Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy 110-120e-ért egy pofás kis új ss paripát tudnék csináltatni?

még olcsóbban is, csak tudd, mit merre keresel.. az a jó az ss-ben, hogy botbitang, csak válaszd ki jól az áttétet és nyersz egy nemsajnálós városi gépezetet.

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy 110-120e-ért egy pofás kis új ss paripát tudnék csináltatni?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
szabadonfutót tudtok nekem ajánlani? 17 fogas lenne talán az ideális.
sturmey archer 3E körül, vagy shimano 8E körül?
nem tudom, hogy minõségben és súlyban van e ekkora eltérés mint amit az ár mutat...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás
köszönöm a tippeket!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
Ez okos gondolat és módszer, megjegyzem. Köszi! ;)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Kazettás agyon + talpas fogaskerék kombinációja esetén mit lehet tenni, ha a lancfeszesség nem egyenletes? Hol feszes, hol laza lesz. A lanckerek oké, koncentrikusnak tûnik, de az agyon nem fekszik fel pontosan a fogaskerék.
Igazi ss agy segítene csak?

A legnagyobb gond általában az olcsó hátsó SS fog, azok sokszor excentrikusak. Ha a tányér meg van kopva, amiatt is változik a feszesség, az SS tálakat célszerû néha 90 fokot elforgatni, hogy egyenletesebben kopjon, fõleg ha sokat mászol alacsony lábfordulaton paszírozva.
Én úgy minimalizálom a feszességváltozást, hogy alig meghúzott lánctányércsavarokkal forgatom a hajtást, ha befeszül a lánc, kicsit rá kell ütni, az mozdít minimálisan a lánctányér pozíción és mész tovább körbe addig amég el nem éred az optimálisat, aztán meghúzod a lánctányércsavarokat. (általában van ott annyi játéka a csavaroknak/tálfuratnak, hogy picit "lóg")

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Az elsõ tányért is nézd meg, ott is lehet excentrikus. Nekem se teljesen egyenletes a láncfeszesség, de leszarom.

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás

Kazettás agyon + talpas fogaskerék kombinációja esetén mit lehet tenni, ha a lancfeszesség nem egyenletes? Hol feszes, hol laza lesz. A lanckerek oké, koncentrikusnak tûnik, de az agyon nem fekszik fel pontosan a fogaskerék.

Azt nézted, hogy nem a kazettatest lóg/lötyög kóvályog-e? Esetleg a tengely görbült el picit és az egész agyban van egy kis nyolcas?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás
Köszönöm!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
SS agyon ugyanúgy üthet a lánckerék szerintem, nem ezen múlik. Leglábbis nekem 2 novatech (egy ugrálós meg a könnyû imbuszos) agyon egyaránt csinálta. Nyilván a lánckeréktõl is függ. Én régen úgy csináltam, hogy ha nagy volt a lazulás/feszülés, akkor a hajtókart 90 fokkal odébbfordítottam mikor raktam fel a láncot és így tovább. Aztán van ahol egy fokkal jobb a helyzet.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

pénzen még nem gondolkodtam hogy mennyit költenék rá, de azért nem akarok több száz ezreket se milliokat. Én mégcsak most kezdem ezt a témát. Érdekel a dirt/street dolog és valami kezdõ bringát szeretnék amivel azért lehet gyakorolgatni.

Eddig ezek a cuccaim vannak hozzá:
egy fsa hajlított kormány, egy bike+ 056cnc stucni, bts hc pro kormánycsapágy, egy rst space free teló( eléggé levan rúgva, de tervbe van helyette egy rs argyle teló) egy bike+ break átütõs elsõ agy, author agang am váz (amit lehet cserélni fogok)

Eddig kb ezek a cuccaim vannak...
Hajtásom sajna még nincs meg hátsóagyam...

Gyere be hozzám , valamit kitalálunk.Pl. van egy csúszópapucsos Rock Machine Dirt vázam.Beledobunk egy MTX 33-s kerékbe fûzött Novatec SS hátsó agyat , keresünk hozzá egy hajtómûvet , aztán jöhet a mentõ;)

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás
ennek a felfogató csavarja körül van egy bagatel spirál rugó. Az enyémben többször el is tört, kicseréltem mindig régi mûanyag kanti fék rugójára, és kész. Feszít az rendesen, csak jó lánc hossz kell. Egyébként ennek állítható a láncvonala, és szerintem kb csak ezen múlik, hogy jól mûködik.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Ez jobb minõség mint a Trinity féle? A képen nem látom, hogy a feszítõ rugó hol van.
Nekem Trinity van, de gyakorlatilag keresztben áll, annyira szar.

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás
Évekig használtam egygörgõs spyral láncfeszítõt http://webshop.pedal..._dabomb_rl1.jpg , csak terepen, minden gond nélkül. Azóta van állítható papucsos vázam, az nyilván jobb, de a feszítéses megoldással sem volt semmi gond hosszútávú maraton versenyeken sem. Városban kizártnak tartom, hogy ne legyen jó a legegyszerûbb és legolcsóbb megoldás, persze feltételezve az egyenes láncvonalat, mert azon múlik szerintem minden.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
jol nez ki!meg a lenyeg hogy mukodjon.

az enyem ha jol emlekszem felfele feszitett.talan ezert sem volt vele gondol.
szerintem erdemes olyat beszerezni.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
https://picasaweb.go...964924908633330
találtam képet a home made feszítõmrõl :-D egy téli melóba járós gépre készült anno ezért a kinézet nem volt elsõdleges :-D
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
hat kezdesnek szerintem jo az a feszito is.max ha egy az egyben el tudod cserelni a mostani vazad egy csuszosra akkor varialj.
en masfel evig a kezdos bringamon feszitot hasznaltam.semmi gondom nem volt vele.csorgott de a lancot szepen tartotta.

akkor invesztalj bele sokat ha mar tudod hogy ez eleted sportja.addig felesleges penzkidobas.
nalam baleset miatt elszalt ez az erzes es itt a jo bringam de nem tudom hasznalni.vagy csak ritkan de semmi kepp sem melto modon.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Week

Week

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
pénzen még nem gondolkodtam hogy mennyit költenék rá, de azért nem akarok több száz ezreket se milliokat. Én mégcsak most kezdem ezt a témát. Érdekel a dirt/street dolog és valami kezdõ bringát szeretnék amivel azért lehet gyakorolgatni.

Eddig ezek a cuccaim vannak hozzá:
egy fsa hajlított kormány, egy bike+ 056cnc stucni, bts hc pro kormánycsapágy, egy rst space free teló( eléggé levan rúgva, de tervbe van helyette egy rs argyle teló) egy bike+ break átütõs elsõ agy, author agang am váz (amit lehet cserélni fogok)

Eddig kb ezek a cuccaim vannak...
Hajtásom sajna még nincs meg hátsóagyam...

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
feszítõbõl nem szabad a gyáriakkal vacakolni max dmr vagy ahoz hasonló rugónélkülit szabad nyúzni pl:
DMR Simple Tension Seeker | Buy Online | ChainReactionCycles.com
de ilyet lehet házilag is barkácsolni csak alulemez flex reszellõ furo meg türelem és pár kacat kell :-D nekem egy rossz v-fék testbõl és egy ackor feszítõ görgöböl néhány csavar alátét kis reszelés kb 45 perc alatt kész volt Bõ két évig gond nélkûl nyúztam a magam 140 kilójávak még terepen sem volt gond hála a (nemtudom ez e a hivatalos neve) fogas alátétnek
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D