ezeket elkoptatod csontig, cserélsz pofát, az is így fog elkopni.
valamilyen szinten mindig így kopik.
beállítási probléma nincsen nagyon, hisz párhumamosan kopik a fékfelület a tárcsával, ami merõleges meg párhuzamos meg etc...
szal jol van beállítva, középen van a tárcsa is, csak egy picit erõsebben tolja az egyik oldali pofát a dugattyú.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:41
Írta 2006. február 25. - 15:20
Írta 2006. február 25. - 15:18
Hát ez szomorú Új betétek megoldják a beállítási problémát?
Írta 2006. február 25. - 15:10
szinte minden fékben azon az oldalon nyomja jobban a dugattyút az olaj, amelyik en a fékcsatlakozás van
természetes jelenség:\
természetes jelenség:\
Írta 2006. február 25. - 15:08
Érdekes problémával szembesültem ma. Az elsõ fékemet nem lehetett rendesen belõni, mindenképpen súrlódott a tárcsa a betétekhez. Lekaptam a féket és meglepetésemre ez a látvány fogadott:
Jól látszik, hogy a betétek teljesen asszimetrikusan koptak és a belsõ pofa ráadásul mintha ferdén is állna. (felül kopottab mint alul) Mi lehet ennek az oka? LX fékrõl van szó
Jól látszik, hogy a betétek teljesen asszimetrikusan koptak és a belsõ pofa ráadásul mintha ferdén is állna. (felül kopottab mint alul) Mi lehet ennek az oka? LX fékrõl van szó
Írta 2006. február 24. - 23:39
Sziasztok Nagymesterek!
Vásárolnék a px-emre Avid Juicy 5-ös fékeket. Jelenleg a gyári RST csoda van a gépben és még pár hónapig marad is. Kérdés: bírná a 185 mm-es tárcsát, vagy maradjak a 160 mm-esnél?
Másik hülye kérdés: megvegyem most a 2005-ös fékeket, vagy várjam meg a 2006-os szériát (mert az biztos szebb, jobb, olcsóbb, stb.), vagy tökmindegy?
Köszi, g
Vásárolnék a px-emre Avid Juicy 5-ös fékeket. Jelenleg a gyári RST csoda van a gépben és még pár hónapig marad is. Kérdés: bírná a 185 mm-es tárcsát, vagy maradjak a 160 mm-esnél?
Másik hülye kérdés: megvegyem most a 2005-ös fékeket, vagy várjam meg a 2006-os szériát (mert az biztos szebb, jobb, olcsóbb, stb.), vagy tökmindegy?
Köszi, g
Jegyeket, bérleteket!
Írta 2006. február 24. - 22:50
Hayes? Akkor csak kinyitod alul, behúzod a kart addig amíg teccik, aztán meghúzod alul. A vákuumteret meg csak kitölti valami...
"A patentzár nem 1 erõviselõ szempont" Semetei Rándor
Írta 2006. február 24. - 22:31
Nem ugyanaz, mert itt ha beljebb állítom a fékkart, akkor a nyomáspont is arányosan beljebb kerül. És akármennyire tekerem be a fékkarút nem lesz több fél centinél. Ki lehet engedni belõle, mostmár naggyából tudom hogy hogyan.
Írta 2006. február 24. - 22:04
az ugyanaz hidraulikus fékeknél.....
kiengedni ne akarjál mert csak fellevegõsíted...
Ugye a pofák meg a tárcsa még véletlenül sem volt a környéken?!
kiengedni ne akarjál mert csak fellevegõsíted...
Ugye a pofák meg a tárcsa még véletlenül sem volt a környéken?!
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe
Írta 2006. február 24. - 21:57
Azzal csak a fékkartávolságot lehet állítani a nyomáspont változtatása nélkül.
Írta 2006. február 24. - 21:38
a fékkaron állíthatod ezt egy kis imbusszal...
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe
Írta 2006. február 24. - 21:13
Ezt nem értem, felül elzártam, alul engedtem ki cseppenként olajat, és ugyanolyan kemény maradt. Ugye ettõl nem levegõsödött fel? Még ma meg kéne csinálnom, hogy ne fél centi legyen a fékkar útja.
Írta 2006. február 24. - 19:24
Sikerült légteleníteni, de szerintem túl is lett töltve. A kérdésem, hogy alul vagy felül engedjek ki belõle. Egyékbént így túlttöltve mintha szarabbul fogna a fék, létezik ez, vagy ráfolyt valami olaj a betétre?
Írta 2006. február 24. - 17:01
Írta 2006. február 24. - 15:02
Írta 2006. február 24. - 07:34
Írta 2006. február 23. - 23:54
nékem volt Deore is meg HS33 is
és sztem a HS33 bármilyen idõben kenterbe veri a Deore-t
a tárcsa elõnyét inkább abban látnám
h a HS33-hoz képest, ha az nem közvetlen Magura konzolos, könnyebb felszerelni és beállítani
tárcsás, azaz fõszabály szerint jobb felnit lehet hozzá használni
és nem kell a legkisebb 8-asnál is centrírozgatni a kereket
cserébe plusz súly
és sztem a HS33 bármilyen idõben kenterbe veri a Deore-t
a tárcsa elõnyét inkább abban látnám
h a HS33-hoz képest, ha az nem közvetlen Magura konzolos, könnyebb felszerelni és beállítani
tárcsás, azaz fõszabály szerint jobb felnit lehet hozzá használni
és nem kell a legkisebb 8-asnál is centrírozgatni a kereket
cserébe plusz súly
Írta 2006. február 23. - 23:05
10k maga nem rossz ár egy julie-ért, de fékerõben biztos nem lesz ott, mint a jó öreg hs33, maximum esõs idõben, mert ott a felnifék elvérzik, a tárcsa meg nem.
szóval ha csak valami kifejezetten szoftos felhasználásra kell, akkor oké, mert hát mégiscsak, optika rulez.
de ha használhatóság is lényeges, akkor inkább mellétennék még vagy 10 ezret kb, és valami használt deore fékre vadásznék.
szóval ha csak valami kifejezetten szoftos felhasználásra kell, akkor oké, mert hát mégiscsak, optika rulez.
de ha használhatóság is lényeges, akkor inkább mellétennék még vagy 10 ezret kb, és valami használt deore fékre vadásznék.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. február 23. - 22:45
pedig ami a fékerõt illeti, kevés olcsó fék veszi fel a versenyt a hs33al!
szóval ha csak emiatt cserélnél, inkább ne tedd
ha hajlandó vagy egy "kis" erõt feláldozni az univerzálisság oltárán, megéri
de ha erõsebbet és tárcsát akarsz, sajnos 2-3szor mélyebben kell a zsebbe nyúlnod legalább
szóval ha csak emiatt cserélnél, inkább ne tedd
ha hajlandó vagy egy "kis" erõt feláldozni az univerzálisság oltárán, megéri
de ha erõsebbet és tárcsát akarsz, sajnos 2-3szor mélyebben kell a zsebbe nyúlnod legalább
Írta 2006. február 23. - 22:00
Ne keseríts el már egészen átéltem a dolgot.
Igen jó régi felnifékeim vannak.
Igen jó régi felnifékeim vannak.
Írta 2006. február 23. - 21:46
hááát.. ennyiért olcsó, de ne várj tõle sokat
a race line hs33at takar? csak mert gustavból is van, ha jól tudom és az tuti megfog...
a hs33 tuti erõsebb mint a julie, szóval emiatt ne cseréld le
inkább hayes, shimano, AVID
a race line hs33at takar? csak mert gustavból is van, ha jól tudom és az tuti megfog...
a hs33 tuti erõsebb mint a julie, szóval emiatt ne cseréld le
inkább hayes, shimano, AVID