Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
hat esetleg, minden esetre ne dobd el

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás
Lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni....
Van egy Avid Juicy Five tárcsafékem. Elõl 203-mas tárcsám van PM adapterrel,
mivel Manitou telóm van.
De akitõl vettem a sima IS szabványú telón használta, tehát van ilyen adapterem is. Remélem érthetõen írtam....
Nos ezt a IS szabványú adaptert felhasználhatom hátra, ha veszek
oda is 203-mas tárcsát?

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás

Ez az a Valentino Rossi aki egyik versenye kozben letette a motorjat es kirohant a palya szelen allo budiba vegezni a dolgat? :D

A multkor lattam egy szupermotot na azon volt aztan tarcsafek elol. Hullamos is, vastag is, szegecselt is mint az shimano es volt vagy 30cm atmeroju. De sztem felejtsuk a motorokat, mert az egy masik forum :P

Igen Õ az. Hihetetlen versenyzõ. Oké.. felejtsük. Amúgy abból van 340 mm-es is :D Bocsi az OFF-ért

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ez az a Valentino Rossi aki egyik versenye kozben letette a motorjat es kirohant a palya szelen allo budiba vegezni a dolgat? :D

A multkor lattam egy szupermotot na azon volt aztan tarcsafek elol. Hullamos is, vastag is, szegecselt is mint az shimano es volt vagy 30cm atmeroju. De sztem felejtsuk a motorokat, mert az egy masik forum :P

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás

ez nem olyan egyszerû. és elöl jobb lenne. volt errõl egy cikk is a BikeMagban. ha holnap lesz kedvem megkeresem, és kivonatolom.

egyébként a kocsikon is a tengely elõtt van a tárcsafék - ez most csak úgy eszembe jutott.
megyek alszok

Hát ez így ebben a formában nem igaz... :D Autótípustól függ, hogy elöl hova fekrül a féknyereg hátul viszont többségében a tengely mögött van.
Az autók féknyergeinek a rögzítése (bringás nyelven) IS a PS dolog pedig egy pár éve (3-4) kezdett elõjönni a motorokon. Elõszõr és pl Rossi versenymotorján láttam

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ha valakinek szakadt már ki menet a féknyereg rögzitésébõl, akkor az tudja h hátul nagyon jó helyen van az a fék. nekem már sakójnos volt szerencsém tapasztalni, és vészfékezni meg kell az elsõfék néha, és nem mondhatod h bocs de most szar. amúgy szerintem bicajnál olyan mindegy, mert itt nem hatnak akkora erõk mint egy motoron, vagy autón. amúgy a repülõk többségén is a futómûszár mögött van a féknyereg.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
meg ha elol lenne, akkor szerintem kifele hatna az ero, igy allandoan leakarna jonni a villarol, viszont ahogy most van, igy fekezesnel rapreselodik a villara az ero, ami nem jo, de meg mindig jobb, mintha az masik variacio lenne.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

egyébként a kocsikon is a tengely elõtt van a tárcsafék

Ez max az elsõ tengelyre igaz, a hátsón pl. hátul (is) szokott lenni.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
de sokkal sérülékenyebb lenne elöl a féktest vagy a csõ

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
ez nem olyan egyszerû. és elöl jobb lenne. volt errõl egy cikk is a BikeMagban. ha holnap lesz kedvem megkeresem, és kivonatolom.

egyébként a kocsikon is a tengely elõtt van a tárcsafék - ez most csak úgy eszembe jutott.
megyek alszok

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Ha a telón hátul, mint ahol alap állapotban van a féknyereg, akkor a teló lába felé nyomja a féknyerget meg a csavarokat, nem? :) Tehát nem kifelé húzza :) szerintem

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
bringa butikban SH 4.500/ liter. szvsz ez jó lesz...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
bármelyik lánchálózat boltban árulnak. boltok listája itt:

http://www.lanchaloz...indexFlash.html

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás

jha a poligonnal nem volt mindenki megelégedve
nekem még csak nem is tetszik, de ha tetszene, akkor se vennék

saint(meg úgy minden fék kb): nagyon kb, de 1,5-2 deci bõven elég egy hátsó fékbe is

magura passz

köszönöm!!! azt még esteleg meg tudnád mondani hol lehet a legolcsóbban SH ásványi olajat kapni. Mikor az ebikon megrendeltem a a féket és utána felhívtam õket, a srác mondta hogy az olaj elég macerás dolog náluk ha tudom vegyem meg máshol. Azt tudom hogy 50 250 és 1000 ml kiszerelésben lehet kapni.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
jha a poligonnal nem volt mindenki megelégedve
nekem még csak nem is tetszik, de ha tetszene, akkor se vennék

saint(meg úgy minden fék kb): nagyon kb, de 1,5-2 deci bõven elég egy hátsó fékbe is

magura passz

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás

rocsi: a juicy az melyik tárcsa? a régi avid minden gond nélkül, az új meg szvsz semmilyen fékhez nem jó, de mûködni fog vele...

Itt most melyik(ek)re gondolsz. A polygonra és a roundagonra... pedig gyönyörû szép tárcsák.
A Magura Marta SL "teli" tárcsáiról van valakinek valamilyen tapasztalata????

Egy saint-be kb mennyi olaj kell???

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
rocsi: a juicy az melyik tárcsa? a régi avid minden gond nélkül, az új meg szvsz semmilyen fékhez nem jó, de mûködni fog vele...

nkarcsi: pont hogy így tépi a csavarokat kifelé a villából, gondolj csak bele. a fék nem gyorsít, hanem lassít ;)

na meg az is jó, hogy itt jól megbeszéltük, hogy minek 225ös tárcsa...
mellesleg greg minaar hondáján is elõl van, hogy 225ös tárcsa feszül, pályától függõen ;) és az okos tervezésnek hála könyebb, mint a 205ös hope :P

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
A gyárihoz tán jár, a BBB-hez nem tom.....vegyél egy gyárit is....:D
A fék meg azért van a villaláb mögött mert így jobban óvja õt a villa.....

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

avid tárcsafékhez lehet venni pofavisszatoló rugót? jobb nevet nem találtam rá. :) szóval azt a kis H vagy X alakú bizbaszt, ami a fékpofákat tolja a helyükre.
Zoogie fékpofákhoz viszont nem járt sajnos. (egyébként a Zoogie fékpofa meglepõen jó árához képest!)

valaki? :confused:

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Akkor a csavart kifelé tépné a villából, így meg tolja, talán nincs olyan "roncsoló" erõ mint akkor lenne.