Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2006. augusztus 21. - 17:33

Írta 2006. augusztus 21. - 16:35

sztem nyugodtan használd az új tárcsával ..azé a pofa kevésbé erõs sztemnemfogja vészesen elkoptatni homorúra a tárcsát..vagy legegyszerûbb ha veszel új pofát is bele..Szevasztok!
Anno vettem egy használt féket, amit nem a mellékelt tárcsával használtak. NA most a tárcsa már elég kopott volt és homorú a felülete és így a pofa is domborúra kopott, de még sokat kibírna. Most hoztam új tárcsát, de nem akarom, hoyg ez a pofa elcsessze.. lehetne valamivel a pofát síkba varázsolni, vagy a tárcsa azért keményebb és megeszi a pofát, kikoptatja egy idõ után? Mi lenne a legjobb megoldás? Flexelni, köszörülni finoman nem érdemes?
Írta 2006. augusztus 21. - 15:22

Anno vettem egy használt féket, amit nem a mellékelt tárcsával használtak. NA most a tárcsa már elég kopott volt és homorú a felülete és így a pofa is domborúra kopott, de még sokat kibírna. Most hoztam új tárcsát, de nem akarom, hoyg ez a pofa elcsessze.. lehetne valamivel a pofát síkba varázsolni, vagy a tárcsa azért keményebb és megeszi a pofát, kikoptatja egy idõ után? Mi lenne a legjobb megoldás? Flexelni, köszörülni finoman nem érdemes?
Írta 2006. augusztus 21. - 00:01

Tudom kérdezzem Misit,de nem fogom fölhívni ez miatt.
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2006. augusztus 20. - 17:24

Írta 2006. augusztus 20. - 16:03

szal most valahogy középrekéne belõni a nyerget,ha a vágatnál(ahol a két oldala a f nyeregnek öszeér) van a tárcsa,akkor van középen?
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2006. augusztus 20. - 16:00

5.1 helyett 4.0, és nem egy szervízben tesznek bele, attól függetlenül hogy nem ajánlják hozzá.
de a gyári a jó mindenbõl.
(DOT5.1-et felejtsük el, a hope-ok szeretik egyedül)
4.0 és mindenki boldog:)
nekem a hayesben is DOT 5.1-es van :>
-=**XX BiKe XX**=-
Live to ride, ride to live
Írta 2006. augusztus 20. - 14:19

mi ebben a sablon szoveg thez bacsi?vagy xt tárcsával. ne sablonszövegezzünk!
Írta 2006. augusztus 20. - 14:17

Írta 2006. augusztus 20. - 14:13

Írta 2006. augusztus 20. - 09:34

Zolkow anniért mint a bb7 lehet kapni deore hidrást, és én átgondolnám a mindenképp bovdenes választást.....Köszi, ezek szerint nem olvastam eleget vissza!
majd gyûjtök még akkor, csak még nincs mire feltennem
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. augusztus 19. - 23:28

hidd el amennyivel drágább a bb7 annyival jobban is fog..sztem mindenkép megéri az a kis plusz kiadás...nemfogod megbánni...egyébként olvass kicsit vissza, régen sokszó esett errõl...a tárcsájuk is különbözik/bb7 sokkal jobban hül/ sõt ha jóltom a fékpofa is, de erre nemmernék megesküdni...
Köszi, ezek szerint nem olvastam eleget vissza!
majd gyûjtök még akkor, csak még nincs mire feltennem

Írta 2006. augusztus 19. - 09:51

Heló!
hamarosan tárcsafék vásárlását tervezem, és az Avid BB5 és BB7-ese között vacilálok. Ha jól tudom, csak az a különbség, hogy a nagyobbnak mindkét oldalon állítható a fékpofája... nem értek a tárcsafékekhez, tehát nem tudom, ez tényleg megéri-e a másfélszeres árat.
mindenképp bowdenest szeretnék, és a BB7-esnél azért nem drágábban.
Szóval szerintetek elég a BB5 is?
köszi!
hidd el amennyivel drágább a bb7 annyival jobban is fog..sztem mindenkép megéri az a kis plusz kiadás...nemfogod megbánni...egyébként olvass kicsit vissza, régen sokszó esett errõl...a tárcsájuk is különbözik/bb7 sokkal jobban hül/ sõt ha jóltom a fékpofa is, de erre nemmernék megesküdni...
Írta 2006. augusztus 19. - 08:44

Írta 2006. augusztus 18. - 23:00

Csak nagyon ritkan fordult elo hatul ,elol sosem! pedig ott is hullamos. Osszetettebb problema ez ennel.
1bkent bizonyos buszoknal es teherautoknal is rezonal pedig ott semmi hullam nincs. Annyi a kulonbseg hogy ott mas frekin szol a hang a meretek miatt kicsit melyebb.
Írta 2006. augusztus 18. - 22:49

viszont ma vettem a régi már elég kopottas volt...

ez elvileg teljesen néma, eléggé hajaz az oldszkúl tárcsákra..(jövõ évi fékek lesznek ezzel)
remélem errõl csak pozitív vélemények vannak!
Írta 2006. augusztus 18. - 22:44

Elol perfekt jol fog fekezeskor 1altalan nem rezonal.
Hatul erzekenyebb erre, jol kell beloni mert kulonben fekezeskor berezonalhat. Vaztol es feknyeregtol is fugghet ez. Ha egyszer belotted hagyd osszekopni es probald meg nem allitgatni kesobb, mert ez is okozhatja a rezgest ha mashogy sikerul beloni.
Namost okoskodok picit , nembaj ugye?

Szal a rezges sztem hasonlo okbol johet letre mint amikor pl kretaval a tablan egy bizonyos szogben rajzolsz es az iszonyat sikito hangot ad ellentetben azzal amikor mas szoget zar be a kreta a tablaval. Itt is hasonlo lehet a dolog vagyis a betetek nem tokeletesen allnak ra a rotorra, vagy az egyik hamarabb er hozza es eltolja. Ha jol gondolom akkor ez foleg femes beteteknel fordul elo, de majdnem biztos vagyok benne hogy a rossz allasszog miatt van az effekt. Nekem ez az elmelet gyakorlatban mondhatni helyt allt.
Amennyiben rosszul koptak a betetek (ha megnezed latni lehet rajtuk) akkor muszaj megvarni amig ismet beallnak addig rezonalni fog.
Írta 2006. augusztus 18. - 22:44

hamarosan tárcsafék vásárlását tervezem, és az Avid BB5 és BB7-ese között vacilálok. Ha jól tudom, csak az a különbség, hogy a nagyobbnak mindkét oldalon állítható a fékpofája... nem értek a tárcsafékekhez, tehát nem tudom, ez tényleg megéri-e a másfélszeres árat.
mindenképp bowdenest szeretnék, és a BB7-esnél azért nem drágábban.
Szóval szerintetek elég a BB5 is?
köszi!