Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

BASEm

BASEm

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
nem csak a tárcsak komplett tárcsafék kerül ennyibe:D

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
:S furcsa egy bolt. rendelj ink e bike ról v keress egy normális boltot, amugy hülyeség a 185 ös hátra mert 1 sok 2 könnyeben felütöd. amugy milyen tárcsa kerül 12-13 ezerbe???:o hayes v magura ??

BASEm

BASEm

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
De azéz akarok 185öst, mer a boltba a 185ös 12ropi a 160as meg 13:)
ciki...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
azért ez a teszt elég nevetséges... (nem tudok németül, ez valóban teszt? és ezek sorrendben a helyezettek?, mert ha igen...)
azt aláírom, hogy a louise valóban a legerõsebb fék amit valaha próbáltam (ráadásul180/160 felállásban), de hogy a juicy a második.. lol
meg az is érdekes, hogy pl a hfx9 160as tárcsával erõsebb, mint 200assal? na persze :D

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Én elsõ fékként sok különbséget nem érzek, sztem a bb5-öt vedd, az is simán elég sztem(én 160assal használom és marha jol fog). És akkor marad pénzed egy jó fékkarra(pl fr5, sd5) meg egy jó bovdenszettre:)

Beállítani lehet egyszerûbb de bb5-öt se nagy cucc, és csak azért én nem fizetnék annyival többet.

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Mire hátra 185 ös tárcsa ??? h felüsd? nem elég a 160 as?:o egy jól beállitott bb5 is elegendõ, fõleg hátra. Nem tudod kihasználni azt a plus erõt amit a 185 ös tárcsa ad mert már addigra blokkol a kerékXD
Szentem vegyél bb7 et egyszerübb beálitani:D

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
bb5 tökugyanaz fékerõben

BASEm

BASEm

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Mibe mássabb a titán csavar, mint a hagyományos?
És hátra 185mm-es tárcsát akarok, csak nem tom, h bb5 vagy bb7? Végülis hátul nemkell sok erõ.. de a bb7 fékereje sokkal erõsebb mint a bb5 vagy nem?

a bb5 11990,- a bb7 19990 (185mm)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
titán csavar ma már nem egy nagy érvágás, valamint itthon is követik el nem kevesen. akár sima acélcsavarokkal is.

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Helló

Az elõzõ oldalon olvastam a csavarok számáról. És sajnos ki kell ábrándítanom a szkeptikusokat, ugyanis a 3 csavaros emberke nem más volt, mint Steve Peat, ja 3 db titán csavar van a tárcsájába. Szóval az acél csavarokból 5 is elégnek kell lenni egy ideig.
FanatiX

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

hmm... 2 német teszt alapján a magura nyert:)

Inkab Fritz mit Army vagy -- : -- szemü::)) akkor is made in Schwartzwald/Europa

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
igen, sokan hajlamosak elfelejteni, hogy ha nem jelentkeznek a magura-tipikus betegségek a féken, akkor nagyon jó kis fékek a louise-ok/marta-k, gustavok.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
ez fritzeket ismerve annyira nem meglepõ, mindettõl független, tényleg baromi jó fék, ha meg gond nélkül mûxik is akkor atom királyság...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Deutschland über alles. :D

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
hmm... 2 német teszt alapján a magura nyert:)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Egy kis teszteles. A helyezetek a tesztek atlagabol ( x test) alakul. A bal oldalon talatok olyan teszteket is mint " fahrradgabel" = villa, "reifen" = gumi meg stb.
Tudom minden relativ, ezert felelösegen nem vallalok ::))

itt a link:
http://www.testberic...radbremsen.html

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.023 hozzászólás
  • LocationKelenföld

amugy magurával azért vannak rossz tapasztalatok is, fõleg régebbrõl. vándorló nyomáspont, beesõ fékkarok, eresztõ tömítések (annak ellenére, hogy a magura 5 évet vállal a tömitésekre)

Azt hiszem vállalom a „kockázatot”. Olyan szép…:)

Köszönet mindenkinek az értékes információkért, örülök, hogy regisztrálhattam magam közétek!
Remélem hamarosan, mint elégedett Marta tulajdonos jelentkezhetem.

Minden Jóságot!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
haver megmutatta az XT kistárcsáját (nemtom pontosan h mikori de sok kis lyukas :)) és a lényeg az h rátettem a hfx9 pofáját mert nekem kicsinek tünt a fékezö felülete. na már most az van h épphogy csak akkora. ici-picit tán le is logna rola a pofa...tapasztalt már vki ilyet? hayes hfx és xt tárcsa párosítás? müxik rendesen?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hope:D Nem, rob bácsi?

dede, csakis a hope az igazi :) amint lesz zsé, keritek 180-asat elõre/hátra, ezeket meg eladom.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

tamaska: Az ásványi olaj „szeretetét” igazából csak „környezettudatos életmódnak” tulajdoníthatjuk. Bár, nem hinném, hogy valaki is égési sebeket kapott volna DOT –tól, vagy megmérgezte volna magát vagy mást szerelés közben.
Örülök, hogy megcáfoltad a rémhíreket az olajcserével kapcsolatban!

Bikertigger: 72 kg-al nem vagyok a klasszikus „55 kg vasággyal hegyimenõ”, tán mert közelítek a 190-hez… Elég lesz a 160?

annyiban talán jobb az ásványi olaj, hogy nem marja a festéket. idegesitõ, ha a sokezres féknyerged/fékkarod lecsupaszodik, mert légtelenitéskor mellément eg ykis olaj...

72 kilóhoz elég lesz a 160-as pizza is szerintem, mondja ezt egy olyan ember, aki 205-ös hope pizzát használ a maga 65 kilójához a cc gépen (na jó, nevezzük enduro-nak) :D

amugy magurával azért vannak rossz tapasztalatok is, fõleg régebbrõl. vándorló nyomáspont, beesõ fékkarok, eresztõ tömítések (annak ellenére, hogy a magura 5 évet vállal a tömitésekre)