglepoen konnyunek tunt a lankasabb emelkedokon is.

46/17 dimbi-dombin? Ha ez könnyû, akkor vagy nagyon kemény vagy, vagy én nagyon gyenge. (utóbbi a valószínûbb ) Nálam 42-18 van, szintén hullámos úton járok vele, és néha így is sok :D (30km/h 100as fordulaton) síkon kiváló, de hegyre ritkán megyek vele...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
oh, az nem ez a kategoria :) thx az infot, megnyugtato. meg majd szeretnem kiprobalni a flipflop masik oldalat is, utoljara 6 evesen utem "fixien", de szoknom kell az ulespoziciot, keskeny kormanyt, etc.

a hobby bringatol varom, hogy a korulmenyekhez kepest tokeletesen mukodjon, ezt szettekerni vettem, minimalis karbantartasi raforditassal. amikor raneztem az otthoni varosi bringamra, akkor jottem ra, hogy a kovetkezo aldozatnak is ez lesz a sorsa, ez meg a legolcsobb elfogadhato opcio volt.

eloszor feltem, hogy brutal nehez lesz tekerni 46/17et, de igy elso korben meglepoen konnyunek tunt a lankasabb emelkedokon is.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Valószínûleg a racsni/lánckerék nem kör alakú teljesen. Szinte soha nem azok... nem kell törõdni vele.

Arnt ismerve a beletörõdés kizárt dolog. :)

A sebesség mindent megold.

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

vettem egy "gyari" (fixie inc) ss/fixie bringat - olcso cuccokbol van osszelapatolva. kicsit olyan mint az ikeas butor, hogy az alapanyag gagyi, de az osszhatas megsem rossz. jo hajtani, es egyben is van a bringa, de egy bajom van vele - hogy ss modban, hatrafele tekerve bizonyos helyzetekben akad, nem siman fut vegig. a lancfeszesseg es a lancvonal jonak tunik. valtos bringa utan arra szamitottam, hogy gyonyoruen fut, ellenallas nelkul.

a lancszemek szorulhatnak (kmc), vagy a racsni szar, esetleg ossze kell kopnia? 8km van benne :)

Valószínûleg a racsni/lánckerék nem kör alakú teljesen. Szinte soha nem azok... nem kell törõdni vele.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
vettem egy "gyari" (fixie inc) ss/fixie bringat - olcso cuccokbol van osszelapatolva. kicsit olyan mint az ikeas butor, hogy az alapanyag gagyi, de az osszhatas megsem rossz. jo hajtani, es egyben is van a bringa, de egy bajom van vele - hogy ss modban, hatrafele tekerve bizonyos helyzetekben akad, nem siman fut vegig. a lancfeszesseg es a lancvonal jonak tunik. valtos bringa utan arra szamitottam, hogy gyonyoruen fut, ellenallas nelkul.

a lancszemek szorulhatnak (kmc), vagy a racsni szar, esetleg ossze kell kopnia? 8km van benne :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Ennél talán lehet nagyobb is. Mert az ember nem úgy hajt, hogy rááll a pedálra. Én úgy képzelem, hogy a kormányba kapaszkodva függõlegesen nagyobb erõt tudunk a súlyunknál kifejteni.

SPD-vel a határ a csillagos ég, mert a rendszer a lábainkon keresztül záródik. Persze nyilván a fizikai teljesítõképesség határával.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Vagy mondjuk 80kg, fél lábon ráállsz a 175mm-es hajtókarra, az durván 140Nm. Ezt leosztod a gyorsító áttételeddel, 87.5 Nm csavarja a hátsó lánckereket.
Dinamikusan ne kérdezd... De ez kb. a max.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Szafe

Szafe

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
sziasztok

tudna valaki abban segíteni, hogy egy 32x20-as áttételnél kb. mennyi lehet a nyomaték a hátsó fogaskeréken, mondjuk közepes hegynek felfelé kiállva a nyeregbõl? egyáltalán meg lehet ezt határozni? Egy ideje már kutakodok a neten, de semmi hasznosat nem találtam. Annyi infóm van, hogy a menetes racsni meglazításához kb. 40 Nm kell, tehát valószínûleg ennyi lehet a max. (bár ez elég sok egy bringástól szerintem... egy alu. lánckerék méretezéséhez kell.)

NorbZ

NorbZ

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Hali

Esos idoben milyen sarvedot szereltek fel ?
Tudnatok ajalani valami jot es Budapesten boltot ahol meg tudnam venni ?

Sárvédõk | Herce-Hurca

Ezt neztem. 4000ft ert sok ?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Ss agyakat kiejtettem a hajtomu miatt.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

a csuszopapucsnal van esely ra, hogy a gyorsszaras agy nem maszik el? ilyesmi megoldasokra gondoltam, mint csavaros gyorsszar, esetleg a csavaros gyorsszarnal kivulrol vmi nagy alatet (oda elfer). vagy mennyire jo modszer felfurni es imbuszcsavarral rogziteni? birna az alu tengely is?

Gondolom az On-One Pompetamine-nal kapcsolatban kérdezed. Nekem ilyen Novatec agyam volt befûzve hátra és nem mászott el semennyit, feketében: D252SB-BO-AA (RH) - Novatec Az imbuszcsavaros rögzítését használtam és egyáltalán nem mászott el a kerék. Jobb is szerintem, mint a gyz, mert elõször befeszíted hátra a kereket, meghúzod a jobb oldalt, aztán középre állítod a kereket a vázban és a fékben, majd meghúzod a bal oldalt.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.169 hozzászólás
Danke für alle! :)

A superstart láttam korábban, így leárazva egészen vonzó. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a csuszopapucsnal van esely ra, hogy a gyorsszaras agy nem maszik el? ilyesmi megoldasokra gondoltam, mint csavaros gyorsszar, esetleg a csavaros gyorsszarnal kivulrol vmi nagy alatet (oda elfer). vagy mennyire jo modszer felfurni es imbuszcsavarral rogziteni? birna az alu tengely is?

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás
ez meg az alternatíva: Superstar Components - High Spec Parts For Peanuts

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

köszi mindkettõtöknek! írtam nekik egy emailt, hátha õk tudják, mik a tényleges különbségek. (az árkülönbség fényében nagyon kíváncsi vagyok rá.) közben keresem az alternatívákat is, elõ a javaslatokkal, ne kíméljetek! :)

Itt az egyik: D252SBT (RH) - Novatec
Ez pedig a másik: D252SB-BO-AA (RH) - Novatec

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.169 hozzászólás
köszi mindkettõtöknek! írtam nekik egy emailt, hátha õk tudják, mik a tényleges különbségek. (az árkülönbség fényében nagyon kíváncsi vagyok rá.) közben keresem az alternatívákat is, elõ a javaslatokkal, ne kíméljetek! :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás

Az olcsóbb így kép alapján acéltengelyes és acélkazis, a bal oldali agyperem és a tárcsakonzol sincs kikönnyítve.

a csavaros picit könnyebb,viszont mindkettõ nagyon strapa bíró darab nekem tengelyes volt pár évig ütöttem vágtam télen nyáron semmi gond nélkül.Azaz az egyik télen sok volt a latyak és mivel nem volt addig meg karbantartva a rozsdatol le tapadt 3 kilincs :-D szét kaptam pici olaj és újra a régi egy nagy hibája hogy rettentõ nehéz
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D