Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed

- - - - -

• Please log in to reply
3052 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,051 posts

19T talpas lánckereket hol lehet kapni, olyat, ami nem aranyáron (pl, on-one, surly) elérhető?  Most ilyet használok, de csak 18T-ig van

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

end.re:

end.re:

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
  • LocationBP

30<NW=SS>20

IMG_2083.JPG

IMG_2078.JPG

.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,051 posts

Nekem elvileg van egy FSA alu 32esem elfekvőben, nem sokat használtam, mert az Inbredre már az acél 32es On-One tál került. Ha érdekel, utánanézek.

előkerült?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,051 posts

Nekem elvileg van egy FSA alu 32esem elfekvőben, nem sokat használtam, mert az Inbredre már az acél 32es On-One tál került. Ha érdekel, utánanézek.

érdekel!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

a truvat láttam német webshopokban, de olyan kellene, amit tényleg lehet is itthon kapni. (ált. ebike-ot nézem, azt hiszem az elég jó indikátor.) 10 euronyi postaköltséggel már kérdéses a dolog költséghatékonysága.

dingi lenne, 32/18&34/16, ezért a 32.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,051 posts

a truvat láttam német webshopokban, de olyan kellene, amit tényleg lehet is itthon kapni. (ált. ebike-ot nézem, azt hiszem az elég jó indikátor.) 10 euronyi postaköltséggel már kérdéses a dolog költséghatékonysága.

dingi lenne, 32/18&34/16, ezért a 32.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

32-es alu ss tányért mit lehet itthon kapni? eddig semmit nem találtam, de biztosan én vagyok helikopáter.

Truvativnak vannak 104mm lyukkörrel SS tányérjai alu kivitelben és viszonylag emészthető áron, a forgalmazónál próbálj érdeklődni. Német webshopokban ~18 EUR körül mozog a 33t (tehát nem 32t), acél verzió ~13 EUR, hazai ár passz...

Kizárólag 32t méret?

Edited by zscs, 2015. January 27. - 07:09.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,051 posts

32-es alu ss tányért mit lehet itthon kapni? eddig semmit nem találtam, de biztosan én vagyok helikopáter.

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 posts

Közben találtam itthon is hasonlót, XLC fantázianéven http://www.xlc-parts...177,detail.html

Próba cseresznye..

Sajnos a csúszópapucs nem kivitelezhető.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Szaisztok!

Láncfeszítő ügyben szeretnék tanácsot.

SS montit építek, eredtileg egy levetett Alfine láncfeszítőt szerettem volna használni, de sajnos annak nem jó a láncvonala. Nem tudom annyira kihozni, hogy jól fusson a lánc.

Szabadonfutós hátsó agy van kihézagolva, patent láncvonal esetén a hátsó lánckerék kb a 2. legkisebb lánckerék helyére kerül.

Milyen láncfeszítőt érdemes venni? Ezekkel pl van tapasztalata valakinek: http://www.superstar...in-singlespeed/ ?

Nem ragaszkodom a 2 váltógörgős verzióhoz, a lényeg hogy megfelelően feszítsen és ne essen le állandóan a lánc terepen.

Ötleteket szivesen fogadok :)

Ilyet használtam egy nagyon rövid ideig, az első és még 26-os, SS-re alakított montimon: http://www.superstar...roller-type.htm

Más márkanév alatt ugyanezt forgalmazzák itthon is, aprón is láttam már 2-3e HUF körüli áron. Ha jó a láncvonal, működik, bár nem olyan bolondbiztos, mint egy jól beállított csúszó papucsos rendszer. Utóbbival ~3 hónap, de legalább 1000 km használat során egyetlen láncleesésem sem volt.

Szóval, ennél egyrészt az lehet a gond, hogy a hátsó fogaskerékre nem 180+ fokban ível át a lánc (félkör + ugye pár fog még belelóg a lánc réseibe), hanem valamivel kisebb felületen érintkezik a fogaskerék és a lánc. Ha hátrafelé tekersz és mondjuk oldalirányú terhelés alatt lenne a lánc (ugratásnál például), szerintem könnyen lefordulhat. Jártam már így 1x, még a 26-os géppel. A másik probléma a görgő lehet, ami enged egy kis oldalirányú mozgást a láncnak, mivel oldalra nem fogja azt szorosan. Az előbb említett probléma előfordulásának valószínűségét ez kicsit még tovább erősítheti. Sajnos ez a hátránya, hogy jobbra-balra nem a görgő mozgatható, mint például ennél: http://www.superstar...ed-bearings.htm

Csak utóbbi állítólag könnyen szétesik... (ilyet nem próbáltam)

Edited by zscs, 2015. January 24. - 12:19.

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 posts

Szaisztok!

Láncfeszítő ügyben szeretnék tanácsot.

SS montit építek, eredtileg egy levetett Alfine láncfeszítőt szerettem volna használni, de sajnos annak nem jó a láncvonala. Nem tudom annyira kihozni, hogy jól fusson a lánc.

Szabadonfutós hátsó agy van kihézagolva, patent láncvonal esetén a hátsó lánckerék kb a 2. legkisebb lánckerék helyére kerül.

Milyen láncfeszítőt érdemes venni? Ezekkel pl van tapasztalata valakinek: http://www.superstar...in-singlespeed/ ?

Nem ragaszkodom a 2 váltógörgős verzióhoz, a lényeg hogy megfelelően feszítsen és ne essen le állandóan a lánc terepen.

Ötleteket szivesen fogadok :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,051 posts

köszönöm!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

köszi! a kis fogszámkülönbség kb mit jelent? 32-18/34-16 működőképes lehet?

Igen. 0,6 mm a láncvillahossz különbség, annyi, hogy kicsit jobban fog lógni a lánc 32-18-ban. Előbb rosszul írtam, a nagyobb áttételen lesz feszesebb lánc.

A sebesség mindent megold.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,051 posts

köszi! a kis fogszámkülönbség kb mit jelent? 32-18/34-16 működőképes lehet?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

a dingle-speed konfignál hogyan működik a sebességváltás? lazán kell hagyni kicsit a láncot és egyszerűen a kisebb fogszám felé eltérítve a láncot leugrik, aztán a másik párosnál felugratni a nagyobb fogszámra? vagy lazítani kell a láncot (keréktengely/excenter) a művelethez minden esetben?

Lazítás nélkül is működik. Ha nincs túlfeszítve a lánc akkor általában van annyi lógása, hogy le tudod ugrasztani hátul, utána felteszed elöl, aztán hátul. Viszont láncfeszesség állítás nélkül csak kis fogszámkülönbségű rendszerek működnek dingle-speed-nél, mert ahogy növeled a két lánckerék közti különbséget annál hosszabb lánc kell. Értelemszerűen a kisebbik áttételen lesz feszesebb a lánc.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,051 posts

a dingle-speed konfignál hogyan működik a sebességváltás? lazán kell hagyni kicsit a láncot és egyszerűen a kisebb fogszám felé eltérítve a láncot leugrik, aztán a másik párosnál felugratni a nagyobb fogszámra? vagy lazítani kell a láncot (keréktengely/excenter) a művelethez minden esetben?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

ez valami új ss-deviant örület, hogy csak 3 lánctányér csavart használnak? :) vagy csak lyukas a suszter cipője? :D

IMG_20141001_082201.jpg

http://probike.hu/in...kozas&Itemid=74

percekig kerestem, hogy van az a csillag eltörve, mire megláttam, hogy a csavarról beszéltek :) amióta én is elhagytam egyet, menetrögzítőzök. meg köszörülés helyett veszek egytányéroshoz valót..:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

én azt hittem váltáskönnyítés miatt van...:)

• Kisherceg likes this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A Probikeban nem találtak egy csavart ? Gratulálok. Holnap viszek nekik egyet. :P

Könnyű elhagyni ezeket a rövid csavarokat, nálam is mindig van egy tartalékban.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,672 posts

A Probikeban nem találtak egy csavart ? Gratulálok. Holnap viszek nekik egyet. :P

Marci