Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Persze, mentem vele pár kilómétert.biggrin.png

Nem voltam még nagyobb lejtő közelében és vész fékeznem sem kellett.

Még nem blokkolta a kereket, de nem is nagyon erőltettem, mert ez nélkül is megálltam simán.

Határozottan tetszik, nem bántam meg a vételt, nem csalódtam. Már el is adtam a régit.

Tényleg nagyon jól beállítható, testre szabható. Már játszottam vele egy csomót.

Hangja nincs, illetve egyszer hallottam a legelső alkalommal valami "nyöszörgést", de egyelőre nem zenél.

Plusz pont a rugóerő állításnak, én nagyra értékelem. Finom, lágy a karok húzása (nálam), már-már "hidrós" érzés.biggrin.png

Már most jobban elégedett vagyok vele, mint az előzővel.

De egészen biztos, hogy még nem kopott be teljesen, kb. 10-15km mentem vele, direkt fékezgettem, akkor is ha nem kellett.

Az előző tapasztalata alapján több idő és vagy km kell neki. Meg a hosszabb lejtős fékezések után kezdett határozottabb lenni a fékerő.

Bár úgy gondolom betét, tárcsa függő is.

Úgyis "jövök" még, beszámolok róla.... wink.png smile.png

talpfa módosította - 2024. október 28. - 10:34

• Kisherceg kedveli ezt

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Na, kipróbáltad végre? smile.png

Persze, mentem vele pár kilómétert.biggrin.png

Nem voltam még nagyobb lejtő közelében és vész fékeznem sem kellett.

Még nem blokkolta a kereket, de nem is nagyon erőltettem, mert ez nélkül is megálltam simán.

Határozottan tetszik, nem bántam meg a vételt, nem csalódtam. Már el is adtam a régit.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás
Na, kipróbáltad végre? :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Szóval, újra itt....smile.png

Megérkezett a fék, a hétvégén fel is szereltem.

Nagyon keveset mentem vele, csak az utcában fel alá, próbakörök.

Első tapasztalatok

Megszűnt a reszelős érzés, finom és könnyű a karok mozgása.

Még nem blokkoltam a kerekeket, erősen fékeztem, határozottan lassultunk.

Ezt még még bőven koptatós kategória lesz, az előző fék tapasztalata alapján.

Jól adagolható a fék, tetszik a modulációja, mintha az Avid V-fékjeimmel mennék.

Nem az a "csiki-csukis" kategória eddig. Én szeretem ezt az érzést, mikor nem azonnal harap a fék.

Felszereltem a bovden feszesség állítót is.

A gyári Sram bronz kupakot használtam, simán ráment a hosszanti szálas Jagwire KEB-SL házra.

(mintha azt írtátok a fórumon, hogy csak a POP kupak menne rá..?!?)

Illetve a felső bovdenvég kupak, ami az állítható részébe megy, az műanyag. Mást nem is tudnék rá rakni, mivel ez való (adták) hozzá.

Majd figyelgetem a bovdenezésnél, hogy bírja a hosszanti szálas házat?!?

Azt néztem a hátsó fék esetén, hogy a BB7-MTN változatot, ha akartam se bírtam volna feltenni, mivel a kar bele érne a vázba (lásd a képet).

Egyébként bőven elfér a sarkamtól a fék, viszont a csavarokhoz szűkös a hozzá férés, még jó, hogy alap a gömbfejű imbuszkulcs nálam.

Hát röviden ennyi. Pár gyors fotót lőttem...smile.png

27342930_52ce4d423883c9157c30fe5c230419827342928_f4211e9aaf829b4d0e50b630cd3626c27342932_992eb59b236a36191a421d02cd1d47327342926_8c1cedb4cee14b18d66446c247363c9

• Kisherceg és Rabbit kedveli ezt

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Akkor most pár hétig on-hold a projekt?

Hát azért remélem nem kell olyan sokat várni?!

A mai nap, meg is kapták a vissza küldött féket. A legalább is a nyomkövetési szám alapján, sikeresen célba ért.

Remélem minél hamarabb jóvá írják, hogy le tudjam adni a rendelést.

Várakozó állásponton vagyok.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás
Akkor most pár hétig on-hold a projekt? 😕

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Bike24-en küldtem vissza így POC térdvédőt és visszautalták pár hét múlva a szállítási költséggel együtt.

Bikeinn -ről vásároltam korábban kormányszár átalakítót, küldtek valami rozsdás acél vackot (alu helyett), teljesen mást, mint ami a képen volt.

A doboz bontás után, azonnal ment a reklamáció részemről.

Kicsit nehézkes volt velük a kommunikáció (tipikus dél-európai módra), de vissza utalták a szállítási költséggel együtt a termék árát és a terméket sem kellett vissza küldenem.

talpfa módosította - 2024. október 03. - 08:29

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás
Bike24-en küldtem vissza így POC térdvédőt és visszautalták pár hét múlva a szállítási költséggel együtt.
  • Kisherceg kedveli ezt

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

A vissza küldés ingyenes volt. Most délután fel is adtam a postán, természetesen csak a rosszat.

Már többször vásároltam tőlük, de még soha nem kellett vissza küldenem semmit.

Változatlanul nem kaptam választ tőlük, leszámítva az automata vissza térítésről az emailt....

A webshopban már be is raktam a kosárba "csere" darabot. Ha megkaptam a vissza térítést, újra megveszem.

Tuti, hogy újból fizetem a 15 eur-t! Szerencsém lesz, ha a szállítási költséget is vissza térítik, de nem számítok rá.

Láttam idehaza az apróban az alap változatot... a színe miatt választottam a feketét. Így ez most nem opció.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás

A golyó pályára tippelek én is.

Ha vissza nyomom kézzel, akkor vissza ugrik a helyére, de így ez akkor sem okés.

Oké, hogy a bovden tartaná, de akkor sem szabadna, hogy így működjön.

Szerintem ahogy feszíti vissza a rugó, random esetekben szétnyílik a golyóknál (nem elég mély a horony a golyóknál?) és be is csúszik a dugattyú.

Ha előre nyomom a kart, akkor vissza ugrik a kar is, meg a dugattyú is.

Nem válaszoltak még semmit, pedig külön képet is küldtem nekik emailben, amit ide be is raktam.

Nem is tudom, hogy érdemes e a válaszukra várni, mivel az oldalukon megtaláltam, hogy nincs csere, automatikus vissza térítés van.

Ahogy rányomtam a "visszatérítés gombra", már egyből küldte nyomtatásra, megcímezve készen, amit a dobozra kell ragasztani.

Ahogy megkapták az árut, elméletileg vissza is térítik az árát és a webáruházból újra meg kell vennem....

végülis, akkor az újravásárlás miatti postát bukod? persze az sem kevés. sad.png  vagy a visszaküldést is te fizeted?

megrendelted már az újat? gondolom, csak a hibás megy vissza. smile.png

edit: mondanám, hogy küldd vissza a hibásat, aztán nézz be az apróba, csak a "színe" nem lesz jó... :/

Kisherceg módosította - 2024. október 02. - 16:25

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Az ok hogy visszaküldöd nekik, ők visszaadják a pénzt és megrendeled újra. De a postaköltség (kiküldés+megrendelés) az neked bukó, ugye?

Marci

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

uhhh, sajnálom, ez lehangoló. sad.png kb úgy néz ki, mintha egy mtn változat lenne, félrematricázva....

nem láttam még ilyet, nem is értem. elsőre azt mondanám, hogy a kar "el van rakva" a nyomórúd tengelyén, de az 60 fok lenne, a képen lényegesen kevesebbnek tűnik, kb 15 fok.

annak alapján, amit írtál, hogy nem egyből ugrik hátra, arra tippelnék, hogy a két golyópálya valami miatt nem tudja megfogni a golyókat (és a kart) a pálya végén. emiatt ugrik beljebb a dugattyú. 

remélem, gyorsan küldik a cseredarabot! 

A golyó pályára tippelek én is.

Ha vissza nyomom kézzel, akkor vissza ugrik a helyére, de így ez akkor sem okés.

Oké, hogy a bovden tartaná, de akkor sem szabadna, hogy így működjön.

Szerintem ahogy feszíti vissza a rugó, random esetekben szétnyílik a golyóknál (nem elég mély a horony a golyóknál?) és be is csúszik a dugattyú.

Ha előre nyomom a kart, akkor vissza ugrik a kar is, meg a dugattyú is.

Nem válaszoltak még semmit, pedig külön képet is küldtem nekik emailben, amit ide be is raktam.

Nem is tudom, hogy érdemes e a válaszukra várni, mivel az oldalukon megtaláltam, hogy nincs csere, automatikus vissza térítés van.

Ahogy rányomtam a "visszatérítés gombra", már egyből küldte nyomtatásra, megcímezve készen, amit a dobozra kell ragasztani.

Ahogy megkapták az árut, elméletileg vissza is térítik az árát és a webáruházból újra meg kell vennem....

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás

annak alapján, amit írtál, hogy nem egyből ugrik hátra, arra tippelnék, hogy a két golyópálya valami miatt nem tudja megfogni a golyókat (és a kart) a pálya végén. emiatt ugrik beljebb a dugattyú. 

ez pedig - szerintem - akkor lehet, ha a féktestben lévő golyópálya rosszul van a helyén, vagy a 12:37-nél bekerülő alátét hiányzik. szerintem. de valójában úgyis az számít majd, hogy a bike-components mit válaszol. :(

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás

uhhh, sajnálom, ez lehangoló. sad.png kb úgy néz ki, mintha egy mtn változat lenne, félrematricázva....

nem láttam még ilyet, nem is értem. elsőre azt mondanám, hogy a kar "el van rakva" a nyomórúd tengelyén, de az 60 fok lenne, a képen lényegesen kevesebbnek tűnik, kb 15 fok.

remélem, gyorsan küldik a cseredarabot! 

Kisherceg módosította - 2024. október 02. - 14:36

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Help!!!

Mi lehet a probléma?

Az egy nyomatékkar, nagyon hátramegy, az alaphelyzethez képest. Lásd a képeken.

De nem egyből, hanem teljesen véletlen szerűen, meg ha kézzel oldalról megnyomkodom, pici rugó kattanás és hátra csapódik és ezzel együtt benyomja a dugattyút is.

Fel sem szereltem, csak kézzel működtetve.

Szétszedtem, de semmi rendelleneset vagy hibás alkatrészt nem találtam.

Sikerült megérteni a működését, de azt nem sikerült, hogy mi okozza a nyomatékkar hátra "csapódását?

Csak az egyik fék csinálja, a másik nem, az szuper.

Szóval szomorú vagyok, felvettem a kapcsolatot a webáruházzal, még nincs válasz.

Jó lenne ha nem kéne vissza küldenem, aztán újból megvenni megint...sad.png

27337122_2c721cfc698f8a064d08239d0696f9b27337120_f885ee070fc0dcfc8d64d1f383883d5

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Lehet, csak a "classic look" miatt emelik ki, hogy csillognak a csavarok. biggrin.png

Jaja, a rozsdásodó V-fékeikre emlékszem, bár nekem nem volt. #csakabr-m600 biggrin.png

Jahhh! Értem márketing.biggrin.png

Csili-vili fekete, ja meg rozsdamentes is, ennyi pénzért.

Egyébként lehet a másik is (tied is az), csak az nem csili-villi és "csak" régi classic logós.

Mindegy is, ahogy időm engedi, neki állok, felszerelem és jöjjön a "csoda"..!biggrin.png

talpfa módosította - 2024. október 01. - 11:02

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás

Ez lenne a normális, hogy nincs rozsda......

Csak fura, hogy a gyártó külön kiemeli a Road S esetén, mint valami "extrát", hogy rozsdamentes alkatrészek....

Ezek után azt gondolnám, hogy miért: a Road esetén nincs ilyen "extra"???

Kb. 30 ezres fék esetén ez alap kellene, hogy legyen.

Egyébként az Avid V fékek gyengéje is a korrózió védelem, a rugók, csavarok nem rozsdamentesek és hiába festett, meg krómozott, aki dagonyázott vagy télen közlekedett vele,

hamar meglátszott rajtuk az idő vasfoga. Kifejezetten figyeltem erre, mindig "suvickoltam" az Avid fékpillangókat.

Lehet, csak a "classic look" miatt emelik ki, hogy csillognak a csavarok. :D

Jaja, a rozsdásodó V-fékeikre emlékszem, bár nekem nem volt. #csakabr-m600 :D

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

...edit helyett: még coastkid sem panaszkodik, pedig nála azért lenne helye a rozsdának:

https://coastkid.blo...or beach riding

Ez lenne a normális, hogy nincs rozsda......

Csak fura, hogy a gyártó külön kiemeli a Road S esetén, mint valami "extrát", hogy rozsdamentes alkatrészek....

Ezek után azt gondolnám, hogy miért: a Road esetén nincs ilyen "extra"???

Kb. 30 ezres fék esetén ez alap kellene, hogy legyen.

Egyébként az Avid V fékek gyengéje is a korrózió védelem, a rugók, csavarok nem rozsdamentesek és hiába festett, meg krómozott, aki dagonyázott vagy télen közlekedett vele,

hamar meglátszott rajtuk az idő vasfoga. Kifejezetten figyeltem erre, mindig "suvickoltam" az Avid fékpillangókat.

talpfa módosította - 2024. október 01. - 10:24

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

keskenyebb kivitel? úgy érted, a promax szélesebb mint a bb7?

Igen. Szemre egyértelműen szélesebbnek tűnik a Promax, mint a BB7.

Még nem volt időm felszerelni, de meg is nézem otthon.......

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.024 hozzászólás

Ez keskenyebb kivitel, mint a gyári Promax fékem.

Úgyhogy plusz pont már csak ezért is.

keskenyebb kivitel? úgy érted, a promax szélesebb mint a bb7?

Kisherceg módosította - 2024. október 01. - 09:07