Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2006. augusztus 29. - 18:49

Írta 2006. augusztus 29. - 18:47

Írta 2006. augusztus 29. - 14:58

rezonálás emg a roszul beállított féknyereg,illetve a redvás pofa/tárcsábol lehet
pofa kilõve mivel uj,tárcsát patikás alkohollal pucold át száradjon kicsit,addig lõdd be középre a féknyerget.anyi segít ha két papírlappal meg tudod nézni hogy az illesztéknél(ahol a féknyereg két fele összeér)van-e a tárcsa.
sok szerencsét
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2006. augusztus 29. - 13:40

:chin:
Írta 2006. augusztus 29. - 11:54

Sorry, hogy ha már valakinél felmerült a problémám csak most nincs annyi idõm, hogy végigolvassam az összes topicot.
Szóval az a problémám, hogy most vettem egy használt HFX9-et 2005ös darab(használt). Vettem hozzá 12ért egy AUTHOR tfékes, iparis hátsó agyat(ez új). Srác 80%os betétekkel írta, szinte karcmentes, kifogástalan állapottal, 203-as lemezzel. A szinte karcmentes, kifogástalan állapotról annyit, hogy látszik, hogy nem egyet, és nem kicsitek borultak vele, legalább 1mm le van szedve a test oldalából és hát szóval meg van viselve nah.
Hazajöttem, felszereltem és a tányér úgy tekeredett, hogy egy kígyó elszégyelte volna magát. Akkora 8as volt benne, hogy alig akart elfordúlni. Kimentem, mondom kipróbálom. Két ujjas satunál még elfordult a kerék. A 80%os pofik voltak kb. 0,8%osak. Elmentem vettem bele BBB fékpofikat, beraktam, kiegyengettem a dísztárcsát annyira, hogy épp csak kicsit fogott be, persze az új betétekkel azért pár km erejéig rendesen beleért.
Következõ a problémám:
Miután ennyit szívtam a 20 rongyos fékkel, reméltem jó lesz, de nem. A helyzet az, hogy amikor rásatuzok a hátsóra, akkor elkezd "berezonálni" az egész bicikli. Nagyjából úgy képzeljétek el mint az ABS, nagyjából a féknyom is olyan. Próbáltam úgy, hogy leszálltam és nagyon lassan toltam a bicót, közben satuztam hátra és úgy is rángatja a biciklit. Nem tudom mitõl lehet! Gondoltam arra, hogy talán lazák a küllõk, de ennél jobban már nem tudom meghúzni õket. Lehet, hogy a 203as tárcsa miatt van, vagy esetleg a BBB pofiktól? Minden csavar bikára meg van húzva, de nem tudom mi lehet a baja.
A válaszotokat és a segítséget elõre is köszönöm!
Írta 2006. augusztus 27. - 20:55

(nem szeretem az ebájkot, azért nem minden második gondolatom az. na meg ha senki nem veszi ajánlott fogy. áron, akkor minek írják ki?)
ezzel nem azt akarom mondani h ne onnan vedd.
a lényeg az, h jó fék, és relatív jó árban van. na meg gyárilag is jól fog.
Írta 2006. augusztus 27. - 20:05

a louise freeride-hez képest azért a hfx9 nem egy kategória.
inkább 203-mas tárcsát kellett volna rendelni
203 nasnal a reba sl pudingos lesz szerintem(75 kg), habar a 2006-os reba sl 210 ig megvan engedve.
Írta 2006. augusztus 27. - 18:47

kezdtek meggyõzni h louise fr-t vegyek. a pálya alján is jól fog, 180-as tárcsával is bika. kell ennél több, és még asszem nem is olyan drága.
na jó az utóbbit visszavonom. 46 ezer ped db, ami komplett szettre már 90 fölött van, igaz tárcsákkal. ami már nem is olyan sok.
Nézd meg ezeket az árakat:
http://www.thebikesh...x.php?c=webshop
http://ebike.hu/term...r-tarcsafek/842
Írta 2006. augusztus 27. - 15:10

Írta 2006. augusztus 27. - 14:58

vagy vedd meg a magomat...
goldfren betétet hátul próbált már valaki?
elöl van az s3racing pipusú,az eléggé méggyõzõen fog,cserébe napi használat mellet kb fél évet bír.no hátra meg nem akarok ilyen puhát,most gyári van,az anyira nem jött be..
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
Írta 2006. augusztus 27. - 14:46

na jó az utóbbit visszavonom. 46 ezer ped db, ami komplett szettre már 90 fölött van, igaz tárcsákkal. ami már nem is olyan sok.
Írta 2006. augusztus 27. - 13:36

a louise freeride-hez képest azért a hfx9 nem egy kategória.
inkább 203-mas tárcsát kellett volna rendelni
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. augusztus 27. - 10:47

Írta 2006. augusztus 26. - 13:23

dot 5.1 sárga flkaon teszkóban 789ft 7,5deci
Írta 2006. augusztus 26. - 13:21

elvileg van zoggie amit lehet kapni itthon
ezt mindenki bebukja:D
nem, nem kapható itthon olyan adapter, csak kint, külhonban
Tr!ck Stuff néven fut a lelkem, és az használható is
A Zoggie ilyesmi adaptere csak úgy jó, ha elötte leszeded az agyról a CL adaptert, azaz csak saját agyaihoz alkalmas, semmilyen más CL-es agyhoz nem.
Írta 2006. augusztus 26. - 13:19

a dot-os sem mar szét mindent amire rámegy, csak ha hetekig hagyod rajta állni. és pont az ára miatt nem gond, ha félremegy kicsi, hisz az ásványihoz képest bután olcsó.
amúgy valszeg nem tesz rosszat, de ha egyszer drágább, nem éri meg fogllakozni vele.
szóval sztem keresgélj valahol egy 3-asnál nagyobb számú dot-os fékfolyadékot, és azt használd, hosz az való hozzá.
árban egy 6 deci körüli kanna max egy ezres, de sztem annyi sincs.míg a shimano 80 milise kerül vagy 1500 pénzbe.
Írta 2006. augusztus 26. - 13:15

Azon töröm a fejemet :wallbange , h Juicy5-be tehetek-e ásványi olajat vagy sem?
Úgy tudom, h pl. Shimanoba, Magurába nem szabad DOT-ot (szintetikus olajat) tenni, mert megeszi a tömítéseket. Viszont fordítva lehetséges lenne? Vagyis, h az Avid-be ásványi olajat töltök.
...merthogy az nem mar szét mindent, tovább bírja (állítólag), egyszerûbb vele dolgozni (ha rád fröccsen, nem leszel zombi), olcsóbb, stb.
Mittuttokerrõ? Vagyis Ki-Mit-Tud?

Írta 2006. augusztus 26. - 13:04

csak árban nem kis külömbség van
Írta 2006. augusztus 26. - 12:53

az alligator jobb, vagy rosszabb mint a gyári?
Írta 2006. augusztus 26. - 11:50