Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
szerintem sole

k.szabi

k.szabi

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Sziasztok !
Tudja vki h a 2006-os Magellan Polar-X Supermanen milyen Hayes tárcsafék van ?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hát értem...

van valami olyn cucc is amit a betétre fújhatsz hogy tiszta legyen
http://www.mbuk.com/...tails.asp?id=21

saint jó lenne,bár nem csak rajtam múlik ;)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
thezt támogatom. meg a gyógyszertári alkoholt. amúgy a sebbenzin is olajszármazék, csak nagyon finom.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a benzin nem olajszármazék? lehet az orvosi nem, de nemhinném.

alkoholt végy, az a tuti a házipatikából:p!
illetve motorex tárcsatisztító spré.
kapható bármely kerékpárboltban TM

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
gyógyszertárban kapható sebbenzin illetve vatta megfelel tárcsafék tisztítására?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ja, jóval olcsóbb mint a hope.

amit módom volt próbálni, az mind volt olyan jó mint egy saint..:)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
régi xt-hez a kool stop szerintem nagyon jó pofa, nekem nagyon bevállt.
hope vs saint kérdésre: szerintem saint, mert sokan használják, nem véletlenül.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
vegyel inkabb saintet. olcsobb, es az tutira be fog valni. a hope meg szepnek szep, meg pimp, meg made in uk, de csak egyszer legyen neki valami baja, onnantol utalni fogod...

en soha nem vennek hopeot.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
az M4es hopot használt valaki?azt z aluszinüt a fekete fékkaral mint a mostaniak is.Mien volt?
nekem nagyon tetszik,aztán lehet hogy a mag helyett ez lenne v a saint ha más is ugy akarja.

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
hat nekem nem avid tarcsam van, de nekem a gyari femszemcses bevalt, de jok meg a kool stob pofak is, bar azok dragabbak, meg persze van olcsobban bbb is, valaki azt mondta, hogy nem rossz, en meg nem hasznaltam

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a gyárit!
az a legjobb.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Miylen pofát ajánlotok régebbi 4dugattyús XT fékhez? Valami oylasmit, ami bírja a hõhatásokat és elég jól fog mondjuk Avid polygon tárcsán.
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Igazad van a szele valoban karos lenne a betetre nezve, de mivel azok (normal esetben) azzal parhuzamosan ernek a rotorhoz ezert nem fogja oket megenni a tarcsa szele vagy a kullok. (foleg a femes betetnel mivel nem deformalodik ugy mint a gyantas) Ket surlodo feluletnel csak akkor daralja az egyik a masikat ha feluletuk nem teljesen sik vagy kiall beloluk valami marpedig a hullamok elmeletileg nem allnak ki a sik feluletbol igy csak akkor lehetnenek hatassal a betetekre ha azok rugalmasan kozejuk tudnanak illeszkedni (amit a gyantasnal jobban eltudok kepzelni) Ezert gondolom azt is hogy a hullamos tarcsa nincs hatassal a fekezes kozbeni rezonanciara, legalabbis idealis helyzetben.
Egyebkent errol mar beszeltunk korabban a nagylyuku hayes tarcsakkal kapcsolatban, amikor is az ivesre kopott betekrol esett szo. Ezek sem azert koptak ivesre mert a tarcsa a szelen jobban koptatta a betetet (kiveve ha homorura kopott a tarcsa valamiert :) ) hanem mert tobbszor lett helytelenul beallitva a nyereg szoge vagy nem volt centralizalt a tarcsa a nyeregben.

Mindjart beepitek valami excepiton handlert ide mert tul sok lett a kivetel :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
2003 legelején vettem avid tárcsával szerelt hayest... azóta folyamatosan használom, most is fut még, igaz múlt héten vettem már helyette tárcsát

Greg: én azt gondoltam volna akkor, hogy küllõ, még éles is a széle, csak ledörzsöli róla... de nem tette
viszont így a v alakú idióta bevágott tárcsák... (fõleg a hullámosok)

no mind1, ez így elég fura:)

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

énis ezt gondoltam, amíg a pofa ki nem mart már kézzel is érezhetõ anyagot a tárcsa küllõibõl:\
(úgy, hogy a pofa alsó része, mely a küllõkön fogott, el sem kopott!)

Ez termeszetes, hisz ahol a kullok vannak joval kevesebb az anyag tehat nincs ami koptassa a betetet. Semmikepp se jo ha a kullokon fog mar csak azert se mivel csokken a fekhatas. Egyebkent a femes betetek tudnak csak nagyobb kart okozni a rotorban. De az hogy mennyi ido alatt hasznalodik el egy tarcsa nemcsak a betet anyagatol ,hanem a tarcsaetol es a fekezes erossegetol is fugg. Es ki ne hagyjam az idojarasi viszonyokat sem pl sar, ho/fagy. De alapjaban veve sokat ki kellene birniuk. Ismerek valakit aki mar tobb eve nyomja a Janoson deore tarcsaval es bar meglatszik a hatasa ,siman jo meg.
A hayesnel 6K/par a betet siman boltban (semmi trukkel) hajoltom

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
én két fékre értettem a 7 ezret. vagy azt nem mondtam?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

sztem nyugodtan használd az új tárcsával ..azé a pofa kevésbé erõs sztemnemfogja vészesen elkoptatni homorúra a tárcsát..vagy legegyszerûbb ha veszel új pofát is bele..

énis ezt gondoltam, amíg a pofa ki nem mart már kézzel is érezhetõ anyagot a tárcsa küllõibõl:\

(úgy, hogy a pofa alsó része, mely a küllõkön fogott, el sem kopott!)

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
de ha nincs penzed fekpofara, akkor reszelovel reszelhetsz egy kicit belole, de tenyleg erdemes uj pofat venni

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás

vagy nekiesel flexxel, és ferdére csiszolod, ami ugyebár elég szar dolog. vegyél új pofát, nem drága (egy új tárcsához képest). olyan 7 ezerbõl meg is úszod ha minden jól megy :D

dehogy 7ezer..el ne rettentsd már..:) ..egy fékhez 3e-bõl is simán megúszod..vagymég annyi sincs...