Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás

mauriceról én se hallottam sok jót. no meg a csepelrõl sem.

neuzert és malit már meg se említem...

na majd utána nézek a meridának. csak az a baj, hogy egy kicsit design b*zi lettem az egysebiket illetõen...

úgy értem hogy ha váltósat vennék, akkor nem a külsõ alapján választanék...

még az is lehet, hogy magam rakom össze.

fixivel kapcsolatos kérdés: olvastam valahol hogy városban 29,5 km/h-ás átlagsebességet produkált. merthogy a fixi könnyebb sebességben tartani. ez igaz? városban tényleg nagyobb sebességet lehet vele tartani mint a szabadonfutós társaival?

Picit csatlakoznék az elõttem szólóhoz.
Elmondásodból adódóan nincs még tapasztalatod a kerékpározás ezen térfelén, így kipróbálás címén én nem építenék egyedi bringát. Hiába tudod, egyébként mit szeretsz, szoktál használni, ez azért más. Kipróbálni 20ezerbõl és levetett alkatrészekbõl kell építeni egy fost - én így kezdtem - vagy ha tényleg komolyan gondolod, akkor venni egy minõségi alapot, amit vagy tovább lehet fejleszteni, vagy kb árában eladni, ha mégsem válik be. Illetve az egysebi és a fixi azért két nagyon távoli világ. Érdemes kipróbálni, hogy egyáltalán hogy bírja a térded pl a fixit, vagy mennyire lesz tele a gatya egy lejtõn, a végtelenhez tartó pedálfordulatnál... Átlagsebességekrõl majd jóval késõbb érdemes beszélgetni szerintem...

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

na majd utána nézek a meridának. csak az a baj, hogy egy kicsit design b*zi lettem az egysebiket illetõen...

fixivel kapcsolatos kérdés: olvastam valahol hogy városban 29,5 km/h-ás átlagsebességet produkált. merthogy a fixi könnyebb sebességben tartani. ez igaz? városban tényleg nagyobb sebességet lehet vele tartani mint a szabadonfutós társaival?

Valóban lehet mit kritizálni a Maurice-on. De nem kritizálni kell, hanem használni, és úgy már jó. Háromcsillagos Csepszonnál azért biztos, hogy jobb.

Az ilyen szokványos országúti egysebi áttételekkel (70 gear-inch körül) röhögve ki lehet tekerni a 30-at tartósan is. De városi forgalomban... Az azért kemény.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
én régóta vékony gumival megyek (1,4-essel). de ha emlékeim nem csalnak, eleinte úgy éreztem könnyebben gördül, mint a 2,1essel, amivel elõtte használtam.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

de azért virsilis gumik vannak azon a 26os kereken... gondolom igen, ha ekkora sebességgel hajtasz.

igazából tartósan nem megyek ennyit, max 5-10 km hosszan, jóidõben, jóerõben, általában inkább a 27-30 közötti tempót nyomom, hidegben és fáradtan meg 20-22-t :)

korábban volt virsligumim, most meg ballonos van, de nem érzem lassabbnak, viszont ellenõrizni nem tudom, mert már nem hordok km órát

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
de azért virsilis gumik vannak azon a 26os kereken... gondolom igen, ha ekkora sebességgel hajtasz.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

az szép teljesítmény :)

de 32es tányérral mondjuk a 40 km/h nagyon pörgetõs tempó, nem?

én 44es nagytányérral szoktam hajtani.

hát a 40 az már mindenképpen sok 32-es tányérhoz, legalábbis nekem

igazából nem tudom fixin mi az általánosan bevált áttétel, de ss bringákon a 2.6-os áttétel az nyerõ szokott lenni

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
az szép teljesítmény :)

de 32es tányérral mondjuk a 40 km/h nagyon pörgetõs tempó, nem?

én 44es nagytányérral szoktam hajtani.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

itt írja a srác a cikkben:

Fixed Gear Hungary » HARO Projekt 2. rész

17,5 km-en 29,5 km/h-ás átlag, fixivel.

ti nem tapasztaltatok ilyet?

számomra ez azért fura, mert ez már olyan sac/kb. országútis átlagnak tûnik. és ott mégiscsak 52/12(?)-es áttételben csapatják. Nem 44es az elsõ lánctányérjuk...

a fizikai alapismereteim szerint nem a kerékpár fogja tekerni saját magát, hanem a lábadat viszi át a holtponton, ezért talán kicsit könnyebbnek tûnik tekerni, plusz egyenes a láncvonal és nem tekereg a váltógörgõkön sem

amúgy ilyen átlagsebességet csak úgy lehet tartani biztonságosan, ha van fék is a bringán, mert 29-es átlagsebességhez szinte mindenhol minimum 40-et vagy többet kell menned forgalomban, és az fék nélkül teljesíteni... hát.... aki magán felül ennyire megbízik autós és gyalogos társaiban azt még fogják csalódások érni az életben :)

az elsõ lánctányér mérete meg nem számít sokat, én 32-es tányérral,26-os kerékkel is simán tartom a 30 feletti utazót, kb. 36-37 km/h-ig, de rövid szakaszon akár a 46-48-ig is felpörgetem vele

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
itt írja a srác a cikkben:

Fixed Gear Hungary » HARO Projekt 2. rész

17,5 km-en 29,5 km/h-ás átlag, fixivel.

ti nem tapasztaltatok ilyet?

számomra ez azért fura, mert ez már olyan sac/kb. országútis átlagnak tûnik. és ott mégiscsak 52/12(?)-es áttételben csapatják. Nem 44es az elsõ lánctányérjuk...

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

kepeket nezve igen.

vackor:a fixis teoriat hol olvastad? te vagy a masodik akitol ezt hallom

a parasztlogika azt diktálja, hogy ott ha bepörög a kerék, akkor az a fix hajtás miatt viszi a lábadat-pedált is, aztán megfelelõ súlyú kerekek (Rodi Airline..) esetén már ez mozgásban tartja a lábad ;-) Te meg csak rátekersz-rátekersz.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

Nem is tudtam egyébként, hogy van egysebis Espresso is (vagy az eredeti árán ignorálta a "szûrõm"). Ezen hogy oldják meg a láncfeszítést, excentrikus a középcsapi?

kepeket nezve igen.

vackor:a fixis teoriat hol olvastad? te vagy a masodik akitol ezt hallom

regi/hibas agyvaltokat veszek.

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
Rákerestem a guglival, és ezt adta ki:
BikeFun - A kerékpárok - Merida - S-Presso - 2011

Nem is tudtam egyébként, hogy van egysebis Espresso is (vagy az eredeti árán ignorálta a "szûrõm"). Ezen hogy oldják meg a láncfeszítést, excentrikus a középcsapi?

Van egyébként Mongoose Maurice is egyenes kormányos kivitelben. (Nekem is Maurice van, de csak a "mezei". Azért nem ajánlottam, mert szerintem nem ér 120-at, noha eredetileg akörül kezdték árulni.) Én is 80-ért vettem, újat, akcióban. De most ugyanennyiért inkább a Mer'dát venném, jobban megfelelne a felhasználási körömnek.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás

Ha nem vagy márka-orientált és jól vettem ki a felhasználás jellegét, akkor egy merida espresso single uk lehet a te a kiindulási alapod. most akciósan 80k-ért megkapod és 40 rugóból késõbb bõven a saját ízlésedre alakítod.

érdekelne!

hol lehet annyiért venni, megírod priviben?

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
Ha nem vagy márka-orientált és jól vettem ki a felhasználás jellegét, akkor egy merida espresso single uk lehet a te a kiindulási alapod. most akciósan 80k-ért megkapod és 40 rugóból késõbb bõven a saját ízlésedre alakítod.

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
CSepel royal 1.0-ról mi a véleményetek?

2010es évjárat.

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás

Annyiból megoldható, ha ügyes vagy. Országútra kell, terepre, esetleg valami trekkinges jellegû?
Ha az elsõ, elõször keress egy Langstert a méretedben, hátha le tudod alkudni 120-ra. Vagy egy már Cr-Mo Gepida S3, újat is meg lehet csípni ennyiért.
A másik két lehetõségre is lennének ötleteim..

van valaki akivel össze tudok rakatni egy gépet?

mert gepida s3-nál láttam, hogy ott nyeregcsövet és nyerget is cserélni kéne, hogy pontosan be lehessen lõni a megfelelõ ülés pozíciót.

bár csak acélvázassakat láttam... cro-mot csak használtan. vagy újonnan, de csak egy méretben.

a hasonlóak már ennyire kimentek a divatból, hogy nem árulnak ilyeneket?

http://1.bp.blogspot...singlespeed.jpg

http://3.bp.blogspot...edbicycles1.jpg

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy 110-120e-ért egy pofás kis új ss paripát tudnék csináltatni?

Annyiból megoldható, ha ügyes vagy. Országútra kell, terepre, esetleg valami trekkinges jellegû?
Ha az elsõ, elõször keress egy Langstert a méretedben, hátha le tudod alkudni 120-ra. Vagy egy már Cr-Mo Gepida S3, újat is meg lehet csípni ennyiért.
A másik két lehetõségre is lennének ötleteim..

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
tegnap annyi jó ütõs egysebit láttam a városban :)

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Tudnál ebben segíteni. Elsõsorban nem egy városi gépet szeretnék. Hanem egy szabadidõs biciklit. Tehát nem az a feltétel, hogy olyan legyen amit nem lopnak el.

Pesten hol/kivel tudnék ilyen gépet csináltatni? Esetleg magam is megcsinálnám, csak nem tudom merre keresgéljek.