Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás

vegyél egy 185-ös tárcsát és egy 185-ös adaptert...
sokkal olcsóbban kijösz és ha jó a féked akkor miért cserélnéd le?

Pl, mert a 160-as IS ---> 185 IS adapter nem kapható. Nem is létezik, ha jól tudom...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Végigböngésztem a vonatkozó fóum részeket, de nem igazán talátam meg a választ a kérdésre:

Avid Juicy 7

vagy

Magua Louise FR

Csak elõre veszem, 185-ös tárcsával. Árban legjobb tudomásom szerint kb. egyformák. Jelenleg Martam van, ami nagyon jó, csak sajna itthon nem elérhetõ a 185-ös változata....

Szal, melyiket?

vegyél egy 185-ös tárcsát és egy 185-ös adaptert...
sokkal olcsóbban kijösz és ha jó a féked akkor miért cserélnéd le?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás
Végigböngésztem a vonatkozó fóum részeket, de nem igazán talátam meg a választ a kérdésre:

Avid Juicy 7

vagy

Magua Louise FR

Csak elõre veszem, 185-ös tárcsával. Árban legjobb tudomásom szerint kb. egyformák. Jelenleg Martam van, ami nagyon jó, csak sajna itthon nem elérhetõ a 185-ös változata....

Szal, melyiket?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

BASEm

BASEm

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
nem csak a tárcsak komplett tárcsafék kerül ennyibe:D

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
:S furcsa egy bolt. rendelj ink e bike ról v keress egy normális boltot, amugy hülyeség a 185 ös hátra mert 1 sok 2 könnyeben felütöd. amugy milyen tárcsa kerül 12-13 ezerbe???:o hayes v magura ??

BASEm

BASEm

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
De azéz akarok 185öst, mer a boltba a 185ös 12ropi a 160as meg 13:)
ciki...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
azért ez a teszt elég nevetséges... (nem tudok németül, ez valóban teszt? és ezek sorrendben a helyezettek?, mert ha igen...)
azt aláírom, hogy a louise valóban a legerõsebb fék amit valaha próbáltam (ráadásul180/160 felállásban), de hogy a juicy a második.. lol
meg az is érdekes, hogy pl a hfx9 160as tárcsával erõsebb, mint 200assal? na persze :D

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Én elsõ fékként sok különbséget nem érzek, sztem a bb5-öt vedd, az is simán elég sztem(én 160assal használom és marha jol fog). És akkor marad pénzed egy jó fékkarra(pl fr5, sd5) meg egy jó bovdenszettre:)

Beállítani lehet egyszerûbb de bb5-öt se nagy cucc, és csak azért én nem fizetnék annyival többet.

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Mire hátra 185 ös tárcsa ??? h felüsd? nem elég a 160 as?:o egy jól beállitott bb5 is elegendõ, fõleg hátra. Nem tudod kihasználni azt a plus erõt amit a 185 ös tárcsa ad mert már addigra blokkol a kerékXD
Szentem vegyél bb7 et egyszerübb beálitani:D

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
bb5 tökugyanaz fékerõben

BASEm

BASEm

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Mibe mássabb a titán csavar, mint a hagyományos?
És hátra 185mm-es tárcsát akarok, csak nem tom, h bb5 vagy bb7? Végülis hátul nemkell sok erõ.. de a bb7 fékereje sokkal erõsebb mint a bb5 vagy nem?

a bb5 11990,- a bb7 19990 (185mm)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
titán csavar ma már nem egy nagy érvágás, valamint itthon is követik el nem kevesen. akár sima acélcsavarokkal is.

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Helló

Az elõzõ oldalon olvastam a csavarok számáról. És sajnos ki kell ábrándítanom a szkeptikusokat, ugyanis a 3 csavaros emberke nem más volt, mint Steve Peat, ja 3 db titán csavar van a tárcsájába. Szóval az acél csavarokból 5 is elégnek kell lenni egy ideig.
FanatiX

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

hmm... 2 német teszt alapján a magura nyert:)

Inkab Fritz mit Army vagy -- : -- szemü::)) akkor is made in Schwartzwald/Europa

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
igen, sokan hajlamosak elfelejteni, hogy ha nem jelentkeznek a magura-tipikus betegségek a féken, akkor nagyon jó kis fékek a louise-ok/marta-k, gustavok.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
ez fritzeket ismerve annyira nem meglepõ, mindettõl független, tényleg baromi jó fék, ha meg gond nélkül mûxik is akkor atom királyság...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Deutschland über alles. :D

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
hmm... 2 német teszt alapján a magura nyert:)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Egy kis teszteles. A helyezetek a tesztek atlagabol ( x test) alakul. A bal oldalon talatok olyan teszteket is mint " fahrradgabel" = villa, "reifen" = gumi meg stb.
Tudom minden relativ, ezert felelösegen nem vallalok ::))

itt a link:
http://www.testberic...radbremsen.html

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
  • LocationKelenföld

amugy magurával azért vannak rossz tapasztalatok is, fõleg régebbrõl. vándorló nyomáspont, beesõ fékkarok, eresztõ tömítések (annak ellenére, hogy a magura 5 évet vállal a tömitésekre)

Azt hiszem vállalom a „kockázatot”. Olyan szép…:)

Köszönet mindenkinek az értékes információkért, örülök, hogy regisztrálhattam magam közétek!
Remélem hamarosan, mint elégedett Marta tulajdonos jelentkezhetem.

Minden Jóságot!