Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás

Köszi, de Hayes-t nem veszek. Biztos jó, csak nekem nem tetszik.

Mekkora madár vagyok azt hittem azt kérded, hol lehet HFX9 HD kapni valamit jól elolvastam:D

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
hayes? magura? avid? shimano?
mindig mindenki mást mond.
A Hayes fékek érdekesek mert oplyan, ami mûködik és patent, de van olyan amivel csak a szopás van.
Magurám soha nem volt és nem is lesz mert nem szimpatikus.
Avidom volt (bb7) és arra senkinek nem lehet egy szava sem, mert ha jó bowdenházakkal van összerakva és jól van beállítva akkor tuti.
A Shimano-ra meg azt mondják hogy nagyon patent, egyszerû a feltöltése, csak szerintem inkább kevésbé extrém területen lelhet vevõkörre. Kevesen fognak Saint féket venni mert itthon vagy Avid vagy Hayes.

Szerintem.

De amúgy meg mindig mindenki mást mond...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Itt a fekeröröl van szo es nem valami szin meg festek dolog::))

az XC az CC töl egy kis All mountain ra van (tarcsa nagysagtol füg), oda szeretne a hayes arulni a HD nel pedig egy kis FR meg DH-ra gondoltak a hayes urak. Most ,ha it a Din norma szerint megadnanak a fekeröket mint pl. a magura akkor jobban tudna az ember megkülömböztetni öket es meg a "piacuk" is jobban mene ::))

Enyi

ennek addig volt jelentõsége, amíg tárcsával ment a hayes

xc: 160
hd: 203
de már tényleg van annyi különbség, hogy a HD fékkarja fekete/sötétszürke, míg az xc-é meg ezüst:)

xc: nyugati megnevezése a Cross country-nak (X azaz krossz, azaz kereszt, azaz X)
cc: európai megnevezése a Cross country-nak.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

HD 203-as tárcsával van az XC meg 160-assal. De itthon el kell felejteni az egészet, mert tárcsa és adapter nélkül adják és így nincs különbség a kettõ között csak színben.

pontosan ezért irtam le a szineket :) más kül ugysincs

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.097 hozzászólás
Köszi, de Hayes-t nem veszek. Biztos jó, csak nekem nem tetszik.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Ebike-on most akcios a HFX9 és akkor akkor tárcsát veszel mellé amekorát akarsz.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.097 hozzászólás

magura-nak van 180-as adaptere, szóval vennék egy olyat, meg egy 180-as pizzát, és megtartanám a marta-t :D

Klassz, akkor azt is meg tudnád mondani, hogy hol lehet kapni?
A Mali szerint nincs. Hogy lesz-e arra nem volt egyértelmû a válasz....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

az XC az CC töl egy kis All mountain ra van (tarcsa nagysagtol füg), oda szeretne a hayes arulni a HD nel pedig egy kis FR meg DH-ra gondoltak a hayes urak. Most ,ha it a Din norma szerint megadnanak a fekeröket mint pl. a magura akkor jobban tudna az ember megkülömböztetni öket es meg a "piacuk" is jobban mene ::))

Enyi

HD 203-as tárcsával van az XC meg 160-assal. De itthon el kell felejteni az egészet, mert tárcsa és adapter nélkül adják és így nincs különbség a kettõ között csak színben.

A sebesség mindent megold.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

üdv
Azt szeretném tõletek megkérdezni hogy van e valami különbség a HFX 9 Hd és xc között?Mert külsõre semmi meg árban sem. Segitsetek pls
Köszi

Enyi

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ez erõsen évjáratfüggõ. legalábbis a szín.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
külsöleg az a különbség ha jol tudom h a HD az szürke fekete mig az XC az fekete ezüst...

üdv
Azt szeretném tõletek megkérdezni hogy van e valami különbség a HFX 9 Hd és xc között?Mert külsõre semmi meg árban sem. Segitsetek pls
Köszi

akik avid bb5 v bb7 féket akarnak venni azoknak (ill bárkinek) lenne egy eladó FR5ös fékkarom:)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
magura louise fr vs. juicy 5:

mindkettõ böllér erõs fék, és nálam (kopkop) hibátlanul szuperálnak

elöl 203-as juicy 5 figyel, hátra a louise-nak elég a 160-as tárcsa is

itthoni körülmények között még nem feszegettem egyiknek sem a határait

semmeringben kijött a különbség a két fék között, a papírforma szerint:
a juicy kevésbé nyeli el a hõt, mivel kisebb a féktest mérete, cserébe könnyebb

a felvonóban tapiztuk a fékeket, az avid még majdnem forró volt a 203as tárcsa ellenére, a 160as kistárcsás louise meg már csak épp hogy langyos
viszont a fékerõben ennek ellenére sem volt nagyobb csökkenés, csak az ujjaim fáradtak el:)

mindkettõ nagyon príma fék
az alkatrészellátás viszont egyértemûen az avid mellett szól

ez alapján mérlegelj:)
Autist Team:)

Jábor

Jábor

törzsvendég

• fórumtag
  • 984 hozzászólás
Aligator tárcsákrol tapasztalatok ? Vélemények ?
203-s kellene.
3900 Tudnék szerezni ujonnan. Megéri ?

Elöre is köszi ! További szép estét !

Bükki Bringa Barát :rolleyes:
Bringáim

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
magura-nak van 180-as adaptere, szóval vennék egy olyat, meg egy 180-as pizzát, és megtartanám a marta-t :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Végigböngésztem a vonatkozó fóum részeket, de nem igazán talátam meg a választ a kérdésre:

Avid Juicy 7

vagy

Magua Louise FR

Csak elõre veszem, 185-ös tárcsával. Árban legjobb tudomásom szerint kb. egyformák. Jelenleg Martam van, ami nagyon jó, csak sajna itthon nem elérhetõ a 185-ös változata....

Szal, melyiket?

én csak a lujzáról tok nyilatkozni, az állat jó fék....avidot tartósan nem használtam, nem nyilatkoznék róla....ellenben a hfx magot le fogom cserélni lujzára,,,,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

üdv
Köszi

hd-vel a gyárilag 203-mas tárcsával szerelt változatot jelölik.
ennyi a különbség.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

PolarBiker

PolarBiker

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
üdv
Köszi

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.097 hozzászólás

vegyél egy 185-ös tárcsát és egy 185-ös adaptert...
sokkal olcsóbban kijösz és ha jó a féked akkor miért cserélnéd le?

Pl, mert a 160-as IS ---> 185 IS adapter nem kapható. Nem is létezik, ha jól tudom...

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Végigböngésztem a vonatkozó fóum részeket, de nem igazán talátam meg a választ a kérdésre:

Avid Juicy 7

vagy

Magua Louise FR

Csak elõre veszem, 185-ös tárcsával. Árban legjobb tudomásom szerint kb. egyformák. Jelenleg Martam van, ami nagyon jó, csak sajna itthon nem elérhetõ a 185-ös változata....

Szal, melyiket?

vegyél egy 185-ös tárcsát és egy 185-ös adaptert...
sokkal olcsóbban kijösz és ha jó a féked akkor miért cserélnéd le?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.097 hozzászólás

Avid Juicy 7

vagy

Magua Louise FR

Szal, melyiket?