Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ez valami új ss-deviant örület, hogy csak 3 lánctányér csavart használnak? :) vagy csak lyukas a suszter cipője? :D

IMG_20141001_082201.jpg

http://probike.hu/in...kozas&Itemid=74

A második. :)

A sebesség mindent megold.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.051 hozzászólás

ez valami új ss-deviant örület, hogy csak 3 lánctányér csavart használnak? :) vagy csak lyukas a suszter cipője? :D

IMG_20141001_082201.jpg

http://probike.hu/in...kozas&Itemid=74

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

igen, éppen néztem, hogy magától lealkudta 10%-kal. :) az egyenes alu villától, illetve annak hatásától (vázra és pilótára egyaránt) tartok én is. kicsit amolyan "rétegmodellnek" tűnik nekem ez a cannondale. tipikus második, harmadik bringa a garázsban a fulltelós, karbon, csillió dolláros/eurós canga(k) mellé, amibe úgysem fog 1-2ezer km-nél több kerülni egy évben, azt is csak langyos tempóban, vagy télen hóban-latyakban. így meg vígan túléli azt a pár évet, amíg rá nem jön a boldog első tulajdonos, hogy tulajdonképpen felesleges neki és elpasszolja. onnan meg már úgysem él a gari... :)

nem tűnik egyszerűnek a láncfeszesség beállítása:

http://simplyseanie....-eccentric.html

a csúszópapucs nekem szimpibb, egyenes aluvillám meg van, őszintén nem tudom, van-e különbség az acélhoz képest (most már az is van). ja de, a súlya.

a fehér menő! :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

igen, éppen néztem, hogy magától lealkudta 10%-kal. :) az egyenes alu villától, illetve annak hatásától (vázra és pilótára egyaránt) tartok én is. kicsit amolyan "rétegmodellnek" tűnik nekem ez a cannondale. tipikus második, harmadik bringa a garázsban a fulltelós, karbon, csillió dolláros/eurós canga(k) mellé, amibe úgysem fog 1-2ezer km-nél több kerülni egy évben, azt is csak langyos tempóban, vagy télen hóban-latyakban. így meg vígan túléli azt a pár évet, amíg rá nem jön a boldog első tulajdonos, hogy tulajdonképpen felesleges neki és elpasszolja. onnan meg már úgysem él a gari... :)

Ha egyeneskormányos SS-re fájna a fogam vagy nem XL-es vállú Lefty-m lenne, már elhoztam volna. Az aluvilla miatt sem problémáznék, kell valami 2,4"-es gumi 1 bar körüli nyomáson, többet számít, mint egy cromo villa.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.051 hozzászólás

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás

Ma már "csak" 135 000 Ft, annyit ér: http://apro.bikemag....bi-l240724.html

Én soha nem tudtam hova tenni ezt a modellt, "profibb" SS MTB-t sem nagyon építettek belőle (gugli-n néztem, felszereltségre értem). 

A villa szerintem biztosan kemény lehet (alu váz+egyenes alu villa alapján), új korában is néztem csak a fehér nálam nagyon nem játszik. Egy karbon kormány sokat segíthet.  

karakoram módosította - 2014. július 10. - 14:58

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

az inbred helyére nézegetek egy használt bringát, full-merev, alu váz+alu villa 29er ss. földutakra, sima erdei utakra, minimális köves-gyökeres résszel lenne a terep. kicsit félek az alu merevvilla és alu váz kombinációjától, régen volt már alu vázam. mennyire jó ötlet egy ilyen? főleg használtan? nagyon zsákbamacska?

nemtom, de majd meséld el :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.051 hozzászólás

a linket persze jól kihagytam:

http://apro.bikemag....i-l239956.html#

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.051 hozzászólás

az inbred helyére nézegetek egy használt bringát, full-merev, alu váz+alu villa 29er ss. földutakra, sima erdei utakra, minimális köves-gyökeres résszel lenne a terep. kicsit félek az alu merevvilla és alu váz kombinációjától, régen volt már alu vázam. mennyire jó ötlet egy ilyen? főleg használtan? nagyon zsákbamacska?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.051 hozzászólás

azt írja a tulaj, hogy ali-alig kell utána állítani és kb örökké tart. :)

905539d1404394964-how-long-should-ss-cha

HKK 40

• donciccio és zscs kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.051 hozzászólás

El kell keserítselek. Én amióta SS-el megyek (csúszópapucsos), rettegek minden kerékcserét. Mert általában tizedikre adja csak ki, hogy egyenesen van benn a kerék, meg elfogadható a láncfeszesség. :)

nem fogok szomorkodni, nekem csak akkor van ilyen gondom, ha fogaskereket cserélek vagy bármi miatt le kellett szedni majd visszatenni azt. miután beállt a helyére, a feszítés már könnyen megy és az egyenessel sincs különösebb gondom. a mostani lánccsere esetében is inkább a hülyeségem (látható volt, hogy majdnem biztosan nem lesz jó a hossz, de azért megpróbáltam-nem jött be) volt a szívás oka.

páran  felhördülnek majd, de azt is elárulom, hogy gyorszár (XT) tartja a kereket és nem mozdul el, még chain-tug nélkül is jó volt. pedig közel fél évnyi használat van benne. biztos kevés a nyomaték. :D

Kisherceg módosította - 2014. július 04. - 17:34

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

El kell keserítselek. Én amióta SS-el megyek (csúszópapucsos), rettegek minden kerékcserét. Mert általában tizedikre adja csak ki, hogy egyenesen van benn a kerék, meg elfogadható a láncfeszesség. :)

feltettem a szép új pc850-es láncot. bejött amitől tartottam, a 34-18-hoz az eddigi lánchossz rövid. még éppen fel tudtam tenni, de feszült teljesen előretolt keréknél is. leszedni meg külön élmény volt.... :( mindenesetre visszatettem a 34-17-et, így oké a cucc, gondolom kicsit úgyis nyúlik a lánc, akkor mehet a 18-as fog ismét. viszont: a 17-es lötyög kicsit az agyon, hol feszes, hol laza a lánc, pont fél hajtókarfordulatonként. szerencsére egy-két megfelelő pozícióba (legfeszesebb) állított erősebb pedálra történő ráugrással szépen kisimult. már csak újra be kellett állítani a feszességet, féket is beállítani és voilá, készen is vagyunk, alig egy óra volt. az ss az egyszerű megoldásokról szól. :D meg a vudu varázslatokról....

menni még nem mentem vele, ha ledob, beborítom az árokba és áttérek a horgászatra...

Aske módosította - 2014. július 04. - 17:15

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

feltettem a szép új pc850-es láncot. bejött amitől tartottam, a 34-18-hoz az eddigi lánchossz rövid. még éppen fel tudtam tenni, de feszült teljesen előretolt keréknél is. leszedni meg külön élmény volt.... :( mindenesetre visszatettem a 34-17-et, így oké a cucc, gondolom kicsit úgyis nyúlik a lánc, akkor mehet a 18-as fog ismét. viszont: a 17-es lötyög kicsit az agyon, hol feszes, hol laza a lánc, pont fél hajtókarfordulatonként. szerencsére egy-két megfelelő pozícióba (legfeszesebb) állított erősebb pedálra történő ráugrással szépen kisimult. már csak újra be kellett állítani a feszességet, féket is beállítani és voilá, készen is vagyunk, alig egy óra volt. az ss az egyszerű megoldásokról szól. :D meg a vudu varázslatokról....

menni még nem mentem vele, ha ledob, beborítom az árokba és áttérek a horgászatra...

:) A kezdők bénázása. Mindenki átesik rajta. 2 perc alatt kiveszem és visszarakom a kereket.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.051 hozzászólás

• donciccio kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.051 hozzászólás

köszi.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ezek szerint ideje új láncot vennem?

nyolcasból mit érdemes?

Igen.

PC-850

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.051 hozzászólás

A tünetek alapján nyúlott a lánc az új lánckerékhez. Nem kéne, hogy az legyen, de lehet az új lánckerék kicsit pluszosra sikerült, kopott volt a szerszám, ami csinálta.

ezek szerint ideje új láncot vennem?

nyolcasból mit érdemes?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ördögűzéshez kérnék segítséget. feltettem hátra egy foggal nagyobb fogaskereket. azóta kétszer mentem vele, mindkétszer ledobta a láncot, mindkétszer nagyobb megindulásnál. ugyanaz a lánckerék, ugyanaz a lánc (8-as, a 075-ös nyúlásmérő már belemegy ) van fenn, csak a fogaskerék új. láncvonal jó. mi lehet a láncleesés oka?

A tünetek alapján nyúlott a lánc az új lánckerékhez. Nem kéne, hogy az legyen, de lehet az új lánckerék kicsit pluszosra sikerült, kopott volt a szerszám, ami csinálta.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.051 hozzászólás

ördögűzéshez kérnék segítséget. feltettem hátra egy foggal nagyobb fogaskereket. azóta kétszer mentem vele, mindkétszer ledobta a láncot, mindkétszer nagyobb megindulásnál. ugyanaz a lánckerék, ugyanaz a lánc (8-as, a 075-ös nyúlásmérő már belemegy ) van fenn, csak a fogaskerék új. láncvonal jó. mi lehet a láncleesés oka?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Nem esik le hátul a lánc.

Szóval semmi értelme. :D Még sosem esett le hátul a láncom egysebességesen, feszítős megoldásnál sem.