Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a deore egy tök sirály fék lenne, ha a gyári tárcsája nme annyira randa hulladék lenne :D
kifejezetten kívánja a hayes tárcsát az a fék.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ha a fékpofa magassága, és a féktárcsa fékfelülete közel azonos, vagy a tárcsa javára több, akkor müködhet.

ez esetben is megy!;)

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
hello!
egy olyan kérdésem lenne. hogy X gyártó fékét tudom-e használni Y gyártó féktárcsájával?
konkrétan: egy deore fék(Br-m535+203-as adapter)
+hayes (V8) tárcsa tud-e együttmûködni?
elvileg kellene neki, de nem vagyok biztos benne.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
és a bringa?
egy fék is nagyon faszán megfog ha jó. nem kell a parasztvakitás. aki meg igazán tud, az kevesebbet, de nagyobbat fékez, szal van idõ visszahûlni a tárcsának. szerintem

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
haverom ezres k5-öse 193kg olajjal benzinnel, de motoros nélkül.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás

igazi versenymocik rájderrel együtt 160-190kilósak. karbon pówer.

Inkább 190 meg egy kicsi, viszont a ducatinál azt írják a teljesítményre 250 +

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
igazi versenymocik rájderrel együtt 160-190kilósak. karbon pówer.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
jólvanna, nem vagyok motortémában otthon:D..de most így utólag én is rájöttem, hogy az picit azért sok.:D...

tehát a pontos adatok:

YamahaYZF-R1: 1000 ccm, 183 LE, elöl dupla, úszóágyazású tárcsák Ø 320mm, hátul szimpla tárcsa Ø 220 mm, 173 kg

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás

sztem egy versenymotor, ami 800-900 kg motorossal együtt, ...).

Ez biztos? :D

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

2. nem egy olyan fék van már, ami egy ujjal is blokkolható bármekkora sebességnél. ha ez nem elég akkor két tárcsa helyett inkább használj két ujjat:)

Még a jobb V-fék is blokkol...jé. Nem az számít, mennyire tudod leblokkolni.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hmm, elsõ hsznek nem rossz:D...sztem egy versenymotor, ami 800-900 kg motorossal együtt, 1200-as motor hajtja és megy 200-250-el, azt csak a dupla 320-as tárcsa fogja meg. egy DH bringát, ami megy mondjuk 40-50-el, egy ember és a gravitáció hajtja, és bringással együtt ~90-120 kg, azt eddig is megfogta a 203-as tárcsa, nem? itthoni körülmények között szerintem felesleges a dupla tárcsa, akár fr, akár dh, akár cc bringára. majd ha a világbajnok versenyzõk, akik úgy igazán tudnak biciklizni, dupla 180-as/203-as tárcsával, esetleg neadjisten szimpla 320-as bremboval fékeznek elöl, akkor majd elgondolkodhatunk ezen a témán. bár sztem Magyarország annyira még nem hegyes ország, hogy dupla tárcsa kelljen.

és rocsi jól mondja, a jobbfajta tárcsafékekkel egy ujjal is fejre tudsz állni szinte bármekkora sebességrõl, sõt, a legtöbb ilyen fékkaron kettõ, esetleg három (kézméretõl függ) kesztyûs ujjon kívül nem is fér el több. (a DH-sok általában viselnek kesztyût, ha jól tudom...).

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
1. dh-ra kell a jobb fék, mert ott van nagyobb tempó.

2. nem egy olyan fék van már, ami egy ujjal is blokkolható bármekkora sebességnél. ha ez nem elég akkor két tárcsa helyett inkább használj két ujjat:)

zoli1104

zoli1104

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
hi!
És mi van a dupla tárcsával? (persze csak elöl) nem lenne jobb elõre 2 tárcsa pl.: 2 db 160-as vagy 185-ös? Azzé az lassítana rendesen......és mivel a teló mindkét lábán van tárcsa ezzért "kiegyenlítõdne" a csavaró erõ (vagy egy része) (persze tudom hogy nem oly egyszerû ez, mert biztos rendesen igénybe venné a villát) A súly meghát......nem cc-re gondoltam....még dh-ra se nagyon hisz ott is számít a súly.....de pl.: freeride-ra megasüti lenne nem?!

Az ilyen motoros,autós,repülõs,hajós hasonlítgatás meg sztem hülyeség hisz egy bringás kb a fele egy motor önsúlyának(tisztelet a kivételnek:) )

off: Motoron láttam már elõl dupla 340 mm-es tárcsát tárcsánként 8 dugatyúval.....(csak újságban) de a dupla 320-as tárcsa igen gyakori....

on: az meg hogy IS/PM tengely elõtt/mögött van e a fék ez ilyen parasztvakítás sztem....meg kell jól csinálni a villát és kész.. :)
És ha adapterezni kell akkor peddig legyen már minden féle adapter elérhetõ
Sok olyan van hogy törik/reped mert pl 50gr-mal könyebb mint kénne...

Persze ez mind csak sztem.... lehet ellenérveket felhozni
A sok hülye részeg állandóan széttöri az üvegeit az úton én meg amikor megyek haza össze vissza vágja a tenyerem.:cheers:

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
ez az új hullámos tárcsa. nekem fog, ahogy kell a gyári kombó. akkor asszem marad minden a régiben. kicsit könnyítettem volna egy hayes mag carbonnal, meg elegem van abból, hogy rezonál a hátsó. de akkor csak rezonáljon.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

valaki esetleg?

Nekem volt ilyen kombóm, iszonyatosan szarul fogott, állandóan beégett, majd csere egy hayes tárcsára, és a probléma megszûnt, én nagyon nem ajánlom.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

valaki esetleg?

Szerinted?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

rocsi: a juicy az melyik tárcsa? a régi avid minden gond nélkül, az új meg szvsz semmilyen fékhez nem jó, de mûködni fog vele...

itt már volt egy valaki;)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

hayes hfx mag féket tudok használni avid juicy tárcsákkal?

valaki esetleg?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
az akkor nem 180-as tárcsához jó hátra? persze ha nem átütõs fajta széles

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem, mert nem egyforma a két adapter.