Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
a hullámos elméletileg jobban tisztítja a vizet a tárcsáról..sztem ebben van vmi igazság..kipróbáltam..nemsokkal jobb de azér...
sztemmindenkép használtat vegyél..ezek az új aligator cuccok háát...nagy divat lesz elõre érzem..de inkább egy avid tárcsa /nekem van használatlan avidom ha kéne vkinek/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jah, 07es avidok mar nem hullamozos tarcsaval jonnek, tiszta olyanok mint anno amivel kezdtek.

hulye divat ez a wave rotor :P

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a hullámos májer. most ez a divat. de tényleg!
rákaptak, alkalmazzák, de jövõre kinövik.

amúgy igen, a tárcsa felmelegedése esetén gyengül, hisz sokkal lassabban hülne vissza mint soklyukas társa.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
az említett ("kevéslyukú") avid tárcsa fékerõ gyengesége csak hosszabb fékezésnél, felmelegedésnél érzékelhetõ ?
alligatorral érdemes próbálkozni? vagy használtal kockáztatni? cleansweep a legjobb bb7-hez?

mi a különbség a normál és a hullámos változat között? a hullámos jobban hûl?

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
eddig csak elõre siekrült feltennem a 185öset a hátsó kerekem csak szombatra lesz meg:-(...bekoptattam nagyából...fékezve kóvályogtam a városban meg felmentem az egedre legurulni mint a bénák...csutka fék végig...bár egy fékkel necces volt...a végére jó forró lett..meg lett egy kis szaga..azóta viszonylag jól fog...160as hoz képest /az fain cleansweeppel/ nemtúlnagy fékerõ különbség van..hullámossága miatt fékezéskor "berezonál" a teló /menetirányban vibrál/..viszont a vizet sztem hamarabb letörli/egyetlen elõnye/ nemvisított addig mint az elõzõvel...nemértem a bb7eshez mér kell ien szutykot adni végülis attól h nem hidrós az a madzagos "csúcs"...további tapasztalatok késõbb...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Nekem is ilyennel volt a BB7. Egyáltalán nem vagyok elájulva tõle. Pedig egy éve használom. Arról nem beszélve hogy ilyen tárcsát nem mertek sehol feltüntetni. Eddig én még nem láttam.

Nekem CleanSweep volt hozáááá, bibibíííí...:D....görbe is mint a k...vaisten....venni kén újtot

Trueman

Trueman

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.302 hozzászólás
Nekem is ilyennel volt a BB7. Egyáltalán nem vagyok elájulva tõle. Pedig egy éve használom. Arról nem beszélve hogy ilyen tárcsát nem mertek sehol feltüntetni. Eddig én még nem láttam.

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás

na ennel sokkal hulyebb otletet se hallottam mostaban, de hajra. essel neki a black and deckerrel, aztan majd meseld el hogy milyen jo lett.

nemállt szándékomban neki esni..nemvok ekkora gyökér..énis úgy gondoltam h akinek van megfelelõ eszköze hozzá - nem egy kézifúró - azzal megcsináltatom... amúgy a fékhez iet adtak..a régi fékemhez meg elõre 185öset rendeltem - nemhittem h van másfajta így nemmondtam h mien kell - és az is oan lett

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

hát érdekes az a tárcsa, énis azthittem, hogy csak két fajta van

sok sikert hozzá

ha fékhez van, akkor ok. de nem hiába ezt adják az olcsó fékekhez, így lehet az árat mélyen tartani.

de ha már vesz az ember tárcsát akkor miért nem a jót veszi?

http://dolog.uw.hu/avid-rotor.jpg

persze ha fékhez van, akkor ok. de nem hiába ezt adják az olcsó fékekhez, így lehet az árat mélyen tartani.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

mikor megláttam ez volt az elsõ ami eszembe jutott. tuti furatok rá..csak nem összevissza gányolva akarom hanem rendezetten ami sztem nehéz ien felületre mer megcsúszik rajta a fúróhegy de megoldom maj... megrepedni ugye nemfog?

Ne fúrj rá, mert kizárólag készülékben lehetne osztófejjel.

Annyit meg kár kínlódni vele.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
na ennel sokkal hulyebb otletet se hallottam mostaban, de hajra. essel neki a black and deckerrel, aztan majd meseld el hogy milyen jo lett.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
mikor megláttam ez volt az elsõ ami eszembe jutott. tuti furatok rá..csak nem összevissza gányolva akarom hanem rendezetten ami sztem nehéz ien felületre mer megcsúszik rajta a fúróhegy de megoldom maj... megrepedni ugye nemfog?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Ha kevés a lyuk akkor fúrjál rá és így még könnyebb is lesz....:)

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
még csak az utcában teszteltem.. a "nemfog" fázisban tart szal egyelõre nem sült meg:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
hát érdekes az a tárcsa, énis azthittem, hogy csak két fajta van :)
sok sikert hozzá

Feltöltött kép
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
hát majd tesztelem a roundagont...csak félek a kevés luyk miatt:) ...

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
jaja én is vettem olyat a magurába, nem egy nagy szám, de az árát megéri nagyon.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
vettem 1500-as zoggie fékpofát, estefelé lesz már beszámoló róla xt/xtr/saint/lx/deore/hone mindenbejó.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Elõrébb írtam, hogy domború volt a pofám és vettem új tárcsát és mitévõ legyek...
Namost egy régebbi 4dugattyús XT fékrõl van szó és avid poligon tárcsát vettem hozzá 160asat hátra. Namost a fémes pofán segített a csiszolópapír, pedig azt hittem, hogy esélytelen, de hogy miylen gyorsan bekopott a cucc.. olyan 1-2 km után már jobban fogott mint a régi XT tárcsával. Hogy a meleget hogy bírja, azt még nem teszteltem. A pofa nem tudom most pontosan miylen is van benne ,de jobb mint a gyári XT. Gondoltam megosztom veletek tapasztalatom... :D
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Az Avidnak kétfajta tárcsája van jelen pillanatban a CleanSweep és a Polygon
A CleanSweep-nek teljesen kerek a széle a Polygon meg kicsit szögletes.
Elméletileg a Polygonnak kéne jobnak lenni, mert azt adják a "nagyobb" fékeikhez, de pont forditvan van a CleanSweep a jobb sokkal.

Na most jó hülyeséget irtam mert most látom csak ,hogy a BB7-hez tényleg ez a Roundagon tárcsa van. Ez nekem új nem ismerem