Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

Szafe

Szafe

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Valami ilyesmire gondolsz? Mert a fogaskoszorúm asszem össze van sajtolva :D

Noname egysebességes BMX racsni | Hajtás | Fogaskoszorú | 1

igen ilyesmire gondoltam. (csak itt is van 2féle menet méret...) na itt tuti játszadozhatsz egy ideig a hajtókarnál, hogy egyenes legyen a láncod.

Marseille1990

Marseille1990

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Valami ilyesmire gondolsz? Mert a fogaskoszorúm asszem össze van sajtolva :D

Noname egysebességes BMX racsni | Hajtás | Fogaskoszorú | 1

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ha meg van fûzve a kerék, akkor hiába hézagolja az agyat.
vagy újrafûzeted, vagy eltolod a küllõzést, ha van benne annyi tartalék.
esetleg a hajtómûnél játszod ki a jó láncvonalat.

szerk.
félreértettem. mondjuk ez a racsni robbantós megoldás elég tróger.

Szafe

Szafe

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás

Köszönöm. Akkor jól értelmezem, hogy menetes aggyal nem fog menni a dolog? Mindenképpen kazettás kellene? Mert menetes aggyal fûzött kerekem van, nemrég lett cserélve a komplett hátsó kerék, nem akarnám "eldobni"

de megy. leszeded a menetes szabadonfutót, lecsavarod a rögzítõanyát, leszeded a lánckerekeket. ami kell pl. a 18 fogas azt visszarakod és az egyenes láncvonalnak megfelelõen berakod a távtartókat. utánna visszarakod a rögzítõanyát. ezután visszacsavarod az agyra a szabadonfutót. van menetes agyra való 1 lánckerekes racsni is, csak az elég drága és jó, vagy olcsóbb, de cserébe nem sokáig tart. white industries, token, dicta ilyenek pl. meg ott szerintem ferde lesz a lánc... sima montiagynal

Marseille1990

Marseille1990

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Köszönöm. Akkor jól értelmezem, hogy menetes aggyal nem fog menni a dolog? Mindenképpen kazettás kellene? Mert menetes aggyal fûzött kerekem van, nemrég lett cserélve a komplett hátsó kerék, nem akarnám "eldobni"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Sheldonnal is van kalkulator.

Szafe

Szafe

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
áttétel számoláshoz meg ezt: Fixed Gear Calculator - Ratio & Skid Patch for all!

Szafe

Szafe

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Én ezzel próbálkoznék: Homemade SS Freewheels - step-by-step photo guide

Marseille1990

Marseille1990

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Valaki esetleg a kérdésemre?

Menetes montiagyat hogyan tudok kihézagolni? És milyen áttétet ajánlanátok 48, illetve 38 fogas elsõ tányérhoz? Outin a 42/16 nekem pörgõs, 42/14 vállalható, valami ilyesmit szeretnék a magellannal is. 48/18? Vagy 38/12?
Nagyon megköszönném, ha valami kis homályt eloszlatnátok a fejemben. :)

Üdv,

M

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en atlagban szinte mindig 80as fordulattal tekerek valtos bringan (mindent beleszamitva). montin akkor szoktam nagyobb csapasszammal menni, ha pl szembeszel fuj, vagy emelkedo, akkor olyan 90-100. itt viszont alacsonyabb fordulatnal is erezhetoen konnyebb tekerni, tehat nem is problema. de az a 26.6 egy atlag (emelkedokkel, mindennel), nem azt jelenti, hogy egy egyenesben annyival nyomom.

a sheldonos oldal szerint 80as fordulatra 27.7 jon ki, 90re 31.2. most 35os gumival majd ez 31.7 lesz. ha ilyen zero kondival is tudok egy 26-27es atlagot menni, szerintem siman jo az attetel, es jobb is, ha van hova fejlodni. ha 90el tudom folyamatosan porgetni, az akkor mar jelent vmit :)

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

tenyleg nincs sokminden dimbidombi, megneztem garminnal - alig 45m szintet tekertem felfele. odafele viszont van egy kb km hosszu genyo modon emelkedo resz, alig 30m szint, de a vegere azert kivagyok. ma mar rutinosabban futottam neki, mert eloszor nagykepuen tekertem az elejen. no meg azt is erdemes eszben tartani, hogy a munkahelyre megyek, es nem edzesen vagyok. csak egy potpolot viszek magammal, a tobbi cuccot nem lenne jo osszeizzadni.

visszafele 7.74kmt mertem, 26.6os (mozgasi) atlaggal, 45m szinttel. ezzel az attetellel elvezetes :) tipikusan olyan 25-30 az utazotempo, 40 fole nem nehez felporgetni.

majd holnap is merek egyet odafele (mas uton "szoktam"), de abban van par km murva, meg erdei szakasz is. poenos a 40cmes kormannyal, meg a 28as slickel, van benne kihivas. felrakom a defektvedos 35os kojekeket azert, mert igy mindig azon parazom, hogy mikor kapok be vmit a kukoricas kozepen.

by at Garmin Connect - Details

Csak abból indultam ki, hogy a 42/18as áttétel az majdnem hajszálra 100as fordulatot ad 30km/h-nál. 90es fordulat kb 27km/h ugyanezen áttételen. Na most lehet, hogy a 46/17 27-el érzésre kényelmes, csak az már nem is tudom, hasra ütve olyan 70 körüli fordulat lehet, ami még síkon is kevés. Ettõl még persze lehet ez a kényelmes. Jó hogy írod a távot, ez azért tényleg nem számít dombnak, de azért még így is úgy gondolom, hogy kevés rá ez a fordulat. A környéken itt az alföld szélén tudok menni 2-3-4 órát 50-100 méter szinttel, és nagyon nem esne jól ilyen alacsony fordulat. Persze nem vagyunk egyformák.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

46/17 dimbi-dombin? Ha ez könnyû, akkor vagy nagyon kemény vagy, vagy én nagyon gyenge. (utóbbi a valószínûbb ) Nálam 42-18 van, szintén hullámos úton járok vele, és néha így is sok :D (30km/h 100as fordulaton) síkon kiváló, de hegyre ritkán megyek vele...

tenyleg nincs sokminden dimbidombi, megneztem garminnal - alig 45m szintet tekertem felfele. odafele viszont van egy kb km hosszu genyo modon emelkedo resz, alig 30m szint, de a vegere azert kivagyok. ma mar rutinosabban futottam neki, mert eloszor nagykepuen tekertem az elejen. no meg azt is erdemes eszben tartani, hogy a munkahelyre megyek, es nem edzesen vagyok. csak egy potpolot viszek magammal, a tobbi cuccot nem lenne jo osszeizzadni.

visszafele 7.74kmt mertem, 26.6os (mozgasi) atlaggal, 45m szinttel. ezzel az attetellel elvezetes :) tipikusan olyan 25-30 az utazotempo, 40 fole nem nehez felporgetni.

majd holnap is merek egyet odafele (mas uton "szoktam"), de abban van par km murva, meg erdei szakasz is. poenos a 40cmes kormannyal, meg a 28as slickel, van benne kihivas. felrakom a defektvedos 35os kojekeket azert, mert igy mindig azon parazom, hogy mikor kapok be vmit a kukoricas kozepen.

by at Garmin Connect - Details

Marseille1990

Marseille1990

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok!

Elég kezdõ kérdésem volna. Össze kellene dobnom s.o.s-ben egy magellan hydra ( csúszópapucsos,szóval ez a része egyszerû ) vázra egy olcsójános télirevaló ss-t. Az elsõ hajtómû a hármas tányérral marad. És itt jönne képbe a kérdés: a középsõ tányér 38, a nagy 48 fogas. Milyen fogaskerék kéne a hátsó kerékre, ha egy tempós áttétet szeretnék? Szóval olyasmit mint egy outi vázra építettnél a 42/14. A 42/16 túl pörgõs, inkább a kényelmesebb haladás 28-30 km/h-val lenne a cél. Elsõdleges cél lenne a nagytányéros használat. Mekkora racsni illene a 48-as fogszámhoz és a szélességre? 2,3 és 3mm-eseket láttam neten, gondolom a lánctól függ? És hol lehet olcsón beszerezni?
Tudom, hogy kókány a hézagolás, meg ne olcsót akarjak, meg satöbbi de ez most egy ilyen lesz.

Szezonra meg lesz egy komolyabb.

A segítségetek elõre is hálásan köszönöm! :)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
egyedul a papucstavolsagra kell ugyelned.bar acel vazakat egy kicsit lehet feszegetni.
lancvonal a hatso fogaskerek allasaval finomhangolhato.

a velosteelt nem ismerem.gondolom olyan mint a regi granat amivel nem sok gondod lehet.
a masik agy egy sturmey agyvalto.regebben volt egy szeriahibas eresztes amit otthon lehetett szervizelni de azert ez eleg gaz egy 16 rugos agytol.
azota nem tudom hogy javitottak e ezen.egyeb parameteret a linkben elolvashatod.

egyebkent ennek a sturmey nek a regi konkurensevel, a sachs duomatical mentem egy evig.imadtam!

regi/hibas agyvaltokat veszek.

adam.83

adam.83

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!
Lassan jön az õszi/téli sáros/latyakos idõ. Ám a tekerést nem szeretném feladni emiatt. Ezért szeretnék építeni egy ss bicót. De valahogy a fixis megoldástól félek. Tetszene a kontrás hátsó agy, de nincs tapasztalatom arról, hogy ezt össze lehet-e ereszteni a fixi/ss vázakkal, hajtómûvekkel, láncokkal.
Így szeretném kérni a segítségeteket, hogy van-e valakinek tapasztalata errõl kérdésrõl, illetve milyen kontrás agy lenne jó.
Találtam ezt és ezt.
Szerintetek?

MakaiMark

MakaiMark

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Sziasztok!
Nagyon elgondolkodtam mostanában egy single speed kerékpár építésén. Kicsit utána néztem a dolgoknak, és azt találtam, hogy a reynolds és a columbus csövekbõl készült biciklik nagyon jó alapok (nagyon könnyû, mégis erõs=élvezetes tekerni vele). Errõl mi a véleményetek? És ha tényleg nagyon jók mi a véleményetek a columbus aelle csöves Bianchi vázakról? Mert errõl semmit nem találtam (elég erõs, elég könnyû, hogy élvezetes legyen?). Elõre is köszönöm a segítségeket!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Dehogy, januari kep. Juliusban mar egy szem ho sincs a hegyeken :D

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
Szeptemberben már ekkora a hó ? :)
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

46/17 dimbi-dombin? Ha ez könnyû, akkor vagy nagyon kemény vagy, vagy én nagyon gyenge. (utóbbi a valószínûbb ) Nálam 42-18 van, szintén hullámos úton járok vele, és néha így is sok :D (30km/h 100as fordulaton) síkon kiváló, de hegyre ritkán megyek vele...

salzburgban tekerek, ahol vannak hegyek (de meg milyenek - gyonyoru! igy egy ev multan is utopiszikus az egesz, gyor utan), de a varoson belul nincsenek igazan szintek. ugy ertettem, hidnak fel, le, stb. a labaim ugyan erosek, de kondim abszolut nincsen, iden vmi 500kmre volt idom a montival, es epp ezert kellett mar nagyon egy bringa. mar csak egy honapot leszek itt, de baromira orulok, hogy tekerhetek.

mar ha az eso engedi - igazi bringaparadicsom lenne, ha nem esne folyamatosan (1.5-2x annyi, mint az esosnek tartott londonban).

az otthoni varosi bringam egy ktm turabico, valtoval (de alig hasznaltam) - direkt megneztem, hogy melyik attetelt hasznalom folyamatosan. sima 2:1es volt, azt ereztem jonak. ehhez kepest, ezt jonak erzem ilyen sub 20as temponal, es 32 kornyeken is. az alacsony fordulat ellenere, nem nehez hajtani. lehet az agressziv geo miatt, passz.

ezt a belvarosban levo hegyrol fotoztam (monchsberg):
https://www.facebook...&type=3

Szafe

Szafe

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
köszönöm ém is válaszokat, mondjuk lehet én vagyok fogalmattlan, de ezek a 100 Nm körüli forgatónyomatékok elég magasak. :OOOOO
kiványcsi leszek meddig fog tartani a kisipari lánckerék...