(Cserélhetõ egyáltalán a tányér elöl? Vagy elfekvõ készletekbõl, hajtómû is van épp otthon?

Amúgy gratula, szívesen megtekernék egyet. Igazi suhanó lehet. Bár nem panaszkodom, imádom a mostani lopakodómat is.

Rákerestem a guglival, és ezt adta ki:
BikeFun - A kerékpárok - Merida - S-Presso - 2011
mauriceról én se hallottam sok jót. no meg a csepelrõl sem.
neuzert és malit már meg se említem...
na majd utána nézek a meridának. csak az a baj, hogy egy kicsit design b*zi lettem az egysebiket illetõen...
úgy értem hogy ha váltósat vennék, akkor nem a külsõ alapján választanék...
még az is lehet, hogy magam rakom össze.
fixivel kapcsolatos kérdés: olvastam valahol hogy városban 29,5 km/h-ás átlagsebességet produkált. merthogy a fixi könnyebb sebességben tartani. ez igaz? városban tényleg nagyobb sebességet lehet vele tartani mint a szabadonfutós társaival?
mauriceról én se hallottam sok jót. no meg a csepelrõl sem.
neuzert és malit már meg se említem...
na majd utána nézek a meridának. csak az a baj, hogy egy kicsit design b*zi lettem az egysebiket illetõen...
úgy értem hogy ha váltósat vennék, akkor nem a külsõ alapján választanék...
még az is lehet, hogy magam rakom össze.
fixivel kapcsolatos kérdés: olvastam valahol hogy városban 29,5 km/h-ás átlagsebességet produkált. merthogy a fixi könnyebb sebességben tartani. ez igaz? városban tényleg nagyobb sebességet lehet vele tartani mint a szabadonfutós társaival?
de azért virsilis gumik vannak azon a 26os kereken... gondolom igen, ha ekkora sebességgel hajtasz.
az szép teljesítmény
![]()
de 32es tányérral mondjuk a 40 km/h nagyon pörgetõs tempó, nem?
én 44es nagytányérral szoktam hajtani.
itt írja a srác a cikkben:
Fixed Gear Hungary » HARO Projekt 2. rész
17,5 km-en 29,5 km/h-ás átlag, fixivel.
ti nem tapasztaltatok ilyet?
számomra ez azért fura, mert ez már olyan sac/kb. országútis átlagnak tûnik. és ott mégiscsak 52/12(?)-es áttételben csapatják. Nem 44es az elsõ lánctányérjuk...
kepeket nezve igen.
vackor:a fixis teoriat hol olvastad? te vagy a masodik akitol ezt hallom
Nem is tudtam egyébként, hogy van egysebis Espresso is (vagy az eredeti árán ignorálta a "szûrõm"). Ezen hogy oldják meg a láncfeszítést, excentrikus a középcsapi?
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Ha nem vagy márka-orientált és jól vettem ki a felhasználás jellegét, akkor egy merida espresso single uk lehet a te a kiindulási alapod. most akciósan 80k-ért megkapod és 40 rugóból késõbb bõven a saját ízlésedre alakítod.
Annyiból megoldható, ha ügyes vagy. Országútra kell, terepre, esetleg valami trekkinges jellegû?
Ha az elsõ, elõször keress egy Langstert a méretedben, hátha le tudod alkudni 120-ra. Vagy egy már Cr-Mo Gepida S3, újat is meg lehet csípni ennyiért.
A másik két lehetõségre is lennének ötleteim..