Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Centerlockos 180-as van már a shimanotól, ugye?

KSMRT62M-Hone sima óccsó egyszerû
KSMRT97M-XTR 07 durván könnyû, gyönyörû, alu/acél
Üdv:Thy

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Bejött, amit mondtatok a gyenge sainttel kapcsolatban. Beállítás, és egy kis használat után meg is jött az ereje. Most brutális. Lefelé, hártacsúszva a nyeregben, akár olyan 50-nél is simán kiemel. Csak ilyenkor már húzni kell rendesen, túlzottnak érzem, amekkora erõt ki kell fejteni a fékkaron. Lehet, hogy az én súlyomhoz (90kg) elõre kevés a 160, és eleve nagyobbal kellett volna kezdenem? Centerlockos 180-as van már a shimanotól, ugye?

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

haver megmutatta az XT kistárcsáját (nemtom pontosan h mikori de sok kis lyukas :)) és a lényeg az h rátettem a hfx9 pofáját mert nekem kicsinek tünt a fékezö felülete. na már most az van h épphogy csak akkora. ici-picit tán le is logna rola a pofa...tapasztalt már vki ilyet? hayes hfx és xt tárcsa párosítás? müxik rendesen?

Nekem shimano test-pofával is reszeli kicsit, de ez szerintem tök normális, nem baj.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Klassz, akkor azt is meg tudnád mondani, hogy hol lehet kapni?
A Mali szerint nincs. Hogy lesz-e arra nem volt egyértelmû a válasz....

sajnos azt kell mondjam magyarországon a mali hibájából ez sem kapható.
külföldi online áruházak amugy biztosan készségesen segitenek, egy próbát megér, lehet hogy olcsóbban jössz ki, mint a cserével.
csak egy tipp, nem biztos.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Semennyire. Még könnyebb is lehet.

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
és mennyiben nehezíti meg a kerékcserét, mondjuk egy defekt alkalmával?

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

meg a cross country bicikliket mennyire lehet nyúzni? nem szakadékot átugratni feltétlenül, hanem terep használaton? pl az említett bringa?

Amíg nem ugrálsz, nem válalsz be sûrûn mondjuk fél méternél nagyobb letöréseket, és nem vagy mondjuk 140kg, nyugodtan nyúzhatsz terepen egy olyan szinvonalú XC bringát, ami gyárilag HFX9-el érkezik, hiszen ugyebár ezek terepbiciklik lennének, és erre vannak építve :) Egy-egy XC versenyen azért ezek a bringák is kapnak rendesen, és itt nem csak a szponzorált versenyzõkre gondolok. No de ez a tárcsafék topik lenne... ;)

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

köszi.
igazából most egy Kelly's majesticre vadászok, ami gyárilag szerelt tárcsával van , olajos, HAYES HFX-9 XC Hydraulic Disc.
az gondolom nem rossz.
ja!
meg a cross country bicikliket mennyire lehet nyúzni? nem szakadékot átugratni feltétlenül, hanem terep használaton? pl az említett bringa?

na ez a fék már az ami a vonalon túlra esik. ilyennél már tárcsa.

nyúzás -> lehet adni neki, de nagyokat ugrálni nem érdemes sztem. Váztól is függ, kelly's is repedt már el gyorsan, de ez igazából nem márkafüggõ dolog, máshol is megesik... Vigyázni kell rá, de azért ezeket a bicókat erre tervezték...
Kicsit OFF volt a dolog ,sorry.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

köszi.
igazából most egy Kelly's majesticre vadászok, ami gyárilag szerelt tárcsával van , olajos, HAYES HFX-9 XC Hydraulic Disc.
az gondolom nem rossz.
ja!

Szép nyugodtan olvasd végig a topic-ot, így minden kérdésedre választ fogsz kapni!
Az, hogy mennyire nyúzható egy CC bringa, függ attól, hogy milyen a váz, milyen a felszereltség, illetve milyen a rider stílusa.

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
köszi.
az gondolom nem rossz.
ja!

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

dehogy jobb..
max súlyban, de abban se vészes
amúgy tárcsfék: nagyobb fékhatás, jobban adagolható, idõjárásfüggetlen, "tartósabb"...
szal jobb...

Nana, azért ne ilyen hevesen... :) Meggondolatlan kijelentéseket ne tegyünk... Egy sima bowdenes tárcsafék egyedül az idõjárásban elõnyösebb egy jó v-féknél...
súlyban... bowdenes tárcsafék <-> avid sd sl...
Szóval azért azt szögezzük le, hogy van egy bizonyos határ (leginkább az árszinvonalat tekintve), egy határvonal. az alatt a v-fékkel jársz jobban, afelett a tárcsával...
peace

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás

ezek szerint a v-fék jobb?

bocs, már, csak most nehéz lenne, így frissként visszakeresni.

dehogy jobb..
max súlyban, de abban se vészes
amúgy tárcsfék: nagyobb fékhatás, jobban adagolható, idõjárásfüggetlen, "tartósabb"...
szal jobb...

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
ezek szerint a v-fék jobb?

bocs, már, csak most nehéz lenne, így frissként visszakeresni.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Még1X meg szeretném kérdezni a véleményeteket, avid bb5 vagy bb7? 185ös tárcsával hátra (melyiknek jobb a fékhatása meg ilyesmi.. nem értek hozzá)

Sztem leírtuk már páran..
Na én azt mondom h sok különbséget nem éreztem, szóval ha most én lennék ilyen helyzetben akkor csak az állíthatóság miatt nem adnék érte ki több pénzt.

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
feltettem.
elõny, hátrány?
milyenek a készre szerelt fékek?

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Én még nem alszok.:D Tedd fel a kérdésedet és majd válaszol rá valaki.

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
sziasztok!
van fent valaki?

mert kérdeznék a tárcsafékrõl.
mik az elõnyei hátrányai a v-fékhez képest?

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Még1X meg szeretném kérdezni a véleményeteket, avid bb5 vagy bb7? 185ös tárcsával hátra (melyiknek jobb a fékhatása meg ilyesmi.. nem értek hozzá)

tökugyanaz a fékerõ, max a bb7-et könnyebb beállítani, taht's all

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
van pénzed a drágábbra? ha igen, vedd azt.
ha nincs, akkor kérdés sincs.

BASEm

BASEm

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás