Nem kell két kulcs. Hátrahúzod a kereket, es kicsit meghúzod a bal anyát annyira, hogy ne nagyon kóvályogjon, de ha kell, tudj rajta igazítani. Beállítod a kereket a villák között középre, és jobbost is lehúzod lazán. Megnézed, jól áll-e a kerék. Ha igen, akkor meghúzod a jobbost, aztán a balost is. Ellenõrzöd még egyszer, hogy nem mászott-e el. Aztán a jobbost még egyszer, tutira... Nagyon agyontépni a láncot nem kell, amennyire kézzel hátra tudod húzni, az elég.
Igazi excenteres monot csak olyan vázba tudsz tenni, ami arra fel van készítve. De ilyen részleges állítható tartományú cuccal - trickstuff és társai - is sikerülhet, csak jól kell áttételt választani. (Lásd a nemrég linkelt FixMeUp-ot.) Vagy BB30-as?
Én is egysebiztem egyet tegnap a Maurickával. Rámentem egy kavicsra (egy darab zúzottkõre), kaptam egy felütéses defektet (megint), pedig ellenõriztem a nyomást indulás elõtt. Lehet, hogy mégiscsak egy "trekkingesebb" kellett volna?...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!